Kam dát jaký pokoj v bytě +rady

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.8.25 10:10

Kam dát jaky pokoj v bytě +rady

Zdravím, potřebuji poradit. Mame byt a nevim kam dat ložnici a kam dětský pokoj s tím ze u pokoje číslo 2 je hluk-tu stěnu mam označenou červeně -sousedka je slyšet po večer při sexu -dost 😃 🫠
Právě tam jsem chtěla mít ložnici -pro mě je to víc praktické + mi jde o to ze synův pokojík by byl dal od obýváku tedy od hluku z televize večer atd(v budoucnu až se tam naučí spat ). Ale vzhledem k tomu hluku to asi nepůjde.
Co jsem se dočetla tak akustické panely moc nepomohou a mit po celém pokoji milion nábytku, koberců, závěsů neni moc muj styl.
U pokojíčku by se tam v pohodě dala dát nějaká velká skříň popřípadě to v budoucnu nějak dořešit (zatím spi s nama v ložnici )momentálně to nejde kvůli financím, casu atd.
Měl to tak někdo? Jak jste to vyřešili? Dáte mi nějaký “pro “ v čem by bylo lepší mít pokojík hned u obýváku a ložnici naproti koupelně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
297
22.8.25 10:17

A to je Váš byt, už tam bydlíte nebo kupujete nový? Kolik je synovi? Podle mě v bytě je slyšet vše ze všech stran, bydlel jsem jen jako dítě, pak už vždy v domě…pokud je větší, dala bych ho do toho krajního pokoje ke vstupu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.25 10:20
@Karkulka38 píše: Více

V najmu, už bydlíme. Synovi je rok a půl

• Citovat
  • Upravit
64981
22.8.25 10:22

Dala bych ho do jedničky. Až teda bude samostatně spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
22.8.25 10:23

Požádejte sousedku, ať se trochu kontroluje. Děcko bych do toho pokoje nedala. Hledala bych případně jiný nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
22.8.25 10:24

Kdyby měly oba pokoje vstup z chodby tak bych dala ložnici ke vstupním dveřím tj. pokoj č.1. Máme to tak i my. Chtěla jsem mít přehled a nechtěla jsem dětský pokoj u vstupních dveří.

Ale tím, že ten druhý pokoj je přístupný jen z obýváku, tak bych do toho pokoje dala ložnici tj. pokoj č.2 a dětský pokoj ke vstupním dveřím. Ale i tak to nevidím uplně za šťastné řešení. Ale je mi jasné, že s dispozicí nic neuděláte. Dřív se to tak asi dělávalo. Tchánovci taky mají ložnici přístupnou jen z obyváku.

A u našich byl obyvák uprostřed a z něj na jednu stranu dětský pokoj a na druhou stranu ložnice rodičů a do obou se muselo přes obyvák. Doteď si pamatuji jak jsme jako děti, potichu zapínaly televizi abychom nerušily rodiče v ložnici, kolikrát jim tam zavíraly dveře. :mrgreen: Když jsem byli starší tak naši chodili spát dřív jak my a já se ségrou zůstavaly v obýváků u TV.. no nebylo to příjemné asi ani jedné straně :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale přežili jsme. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
22.8.25 10:26

Pokoj 2 určitě ložnice rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
22.8.25 10:48

Já pujdu proti proudu, a do dvojky bych dala syna. Jednak jak píšeš, dá se mu tam na tu stěnu nějaká skříň apod. Ale hlavně,,,pro mě bylo příjemné, když jsem přes den trávila čas v obýváku, že má dcera pokoj vedle a když vyběhne, tak jsme tak nějak propojené a mám o ní i přehled. A děcka, když usnou, tak hluk moc nevnímají,, kor pokud jsou zvyklé. Celé dětství a dospívání jsme to takto doma měli a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24613
22.8.25 10:52

Malého syna do dvojky, a až bude větší do jedničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64981
22.8.25 10:55
@lucad77 píše: Více

tak předpokládám, že ted je v ložnici. Takže rovnou ložnice ve dvojce, v jedničce si ted můžou přes den hrát a později se tam přesune i spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24613
22.8.25 10:57
@vokishka píše: Více

Nebo tak. Naši si v paneláku s námi pokoje měnili, až jsme povyrostli. No problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16089
22.8.25 11:01

V předškolním věku určitě do dvojky a mít přehled o jeho pohybu, ve školním věku přesunout do jedničky, aby si tam mohl vzít třeba kamaráda a nelezl přes byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
22.8.25 11:07

Dala bych dětský pokoje ( č.2) vedle obýváku. Pro dítě mi to přijde praktičtější kvůli hraní přes den, hlavně v nízkém věku.
Jinak akustickou pěnu ( takové ty panely ) měl soused v bytovce ( slyšet vše ), kvůli hraní na elektrickou kytaru a tlumilo to hodně.
Jinak sousedku bych poprosila o noční klidněni a postel dala k druhé zdi.

My jsme zakhle měli pokoj vedle obýváku. U malého dítěte to sloužilo spíš jako herna, ale brzo jsme neměli obývák plný hraček, protože zase nebyl tak veliký. Dítě si tam hrálo a vědělo, že místo na bordelení je tam.
Mně vadilo skákat přes lego, duplo, metry vláčkodráhy, atd… v obýváku. Ale on si zase samozřejmě nechtěl sám hrát někde daleko od nás sám.

Ale s námi taky tedy i předškolní dítě spí v pokoji ještě v ložnici. Ma tam vlastní postel už, ale místnost dili ještě s námi.

• Citovat
  • Upravit
8647
22.8.25 11:36

My jsme meli podobný dispozice. Pokoj a ložnice vedle sebe, ale nepropojene, z jednoho do druhého se šlo přes obývák a chodbu. Ložnici jsme meli v pokoji přístupném z obýváku (u vas tedy c.2) a dětský pokoj byl ten z chodby (c.1). Nebyl to zadny problem. Děti spaly v ložnici, dokud se budily v noci. Pak šly spat do pokoje. Byla tam chuvicka. Holt jsem se v noci prošla, kdyz se náhodou někdo vzbudil. Za me ideal. Ted řešíme spaní v jiných patrech a to je větší problem nez pokoj pres chodbu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
22.8.25 13:54

Měla bych teď ložnici v pokoji 1, kde bychom spali všichni s dítětem a užívali si ticha, pokoj 2 by byl dětský pokoj, ale předpokládám spíše na delší dobu ještě jen jako denní herna, tzn. nevadil by večerní hluk od sousedky/z obýváku a poloha vedle obýváku by byla naopak výhodná, jak už tu zaznělo. ve chvíli, kdy by bylo relevantní, aby už spal syn sám, tak bych to řešila operativně, podle toho, zda ještě problém se sousedkou přetrvává (je v nájmu, nebo vlastník?), o kolik dřív by chodil syn spát než my (jak moc hrozí, že bychom ho z obýváku rušili) a i podle názoru syna. u staršího dítěte by pak dávalo smysl mu dát pokoj 1. jinak umím si představit mit loznici ve 2 a na tu stěnu se sousedkou udělat vestavěnou skříň pres celou stěnu. to by ten pokoj nemuselo vizualne zabordelit a přitom by to snad mohlo plnit tu odhlucnovaci funkci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný