Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
vzhledem k tomu, ze manzel menil praci, budeme moci na dovolenou az kolem rijna, mozna az v jeho pulce, tak premyslime kam. Manzel by rad Egypt, ja rada cestuji jako batuzkar, ale letos to bude nejspis CK, manzel chce all inclusive a odpocivat..
Vzdy jsem jezdila na vlastni pest, tak nevim. jak CK je dle vas nej, kam do Egypta byste radili? Budeme sebou mit v te dobe 22 mesicni dceru, tak aby tam bylo vyuziti pro ni, v okoli nekam kam se da zajit na mensi vylet..ci si pronajmout lod a dojet za pamatkami..
nebo i oiste tipy kam jinam v tuto dobu, ono uz toho moc nebude. jsme omezeni tim, ze mala nezvladne dalekou cestu. resp 4-5 hodin letu do egypta je vic nez dost na mou psychiku. dcera neposedi, nejde ji nicim dlouho zabavit
takze let bude pecka ![]()
tak kam jezdite vy? diky
Egypt bych klidně jela, zvlášť, pokud se chcete vyplácnout na pláži a odpočívat. Pro děti suoer jih od Hurghady, pláže bez korálů, písečný podloží. V Marse korálové podloží, takže tam bez bot bych nešla, nicméně na šnorchlování nemůže být nic lepšího… Hotel určité 5*. Užijte si dovču ![]()
S takhle malym ditkem bych volila radeji Kanary, Turecko nebo Kypr.
S takhle malým dítětem bych do Egypta nejela. Jaký čekáš vyžití pro takový mrně? Sám plavat určitě neumí, moc toho neujde, navíc ta jejich hygiena
Výlety jsou tam náročnější, památky jsou spoustu hodin autobusem a pak celý den chodíš. Snad jen z Hurghady na ostrov Giftun, to by mohlo jít.
@terien píše:
S takhle malým dítětem bych do Egypta nejela. Jaký čekáš vyžití pro takový mrně? Sám plavat určitě neumí, moc toho neujde, navíc ta jejich hygienaVýlety jsou tam náročnější, památky jsou spoustu hodin autobusem a pak celý den chodíš. Snad jen z Hurghady na ostrov Giftun, to by mohlo jít.
to je snad na nas kam pojedem s ditetem, ne? nekdo jezdi, jiny ne.
@astoret píše:
to je snad na nas kam pojedem s ditetem, ne? nekdo jezdi, jiny ne.
já myslela že se ptáš na názory. Pro mě za mě leť třeba na měsíc.
My byli letos s 15 m a super. byli jsme v hotelu pickalbatris sea world a krasa. cisto, bazen vida, vse super. musis hlidat hygienu, pit balenou vodu, omyvat balenou vodou ovoce, zuby v ni cistit atd..mala uz chodila, hrala si na plazi, v miri, meli tam hriste, detsky bazenek..byli jsme na vylete lodi, na podmirskem vylete lodi, to ji bavilo koukat na ryby jak plavou
, zvladli jsme Luxir, ale bo to dlouhy, nam ale usla a 2 hodky spala
let taky prosoala, zpatky uz ne, to jsme ji zabavovali hrackama, obcas se s ni prisli. jidlo se tam da kouoit ve sklenickach..ja jeste kojila, tak dobry. mela jsem i nejake zavarene jidlo pro ni.
ookud je zvykla cestovat, da to! pardon za preklepy, mobil..
@terien píše:
S takhle malým dítětem bych do Egypta nejela. Jaký čekáš vyžití pro takový mrně? Sám plavat určitě neumí, moc toho neujde, navíc ta jejich hygienaVýlety jsou tam náročnější, památky jsou spoustu hodin autobusem a pak celý den chodíš. Snad jen z Hurghady na ostrov Giftun, to by mohlo jít.
proc ne? jaky ma jiny vyuziti napr recko? vsichni kolem me jezdi, nikdo se nepozastavuhe, cestujem furt. kfyz dbas na hygienu..lidi i s mensimi litaji na delsi cesty..
@PAN66 píše:
proc ne? jaky ma jiny vyuziti napr recko? vsichni kolem me jezdi, nikdo se nepozastavuhe, cestujem furt. kfyz dbas na hygienu..lidi i s mensimi litaji na delsi cesty..
