Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Já bych do Egypta, Turecka, Tunisu, Francie, Anglie a pod. zemí nejela. Podporovat muslimské země naší slabou měnou nebudu.
A ta Francie a Anglie je tam dobrá k čemu??? Tam je nějaká muslimská enkláva? či co?
Ostatní země chápu, dejme tomu, ale toto? Mimo to to nijak nesouvisí s očkováním.
@alisekR pokud bych ockovala tento týden tak.by jsme to stihli
vedlejší účinky jsou za 10-14. Akorát ma pidi rymu a to mi dr řekla ze ta taky nevadi.
coz me vadi…Mě je spíš divne že známí se vrátili teď z egypta měli tam rocniho a ten žádné mmr neměl
a ni jim to dr nedoporucovala.
No tak to bych rozmysela, já na lékařské řeči…že malá rýma nevadí, něvěřím. Můj syn měl takhle malou rýmu a pak nastalo peklo, měl velké problémy…třikrát antibiotika za sebou, nález v moči…
To bych snad jela bez toho ![]()
@alisekR píše:
A ta Francie a Anglie je tam dobrá k čemu??? Tam je nějaká muslimská enkláva? či co?Ostatní země chápu, dejme tomu, ale toto? Mimo to to nijak nesouvisí s očkováním.
Chybí mi tam teda Německo i
ale kam by pak jezdila pro ty prací prášky, žejo
@alisekR no tak mam zas brouka v hlave
prave proto jsem odkladala mmr az před skolkou a dr me tímto dost zasekla ze do egypta musí být toto ockovani. Vím že jezdí maminky i mladšími které určitě mmr nemaji
ted sama nevim co mam delat
@Anonymní píše:
@alisekR no tak mam zas brouka v hlaveprave proto jsem odkladala mmr az před skolkou a dr me tímto dost zasekla ze do egypta musí být toto ockovani. Vím že jezdí maminky i mladšími které určitě mmr nemaji
ted sama nevim co mam delat
Jak jako musí? To nikdo nikde nekontroluje.
@pikola píše:
Jak jako musí? To nikdo nikde nekontroluje.
Přesně tak, nikdo to nekontroluje. Já bych teď neočkovala, za prvé má rýmu, za druhé bude po očkování mít třeba reakci / naše měla/, tím by byla i oslabená. Ne, nechala bych to „na potom“
Já vím ze to nikdo nekontroluje.
asi jó teda odlozim To jsem zvědavá co mi řekne naše dr uz jednou byla na pěkné nepříjemná k vůli odlozeni ![]()
Letos se chystáme prvně do Egypta. Vzdy jsme si říkali, že do těchto končin nikdy, ale nechali jsme se zlákat krásným mořem v Marse. Akorát, co mě kolem napadá, je ten útok žraloka, který se teda odehrál u jiného hotelu, než se chystáme, ale i tak člověk přemýšlí. Vy, co létate do Marsa Alam, viděli jste někdy blizko pláže žraloka?
Měla by sis uvědomit, že to je jejich přirozené prostředí. Do Egypta jsme jezdili spoustu let. Žraloci jsou prostě všude. Nejčastěji potkáš asi při šnorchlování útesního.
Dost často nám vykládali delegáti nebo zaměstnanci, že se objevoval žralok. Bohužel to bys nesměla jet nikam k moři.
@kam2 píše:
Měla by sis uvědomit, že to je jejich přirozené prostředí. Do Egypta jsme jezdili spoustu let. Žraloci jsou prostě všude. Nejčastěji potkáš asi při šnorchlování útesního.Dost často nám vykládali delegáti nebo zaměstnanci, že se objevoval žralok. Bohužel to bys nesměla jet nikam k moři.
Někde píšu, že si to neuvědomuju? Dokonce to i respektuju, že v moři žijí žraloci. Když jsem byla v oblasti, kde žili krokodýli a nosorožci, taky jsem se pídila, kde se jim vyhnu. Takže proto jsem položila tu poslední otázku ![]()
My sme boli v Marse vlani, asi 2 mesiace po tom útoku ale tiež v inom hoteli. Boli sme 14 dní, boli sme na 2 výletoch na mori, jeden fakt na otvorenom mori v takej zátoke a žraloky sme nikde nevideli ale cestou loďou. Ono koralové útesy sú pre ne akousi prirdzenou bariérou, za ktorú sa bližšie ani k rezortu nedostanú. Pán, ktorému sa prihodilo toto nešťastie vlani tak údajne z toho mola skočil do vody, ktorá už bola „za“ pomyselnou koralmi oddelenou hranicou, takže bohužiaľ sa zišli nepekné udalosti, ale nebála by som sa. Užite si dovolenku s úžasným podmorským svetom ![]()
@cuky_ducky děkuji za odpověď, já si vyhledala i nějaké články, tak snad žádného tváři v tvář nepotkáme ![]()
Mě je jedno jestli bys tam jela nebo ne me zajímá to ockovani.
nevím k čemu tu prispivas. A