Kam dát misky křečkovi v 2patrové kleci

74
21.5.25 10:43

Kam dát misky kreckovi

Zdravím, Máte někdo doma křečka džungarského? Koupili jsme si v sobotu a máme takovou 2 patrovou klec ale ne vysokou dole má domeček, podestýlku, prolézačku, písek, pak běhací kolečko a schůdky nahoru a tam má další prolézačku, a misky na vodu a jídlo. Nějaké jídlo zatím dávám i dolů třeba pampelišku a zeleninu má dole a nahoře má pak granule. Ale zatím jsem ji ještě neviděla nahoru jít. Ze začátku měla vodu a granule dole ale měla tam furt podestýlku tak jsme to dali nahoru. Jenže ona dole vždy něco najde vyzere to co najde a nahoru už pak nejde. Mám ji ty misky vrátit dolů aby k tomu měla snadnější přístup nebo to nechat nahoře ať si tam vyleze? Zatím je taková bojácná ale už se trochu otrkava a je to lepší už ☺️ Kde máte popřípadě misky na jídlo a vodu pro křečky někde blízko u domečku nebo nahoře třeba na nějakém vyvýšení nebo na patře? Děkuju za rady mám křečka poprvé tak si ráda nechám poradit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5978
21.5.25 10:53
@MonikaV116 píše: Více

Dej mu to dolů, on si to stejně narve do tváře, a pak to zahrabe, takže to neřeš on si to z podestýlky vyhrabe a vodu mu dej do pítka ne do misky, do misky vleze, převrhne a udělá ve vodě bordel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1221
21.5.25 10:54
@MonikaV116 píše: Více

My je kdysi taky měli, ale neměli jsme klec do patra, o nepořádku ve vodě a žrádle mluvit asi nemusím :-)

K tématu, nedávejte jí to dolu, ona, až bude mít hlad tak si to nahoře najde a naučí se chodit tam. Nebojte hlady určitě neumře, dejte tomu volný průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
21.5.25 11:09

@z.pepa děkuji ono totiž v tom mezi patře je díra na ruce aby s eclovek dostal dolů a nemusel rozdělávat celou klec ale je tam právě to kolečko takže s miskama by se mi tam i blbě manipulovalo ☺️ zkoušela jsem ji dnes nalákat na kedlubnu tak šla na ten žebřík kudy má chodit nahoru a jen tam vykoukla podívala se a zase šla dolů :) dle mě má ale zásoby v domečku až bude mít fakt hlad tak tam snad půjde to musí cítit že má jídlo nahoře :) stačí aby nebyla líná :D ale už jsem viděla jak hrabě v hoblinách a něco hledá nějaké granulky takže moc už jídla dole asi nemá ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13880
21.5.25 11:10

Nechala bych to nahoře, však ona si to najde. A vodu dát do napáječky, vydrží tam déle a neznečistí se, je to praktičtější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
21.5.25 11:22

@AnastazieB Já vím když ona když jsme ji kupovali tak pila z misky a z napáječky jsem ji pít ještě nikdy neviděla a z misky aspoň vím že se napije no to už jsem párkrát viděla že z misky pila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
21.5.25 11:42

S klecí nemám zkušenost, máme džungaráčka v akvárku a pití i krmivo mu dávám do misek na domeček, kam si vyleze po dřevěném „žebříčku“. Pokud má větší misku na vodu, tak do ní dej kamínek, ve zverimexu nám říkali, že se jim už pár křečků bohužel utopilo, což by mě vůbec nenapadlo. Co jsem si nastudovala, tak klec moc vhodná pro křečka není, za mě je akvárium ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
21.5.25 11:44

Granule vyhoď a místo nich mu kup kvalitní zrní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
21.5.25 11:57

@Adaneli no nám je dali ve zverimexu že na ně byla zvyklá aby si prý lépe zvyklá tak jsme koupili ty stejný granulky a podestýlku no takže granule nejsou moc vhodné? Koukala jsem že tam měli i takovou směs zrní se zeleninou no ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
21.5.25 11:58

Já měla pítko. Vadil mi bordel ve vodě. Misky na domečku mi přijdou jako dobrý nápad. Možná nějaký větší kámen, kus dřeva nebo do druhého patra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
21.5.25 12:03

@Atisia Pítko máme taky ale zatím z něho nepije no ale byla bych radši kdyby se to naučila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9181
21.5.25 14:08

My máme vše nahoře, jídlo i napáječku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
21.5.25 14:21

@MonikaV116 granule nebudou nic moc, kup směs zrní, prodávají se i různé klasy. A zeleninu mu můžeš dávat čerstvou, to mají rádi :-). A náš miluje sušené červíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
21.5.25 14:25

Akvárko je lepší v tom, že do něj můžeš dát vysokou vrstvu podestýlky, křečci rádi norují. U klece bych měla i strach, aby mu tam nepropadla nožička, asi se i hůř čistí. Do domečku křečkovi dáváme dřevitou vlnu a před domek mu dávám papírové kapesníčky, ty má rád a vždy si je rozcupuje a natahá si je dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
21.5.25 16:25

Ahoj, trošku poradím :). Křeček má nejlepší akvárium. V kleci mu to nevyhovuje( odřeniny z klece, může se mu zaseknout nožka- z vlastní zkušenosti nepříjemný zážitek),křeček neleze po špruslích, ani neocení druhé patro. Nejlepší je to, co mám na fotce z internetu. (Tím nemyslím doslova, jako inspiraci.) Křečky už pár let nechovám, ale vím, co fakt ocení. Do akvária jsou super bezprašné piliny a fakt pěknou vrstvu, rádi se schovávají. Různé ukryty, kolečko. Nejlepší to je plastové, hezky se to omývá. Krmení doporučuji že stránky rodentia.cz. (ratura.cz apod) Mají směsky přímo pro křečky a můžu říct, že je krásně vždy naši baštili a hlavně to vyjde nakonec levněji, než kupovat něco, co křeček nežere, ale je to údajně pro něj, ve zverimexu. Jak bude křeček v pohodě, rychleji si pak zvykne. :kytka: a hlavně mu dopřejes luxus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný