Kam na víkend - Vaše město

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
sunshinegirl
12.3.16 09:27

Kam na víkend - Vaše město

Ahoj holky,

prosím o radu: Chceme jet na velikonoční prodloužený víkend někam…a nevíme kam. Máme psa, takže někam, kde se dá chodit na pěkné vycházky. Zároveň ale chceme něco vidět a zažít a uvědomujeme si, že většinou turistická sezóna začíná až v dubnu (tohle je pořád březen, že). Jsme z Moravy, klidně pojedeme i někam dál, ale musí tam být něco k vidění.

Řekněte mi, co je u vás ve městě a vašem okolí zajímavého, na co byste nás do vašeho města/kraje pozvali, na co byste pozvali turistu, nalákali ho, že u vás je to to pravé na čtyři dny?

Budu moc ráda, když mi napíšete co je u vás k vidění (muzea, zámky, přírodní útvary, památky apod.). Věřím, že zároveň máte i trošku přehled, co už v tomhle období funguje a co je ještě zavřené. Jsme totálně vyčerpaní z nápadů. Např. Velké Losiny, paráda, ale po hodinovém procházení netu jsem došla na to, že téměř vše v okolí je prostě ještě zavřené. Na tohle nemám, to bych u toho strávila mládí. :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.3.16 09:31

@sunshinegirl My se chystáme do Prahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
12.3.16 09:32
@esterka.z.brna píše:
@sunshinegirl My se chystáme do Prahy

Jedete o tom víkendu?

• Citovat
  • Upravit
vin
1327
12.3.16 09:34

My jedeme do Janskych Lazni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fragaria
12.3.16 09:45

Škoda že jsi nenapsala, odkud jsi. Doporučuji Rožnov pod Radhoštěm (Valašské muzeum v přírodě), Valašské Meziříčí (akvapark), Kopřivnice (Tatra), Štramberk (krásné město). Kromě areálu hradu ve Štramberku je všechno otevřeno i v tomto období. Zmíněná místa jsou v dojezdu 25 km z Rožnova.

• Citovat
  • Upravit
3992
12.3.16 09:48

Znojmo?

• nadherne prochazky po Narodnim parku, super vyhlidky Kraluv stolec, Seasfielduv kamen, Sobes a dalsi…
  • celorocne otevreno klasicke podzemi i Radnicni vez, myslim, ze i adrenalinove podzemi…
  • centrum je historicke, pekne na prochazky…
  • pokud mate auto fajn vylet na prehradu Vranov nad Dyji…
  • kousek Freeport na nakupy

A ted koukam, ze jste z Moravy, tak to jsem moc neporadila no :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
12.3.16 09:51

@kessi22 Právě naopak, o Znojmě jsme uvažovali, nikdy jsme tam nebyli. Koukala jsem se na tamní stránky, jenže jsou takové zmatené, že jsem nevěděla co kde je a kdy je to otevřeno. Ale našla jsem to podzemí a to nás láká, i když tedy ta nejadrenalinovější trasa, kde se leze po čtyřech mne tedy dostala, stoupli mi z toho chloupky i tam, kde je nemám :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3992
12.3.16 10:10

@sunshinegirl Souhlasim, stranky nemaji vubec dobre vyresene :zed: to podzemi je super, byla jsem tam a kolikrat jsem mela ma male - ale je to jen pocitove, vse je,,bezpecne,, ;)

Jeste doplnim, ze nadvori hradu je krasne, hrad sice zavreny a rotunda taky (ta je otevrena opravdu jen obcas, kdyz je vhodne pocasi), ale kostel je otevren celorocne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.16 10:10

@sunshinegirl jj jedeme pátek až pondělí, snad bude fajn počasí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.16 10:37

Jsem z Telče (prosím o anonym, nechci to šířit), nechtělo by se vám sem? :)
Přímo v Telči:

• krásné procházky krásným městem :) - náměstí, okolo rybníků, Staré Město, Oslednice + rozhledna (o velikonocích by v hezkém počasí mohla být otevřená, případně to jde domluvit telefonicky), Lipky - lipová alej, několik km dlouhá rovinky, dá se tudy dojít ke kapličce, park
  • fungl nový zimní stadion, kde se dá koukat na zápasy + bývá veřejné bruslení http://www.htctelc.com/…ti-ledu.html
  • taktéž nový Panský dvůr - http://www.panskydvurtelc.cz/cs/ - místní z něj moc nadšení nejsou, ale pro turisty a návštěvníky Telče to může být dobře strávené odpoledne
  • 26.3. jarmark: http://www.telc.eu/kalendar/476

v okolí Telče

a tak dále :) máme tu moc pěkně :) :)

• Citovat
  • Upravit
22939
12.3.16 10:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
12.3.16 10:52
@esterka.z.brna píše:
@sunshinegirl jj jedeme pátek až pondělí, snad bude fajn počasí

A jak jedete? Auto, vlak?

• Citovat
  • Upravit
12.3.16 11:26

@sunshinegirl nějak nechápu jak to souvisí s tématem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
12.3.16 11:31

@esterka.z.brna No víceméně nijak, jen že kdybyste třeba jeli vlakem a my se rozhodli jet taky (i Praha u nás jako návrh padla), tak že bychom se třeba mohli poznat :) Jsem z Blanska, tak to máme kousek. Třeba bychom si rozuměli a mohli být kamarádky.

• Citovat
  • Upravit
72725
12.3.16 12:07

@sunshinegirl nevím, jak se psem, každopádně Ostrava - zoo, landek park, horní oblast vítkovic (nová rozhledna), výstup na haldu Ema, krásný výhled např z radnice atd.. ale nemám psa, tudíž v tomto směru toho moc nedoporučím. Jinak je tu hrad (konají se pravidelné víkendové akce), je tu krásná cyklostezka podél řeky (na inline popř procházky fakt super) atd.. je toho tu moře, když víš, co přesně hledáš. Co se týče delších procházek, zajímavý je např nový jičín a starý jičín - hrad, zámek, kopec svinec atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí