Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nech to být, ohledně venčení stejně nic nedokážeš. Můj známý venci psa v 7.00 ráno, a pak ve 22h večer. Protože když přijde z práce, pes se vychcije radosti na podlahu. To prej stačí - je vyvenceny.
@mackA159 píše:
Nech to být, ohledně venčení stejně nic nedokážeš. Můj známý venci psa v 7.00 ráno, a pak ve 22h večer. Protože když přijde z práce, pes se vychcije radosti na podlahu. To prej stačí - je vyvenceny.
@stinga píše:
No mě to moc jako sranda nepřišlo. Vzhledem k tomu že to vytrel jen že to rozmazal po podlaze… ![]()
Jak velký je pes, co je to za plemeno? Některým psům lidé doma nechávají domácí záchodky - speciální podložky, noviny na podlaze v koupelně atd. a pejsek se naučí využívat je. Takže ne u všech plemen je zapotřebí běhat s pejskem několikrát za den ven.
@mackA159 píše:
No mě to moc jako sranda nepřišlo. Vzhledem k tomu že to vytrel jen že to rozmazal po podlaze…
tak ten tvůj známý v tom bydlí, když mu to přijde v pořádku
co s tím naděláš, předpokládám, že ty tam nebydlíš - jeho byt, jeho hrad
@Sunlight515 píše:
Jak velký je pes, co je to za plemeno? Některým psům lidé doma nechávají domácí záchodky - speciální podložky, noviny na podlaze v koupelně atd. a pejsek se naučí využívat je. Takže ne u všech plemen je zapotřebí běhat s pejskem několikrát za den ven.
to píše, že pejsek neakceptoval
Bohužel s tím nic neuděláš ségra(spíš švagr) venčí psa kolem 5 a pak až kolem 7 jak přijde s práce, jako týrání jim to nepřijde. Ona je celý den doma s dětma ale psa vyvenčit nejde, je mi ho líto ![]()
@Mrs. S píše:
Bohužel s tím nic neuděláš ségra(spíš švagr) venčí psa kolem 5 a pak až kolem 7 jak přijde s práce, jako týrání jim to nepřijde. Ona je celý den doma s dětma ale psa vyvenčit nejde, je mi ho líto
Jako ještě pochopím, že když je někdo v práci a tu možnost vyvenčit nemá … ale válí se doma na pr.. deli a je jí za těžko vyvenčit psa???
Na takový lidi malej dvorek a hodně dlouhej bič. ![]()
Kdyby ti šlo o blaho pejska, tak se nabídneš, že ho budeš venčit, ne že si ho vezmes a připravíš o panicka kterého má rád.
@mackA159 píše:
Promin, ale to je peknej d.bil.Jak to muze psovi stacit? Mel by se i projit a na velkou.Boze lidi jsou opravdu sobecti blbci ![]()
@Šmoulice co na to říct, říkala jsem jí to ale má mě na háku, protože oni ví vše nejlíp. Takže ať mi je psa jakkoliv líto tak s tím nic neudělám
@Alušáček píše:
Kdyby ti šlo o blaho pejska, tak se nabídneš, že ho budeš venčit, ne že si ho vezmes a připravíš o panicka kterého má rád.
Kdyby to šlo tak nezakládám tuto diskuzi. Bydlíme 50 kilometrů od sebe a i kdybych byla ochotná tam zajet, nedá mi klíče. Se sestrou se nerozešli v dobrém a s ním není řeč. Nechce mít s naší rodinou nic společného.
Kdyby to ten pes nemohl vydržet, tak se prostě vykálí doma. Je z množírny, takže na to musí být zvyklý. Neudělá to, tedy asi nemá problém. Nechápu, proč chceš psa, co už toho dost zažil, vytrhnout z prostředí a od pána, kde mu je dobře. Sama víš, že se lidí bojí, ale klidně bys ho zase traumatizovala taháním pryč od člověka, na kterýho si zvykl.
Měla jsem známého, co naučil psa chodit do sprcháče. Venčil ho ráno a večer a mezi tím si mohl odskočit do té sprchy. Asi ideální to není, je dobré popřemýšlet, co pes potřebuje, než si ho pořídím.
Holky, potřebuju radu, co dělat, když vím o týraném psovi a jak týrání dokázat. Nejde o to, že by psa někdo bil, trápil hlady, žádné vyditelné týrání se nekoná. Mám jen důkaz na messengeru, kde majitel psa přiznává, že ho v době, kdy je v práci venčí až po 16 hodinách. Dělá kuchaře a s cestou je pes, když má páníček šichtu sám doma tolik hodin. Vím o tom, že se to pokoušel řešit tím, že ho bude venčit sousedka a pak jeden jeho známý. Ale to nevyšlo jelikož je pes hodně bázlivý, je z množírny a když nemá u sebe majitele, schovává se pod postel, kouše a nechce se hnout z bytu. Takže ho nikdo nevenčí. Majitel to zhodnotil tak, že je to pro psa víc stresující, plenu jak se dává pod starý lidi prý pes využívat nechce, tak to majitel hodil za hlavu s tím, že kdyby bylo nejhůře, pes se vyvenči na podlahu, to se neděje, takže to vydrží a tím to milý majitel uzavřel a víc ho to netrápí. Přijde mi to sobecké, bezohledné a není to nic jiného, než týrání. Já psa znám od doby, co psa má, tedy ne přímo on, původně je to pes mé sestry, ta si ho adoptovala a když se rozešla s bývalým přítelem, tak mu psa nechala, přestal jí zajímat. Mě ale pejsek zajímá, ráda bych mu pomohla a klidně si ho i vzala k sobě. O tom ale nechce ex mé sestry ani slyšet. Nesnáší jí, já jsem prý stejná, mám se starat o sebe a nechat jeho a psa na pokoji. Ohání se tím, že ho má pejsek rád, což je pravda, pejsek ho miluje, jeho se vůbec nebojí, důvěřuje mu a ani ho nekouše, ale dle mého je sobecké nechat pejska tolik hodin bez venčení a o samotě, u nás by se měl lépe, určitě by si zvykl, když si zvykl na ně se sestrou. Sestra mi bohužel nepomůže, stydí se, že mu pejska nechala a už to chce nechat tak. Holky, jaké mám možnosti pejskovi zajistit lepší život? Je to pro mě opravdu důležité, pořád na něj myslím, částo kvůli tomu nemohu ani spát a když si představím, jak je pejskovi tolik hodin bez venčení, chce se mi brečet. Nevím ale jaké mám možnosti. Prosím o respektování anonymu.