Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den máte ještě u dětí fusak v kočárku popřípadě jak v tomto počasí oblékáte?
Fusak jsem pro dceru neměla po celou zimu, máme dvojkočár a s fusakem se do něj nevešla
a zvládla to krásně ![]()
Nyní jí dávám punčochy, na to džíny, mikinu, nákrčník, čepici a zimní bundu. Včera byl první den, kdy bylo i ve stínu poměrně teplo, takže by to bývalo bylo na lehčí jarní bundu - tu dám dnes.
Chodící dítě už fusak nemělo, jen deku. Jinak oblékám jako sebe, plus jednu vrstvu navíc. Taky záleží jestli myslíš ráno, nebo odpoledne
ráno je u nás pod nulou, to dám punčocháče, kalhoty, triko, mikinu, zimní bundu, čepici a když se sedělo v kočárku, tak klidně ještě deku přes nohy. Odpoledne už je teplo, to stačí tepláky a mikina, případně vozím sebou jarní bundu, kdyby to foukalo.
Mám děti teda starší, ale to nejmenší pořád vozím kocare a oblekam tak nějak stejně, jak před rokem (ted má 2,5). Fusak nevedu už asi měsíc, má jen teplejší nánožník, kterej nandam nebo smotam dolů dle počasí, ale teď sundat už i ten. A zrovna včera bylo dost teplo tady, byli jsme venku jen v mikinach. Dnes má být ještě tepleji, takže možná ty bundy ven ani nevezmu, ať je nedávám v ruce, jak včera. Ale viděla jsem včera pár expertů, co měli dítě zabaleny v zimním fusaku nebo probíhalo na hřišti v zimní bundě, celý rudy a mokrý… obleč dle počasí. Jak ven, tak do kočáru.
Ráno fusak dávám. Odpoledne když je krásně jako včera tak ho vytahují. A odpoledne měl tepláky, triko a mikinu. V batohu jsem měla softshellku až se ochladí kolem 17 hod.
@Anonymní píše:
Dobrý den máte ještě u dětí fusak v kočárku popřípadě jak v tomto počasí oblékáte?
Ráno ano, u nás bylo třeba včera -6 a mladý mi v kočáru 2 h spí. Odpoledne nee, to je příjemně teplo
V tomto věku už jsem fusak neměla, mně ale děti v kočárku už nespaly. Na spaní bych ho dopoledne ještě dala, u nás byly ráno - 3. Přes den jen deku. Ono je to počasí zrádné, my jsme byli včera na zahradě a jakmile člověk zaleze do stínu, je fakt zima.
Devitimesicni mi vcera odpoledne spal v kocaru ve stinu v puncochach, teplakach, body, mikine, jarni bunde a zapnuty byl do pasu v jarnim fusaku. Trilety mi behal po zahrade puncochach, jarnich softshellkach (ty puncochy jen proto, ze sedi na studenem pisku a vali se po zemi), v tricku a mikine. Fusak pouzivam casto, prijde mi, ze neni nic jednodussiho nez ho rozepnout/zapnout podle aktualni situace (vitr, slunicko, stin…)
@Kateko Dobrý den,
anonymita je určena pouze pro citlivá témata, z tohoto důvodu vám byla anonymita zrušena
Krásný den
Diana ![]()
Mam na kocaru fusak, kteremu jde odepnout cela vrchni cast, takze tu jsem v teple odepinala. Na spani jsem dite nechala prikryte.
Na jare jsem z vnitrku fusaku odepla fleesovou vlozku a na te spodni casti dite sedelo az do leta, az jak zacla vedra, dala jsem vse pryc.
Obleceni jako sebe, na spani vic.
Kočárek už nevedeme vůbec, takže ráno většinou zateplený overall, odpoledne na zahradě jen triko a kalhoty (máme tu 22 stupňů dnes), k večeru přidávám mikinu a pak třeba bundu. V noci spí jen v triku a v pleně, ale má obří termo deku. Syn má necelé 2 roky.