Právě že pro takhle malý dítě to bude všude stejný, tak na co se trmácet do Egypta když píše, že špatně snáší cestu. Jet do Egypta a nevidět Údolí králů, pyramidy,.. to by pro mě byla zbytečná cesta, navíc oni mají opravdu jiné hygienické normy, které dají zabrat i dospělému. Nás tam bylo 6 a 5 řešilo zažívají problémy
Za sebe můžu říct, že pro dovolenou s takovým prckem bych našla lepší destinace, neříkám že nemají cestovat. Ale každý ať si letí kam chce, toto je můj názor, který nikomu nenutím.
@terien píše:
Právě že pro takhle malý dítě to bude všude stejný, tak na co se trmácet do Egypta když píše, že špatně snáší cestu. Jet do Egypta a nevidět Údolí králů, pyramidy,.. to by pro mě byla zbytečná cesta, navíc oni mají opravdu jiné hygienické normy, které dají zabrat i dospělému. Nás tam bylo 6 a 5 řešilo zažívají problémyZa sebe můžu říct, že pro dovolenou s takovým prckem bych našla lepší destinace, neříkám že nemají cestovat. Ale každý ať si letí kam chce, toto je můj názor, který nikomu nenutím.
ja byla v Egypte 4× a ani jednou jsem problemy nemela, to v Mexiku, to byla jina pomsta
..stejne tak znami, malokoho znam, kom u bylo zle, max den, holt se musi dodrzovat hygienicke zasady. a 4 hodky letu se daji prezit. neni to zas o tolik delsi. horsi by to bylo za exitkou dal, to pokud maji neposedne ditko, to by bylo horsi, ale neco mi rika, ze ditko to zas az tak zle nesnasi, jen je zive, to spis matka bude v nervu ![]()
Byla jsem s třema dětma před 3 roky v Marsa Alam. Hotel pětihvězda, navrch huj, vespod fuj, taková lepší trojka v Řecku. Moře překrásný, voda 30 st.,vzduch 31, byli jsme v říjnu. Prvních pár dnů super, aquapark.., děcka nadšené. Pak prostřední dostal průjem, horečky skoro 40. Takže bylo po parádě. Ten strach o něj, už bych to nechtěla zažít. Mě a starší dceru to chytlo až před odjezdem, tak zase strach, jak přežijem cestu zpět. Potíže po příletu jsme měly ještě dva týdny. Neustále nám personál lezl do pokoje, škemrali o čokoládu pro děti za výměnu od nich za pohledy a podobně. Jídlo strašný. Za mě už Egypt s dětma nikdy, nestálo mi to za to. Jo, můžete mít štěstí a užijete si pěknou dovošku. Ale 22 měsíční dítě snese event. potíže daleko hůř než dospělý. Osobní zkušenost je nepřenositelná. Byla tam s námi paní, která byla po osmé a vždycky cajk. Skončila v nemocnici se silným zánětem žaludku na kapačkách. Je to na tobě. Osobně bych volila jinou destinaci. Hezkou dovolenou, rozhodnutí je na vás.
EDIT rozhodně neodrazuji, toto je moje osobní zkušenost. Četla jsem předtím milion recenzí a taky jsem to riskla ![]()
Dobrý den letíme koncem měsíce s detma do egypta. Nejmladší je 2r. Byla jsem u dr a ona mi řekla ze musím do egypta naockovat mmr at prijdu co nejdriv
hledala jsem na internetu nic jsem takového nenašla. Proto se ptám maminek co byly s malými dětmi v egyptu měli jste naockovano mmr? ja právě mmr odkladala tak teď sama nevim
anonym prosím ponechat. Děkuji A.
Bez MMR bych nejela. V Egypte je krasne, ale cisto tam uplne neni. Naockovala bych co nejdriv v pripade vedlejsich ucinku. Dcera byla jen protivna
Já bych do Egypta, Turecka, Tunisu, Francie, Anglie a pod. zemí nejela. Podporovat muslimské země naší slabou měnou nebudu.
@Anonymní píše:
Já bych do Egypta, Turecka, Tunisu, Francie, Anglie a pod. zemí nejela. Podporovat muslimské země naší slabou měnou nebudu.
Tak tam nejezdi
hrdino