Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
chtěla bych si nechat poradit od zkušených rodičů, kam dispozičně umístit pokojík. Rozhodujeme se, že by jsme si postavily malý domeček, ale velkou roli hrají peníze, takže se snažíme o co nejmenší dispozici. Malý domek, s tím, že by bylo obytné i podkroví. Ale, nevím, jak řešit dispozice dole, určitě kuchyň a obývák, dále ložnici a nevím, jak s pokojíkem, zda udělat ještě jednu místnost dole - jenže se nám zase zvýší zastavěná plocha, nebo jestli to řešit tak, že hned udělat i podkroví, kde by byly v budoucnu 2 dětské pokoje a ted, když by byly děti malý, tak nahoře mít ložnici a dole, kde by byla později ložnice, nyní pokojík pro dítě, s tím že by na noc bylo stejně s námi v ložnici. neumím si představit, když by byl děcký nahoře, s každým přebalením a převlečením dítěte, běhat nahoru. a zase nechci v ložnici i dětské věi, přece jen bych chtěla mít ten pokojík. Poradil by někdo, jaké má zkušenosti či nějaké nápady??
Předem mnohokrát děkuji za Vaše reakce a příspěvky. Míša P.
Dole bych dala stopro jen tu funkcni stranu. Tedy kuchyn, obyvak, socka, technicka. Nahoru 3 mensi pokojiky, vylozene spaci. Kdyz ti prijde navsteva, nepoleze ti az do postele.
No to ano, jenže zase když pak bude mimčo, přijde mi blbost lítat pořád nahoru a navíc, když bude spát, nechci ho mít v obýváku…
@xxxmisickaxxx píše:
No to ano, jenže zase když pak bude mimčo, přijde mi blbost lítat pořád nahoru a navíc, když bude spát, nechci ho mít v obýváku…
Nojo, ale tahle situace trvá tak max půl roku, tak nevím, jestli je rozumné tomu zrovna podřizovat barák.
Na druhou stranu, počítej s tím, že děti do nějakých minimálně 4 let (možná déle) si v pokojíčku prostě hrát nebudou a stejně je budeš mít (včetně hraček) nakýblované v obýváku.
@xxxmisickaxxx píše:
Vsak loznice by byla taky nahore. A pokud nechces mit dite v kosi ale v postylce, tak ho das do postylky a budes koukat pres chuvicky ![]()
Jj, taky jsme to dlouho řešili. Nakonec máme bungalov s malými pokojíčky (cca 10 m)
No to ano, ale stejně tam v budoucnu budeme chtít ložnici, člověk bude stárnout a vidím to ted u našich, kteří ložnici dole nemají a brali by jí tam..
No to nechci, ho mít bv koši!! neumím si představit, když novorozenec spí 20hod za den, že bude pořád samo nahoře.. člověk pořád neví ![]()
Udělala bych to jak radí @Krkael s tím, že přebalovat můžeš v koupelně. Pokud Vám nevadí zvětšený dům, tak dát dolů ještě jednu místnost na pozdější ložnici, teď dětský pokoj, ale počítej s tím, že pak budeme mít ložnici v patře dost dlouho, protože bude trvat než tam budeš moct děti nechat spát samotné a ten dolní pokojík taky moc používat nebudou, protože s maminkou v kuchyni je líp.
A s tím spaním v obýváku, malý mi tak spal skoro do roka, teprve od té doby spal přes den v ložnici a od 18 měsíců spí v pokojíčku.
A to podkroví nemáte obyvatelný? zase co se týká financí, tak bungalov nás vyjde na hodně :/ nebo ne?? máme ho na nacenění ale nevim, nevim
Udělal bych ložnici dole a nahoře 2 pokoje. Když budou děti malé, můžete mít ložnici nahoře, abys měla k dětem blíž. Až budou větší, budou mít nahoře každý svůj pokoj a vy se ložnici dole. Vy nebudete muset po schodech a děti tam budou mít svůj „klid“ ![]()
@xxxmisickaxxx píše:
No to nechci, ho mít bv koši!! neumím si představit, když novorozenec spí 20hod za den, že bude pořád samo nahoře.. člověk pořád neví
a to pisou kde, ze novorozenec spi 20 hodine denne?:)
Tak za sebe - dole kazdopadne minimalne jeden pokoj… zila jsem s loznici v patre a byla to ma smrt ![]()
Pokojiky bych klidne udelala nahore, s tim, ze jedna mala skrinka v loznici by byla vyhrazena pro nejakou tu plinku a ubrousky ![]()
Znami maji hezky domek- dole vstupni predsin, Wc, koupelna, na konci kuchyn a na druhe strane loznice (jenze hned u tech vchodovych dveri), detsky pokoj, obyvak, v podkrovi jeden pokoj pro navstevy plus maly prostor na veseni pradla. Mi se zda praktictejsi varianta- dole kuchyne, wc, obyvak, nejaky neutralni pokoj a loznice s druhou koupelnou nahore.
Vy chcete delat detsky pokoj v miste, kde bude pozdeji loznice, ale male miminko stejne potrebuje v zasade jenom postylku, takze bych to normalne dala do loznice s tim, ze detsky pokoj zaridime pozdeji
Jsem dětská sestra, ale každé dítě je samozdřejmě jiné… ale když bych měla jen nahoře pokoj, musela bych mít postýlku i v obýváku a to nechi, když přijde návštěva a tak…