Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer, jdu si pro radu. Delší dobu mě bolí jedna část prsu. Kam zajít? Na gynekologii nebo k obvodnímu lékaři? Předpokládám, že mě stejně někam odešlou, ale kdo má toto v „kompetenci“? Děkuji za info. ![]()
Já se objednala sama jako samoplátce do mamacentra na sono, někdy to proplácí pojišťovna. Dr. se něco nezdálo, takže mi doporučila i mamograf, ještě mi nebylo 40, doporučení mi napsal gynekolog. Nic mi nenašli, nicméně prso mě čas od času bolí ![]()
Pokud si nehmatas ani po delsi dobe zadnou bulku, nemas prs viditelne otekly nebo cerveny, tak je nejlepsi rada zajit k fyzioterapeutovi. V 90% pripadu je jednostranna bolest prsu od muskuloskeletalniho systemu.
@mroe píše:
Pokud si nehmatas ani po delsi dobe zadnou bulku, nemas prs viditelne otekly nebo cerveny, tak je nejlepsi rada zajit k fyzioterapeutovi. V 90% pripadu je jednostranna bolest prsu od muskuloskeletalniho systemu.
Co to znamená?
Nikdy jsem to neslyšela. Právě mám to místo zduřelé, tak se mi to nelíbí… ![]()
@mmd píše:
Co to znamená?Nikdy jsem to neslyšela. Právě mám to místo zduřelé, tak se mi to nelíbí…
Co co znamena? Cemu nerozumis?
A co to je zdurele, jako ze tam tedy neco hmatas, neco, co na druhe strane neni? To jsi ale v uvodnim prispevku nenapsala. Pokud je to tak, pak gynekolog nebo praktik.
Já jsem šla na gyndu a protože jsem ještě hodně mladá (21 let) poslali mě na kontrolní ultrazvuk, tam mi řekli, že je to v pořádku. Sestřička mi řekla, že to musím úplně vypustit z hlavy a že to samo zmizí… Nahmatala jsem si citlivou bulku a opravdu mi zmizela. @mmd
@mmd co nejdřív na gynekologii, tam prso prohmátne a dá ti žádanku na mamograf nebo sono
@mmd píše:
Dobrý večer, jdu si pro radu. Delší dobu mě bolí jedna část prsu. Kam zajít? Na gynekologii nebo k obvodnímu lékaři? Předpokládám, že mě stejně někam odešlou, ale kdo má toto v „kompetenci“? Děkuji za info.
Gynekolog i obvoDák