Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chci se zeptat jsem nachlazená a kdybych šla na neschopenku jestli pro ni jít k obvoďačce nebo na gyndu??díky za odpověď
Nachlazení (?) přece není gynekologická obtíž, takže k praktickému dr…
jako logicky bych taky řekla obvoďák,ale kdybych šla marodit tak už asi zpět do práce nepůjdu, takže není lepší jít na gyndu, mám obavu že obvoďák dá neschopenku na 14 dní nemoci bez vycházek(to mi teď nevadí) ale co dál?
Emily1987 píše:
jako logicky bych taky řekla obvoďák,ale kdybych šla marodit tak už asi zpět do práce nepůjdu, takže není lepší jít na gyndu, mám obavu že obvoďák dá neschopenku na 14 dní nemoci bez vycházek(to mi teď nevadí) ale co dál?
Tu stejnou neschopenku by „převzal“ gynekolog a normálně by pokračovala dál…
Ale jestli teda myslíš, že bys už byla doma až do konce, tak to bych se asi zkusila rovnou domluvit s tím gyndařem.
jj tak jsem to myslela, chtěla jsem jít na neschopenku na začátku prosince, ale jestli teď nerozchodím to nachlazení, tak už bych asi zůstala do konce díky moc za odpˇověď ![]()
Jenom doporučuji nechat si napsat vycházky, alespoň později, až se uzdravíte z toho nachlazení. Já jsem poprvé ve své pracovní „kariéře“ marodila, měla jsem 14 dní bronchitidu s ATB a zdá se, že kombinace nemoc + těhotenství se velmi (ne)líbila kontrole, která mě včera navštívila. Nejlepší na tom je, že už jsem dávno zdravá a ta neschopenka je uzavřená od minulého pondělí
Takže mě nemuseli doma vůbec zastihnout, přišla jsem akorát těsně z těhotenské poradny, ale taky jsem mohla být v práci, že ![]()
Poradíte mi někdo za kým jít pro neschopenku, když můj praktický lékař je momentálně na dovolené a není nikdo kdo by ho zastupoval? Můžou mi napsat neschopenku i na pohotovosti? Jde o to, že jsem měla se zaměstnavatelem domluvenou dovolenou na tento týden, ale dnes mi volal, že se to ruší a musím do práce, ale mám chřipku a je mi dost mizerně, se zaměstnavatelem není domluva.
@ehoor píše:
Poradíte mi někdo za kým jít pro neschopenku, když můj praktický lékař je momentálně na dovolené a není nikdo kdo by ho zastupoval? Můžou mi napsat neschopenku i na pohotovosti? Jde o to, že jsem měla se zaměstnavatelem domluvenou dovolenou na tento týden, ale dnes mi volal, že se to ruší a musím do práce, ale mám chřipku a je mi dost mizerně, se zaměstnavatelem není domluva.
To měl dát dopředu vědět. Takového zaměstnavatele jsem již několikrát kopla do zadku. Zajdi si na pohotovost, tam tě vyšetří a nechopenku napíší, když je prakticky lékař offline. V nemocnici ti jí vystaví, pokud máš chřipku.
Díky, a je možné napsat neschopenku zpětně? Nemocná jsem totiž byla už v pátek, to jsem zůstala doma, ale jelikož měl lékař dovolenou, rozhodla jsem se, že si to vyberu z dovolené. Teď mi ale dovolenou zrušili, tak lituji, že jsem v pátek nezašla na tu pohotovost. Potřebovala bych ještě tak dva dny se vyležet, jenže zřejmě můj kolega se rozhodl, že do práce tento týden nepůjde a je to opět na mně.