Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, rádi by jsme vyrazili na hory, je jedno kam ale mělo by to být pro absolutní neznalce😁. Jednoduchý terén s cílem pěkného výhledu. Rada bych jela s kamarádkou, má dceru 3 roky a já syna 1 rok. Přístup s kočárkem. Existuje někde něco takového? Dekuji ![]()
Neporadím konkrétně, ale orientovala bych se podle cyklostezek, ty by mohly být dobře sjízdné i s kočárkem. Třeba Jizerky…?
Modrava, tam je asfalt az na Breznik, kde je i ten vyhled na Luzny.
Ještěd. Některé turusticke trasy se dají z terénním kočárem, nebo to jistí asfaltka od parkovišť.
My s kočárem dost jezdili po cyklostezkách, byť v dnešní době cyklo-boomu už to při velkém provozu nebude ono. Druhé dítě už jsem převážně nosila (jo, i ve 3 letech, když byla na programu dne delší túra, kterou neušlo), takže tím se možnosti násobily… Třeba takové ty nejprofláklejší oblasti Jizerek by byly fajn, je tam sice hodně lidí, ale zas je to všecko pěkně sjízdné. Nebo někde, kde jsou lanovky, vyvezeš se nahoru a máš výhledy bez velké námahy. Napiš, odkud jsi, ať nedostáváš tipy přes celou republiku, ono hnát tě od Plzně do Beskyd nebo z Ostravy na Šumavu by nebylo ono. A všude se najde něco pěkného, my jezdíme s dětma do hor od mimin. Momentálně Krušné, tam je nádherně a není tam přelidněno.
Šumava podél Vydry. Z Čeňkovy Pily na Antýgl. Sice tam není výhled do dálky, ale Vydra je nádherná. Za mě krásná procházka. ![]()
Jako ted v zime?? Spis myslis leto.
Vyjet lanovkou na Cernou horu a pak pesky kolem Kolinske boudy do Pece. Busem zpet. Idealni pro mestaky.
Jinak s kočárem jsme byly krom zminene Vydry na rozhledně na Zádove, na rašeliništích Jizerky, na rozhledně Tábor u Lomnice nad Popelkou, rozhledna Císařský kámen, rozhledna Štěpánka, šel by i Bramberk (to teda dvouleté odtapalo v kombinaci s poponasenim na koni), Mumlavské vodopády, Český ráj (Trosky, Valdštejn, skalní město), Obří sud na Javorníku, na Kozákov se člověk taky dostane s kočárem po asfaltce, Královka a Slovanka u Hrabětic, Kašperk, Annensky vrch a Serlich v Orlických horách, rozhledna u Jakuba v České Kanadě…
Když se chce a je vybaveni, všechno jde.
@Anonymní píše:
Ahoj, rádi by jsme vyrazili na hory … přístup s kočárkem. Existuje někde něco takového?
Vyzkoušeno, vhodné pro kočárky, stačí vybírat:
https://www.google.com/search?…
Příspěvek upraven 12.02.23 v 14:41
A taky tedy doufám, že zakladatelce jde o LETNI turistiku na horách.
@Svistice píše:
A taky tedy doufám, že zakladatelce jde o LETNI turistiku na horách.
Ono i v zime se da skvele (treba busem na Spindlerovku a pres Davidovky na bobech dolu), ale tam mi moc nesedel ten kocar
.
@Lucie_Sx píše:
Ono i v zime se da skvele (treba busem na Spindlerovku a pres Davidovky na bobech dolu), ale tam mi moc nesedel ten kocar).
No asi dá (v zimě jsme teda a kočárkem na hřebeny nelezl, i když znám lidi, co brali mimino v nositku nebo chariotu na lehke skialpy do Krkonos).
Nicméně v zimě po zasněžené turistické kočárem neprojedeš, to tak maximálně se nechat vyvézt busem či autem někam na hřebeny a pak si dát s tím kočárem pochod po nějaké upravené hřebenovce mezi chatama a zase se nechat svezt dolů.
@Anonymní píše:
Ahoj, rádi by jsme vyrazili na hory, je jedno kam ale mělo by to být pro absolutní neznalce😁. Jednoduchý terén s cílem pěkného výhledu. Rada bych jela s kamarádkou, má dceru 3 roky a já syna 1 rok. Přístup s kočárkem. Existuje někde něco takového? Dekuji
Napsala jsem blbost. ![]()
Příspěvek upraven 12.02.23 v 16:02
Existují i zimní turistické trasy. Nicméně s klasickm kočárkem na kolečkách dost neprůjezdné. Nebo po těch asfaltkách. Momentálně jsme týden s dětma na horách turistili - s velkým už se dalo na běžkách, s malým kombinace pěší turistiky a saní a bylo to skvělé. Občas jsme potkávali lidi s úplnýma mrňatama, buď měli takové ty cyklovozíky s připnutýma lyžema, nebo sáně s ohrádkou a fusakem.
@Svistice ne, myslím teď v zime, je to pod tématem s detma na cestách nebo tak nějak. Ne letní turistika.