Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chtěla jsem se zeptat, jsem ve 33tt, mohu pít čaj z maliníku už teď? kolik asi tak přibližně denně? Nehrozí pití čaje předčasný porod? Děkuji za odpovědi.
Maliník nevyvolá porod ale změkčuje porodní cesty, kdy ho pít přesně, těžko říct, někde píší od 34tt někde od 36tt. Já ho pila od 34tt ke konci už skoro na litry chutnal mi a když už by to nic neudělalo příjemně to upraví pitný režim.
Zpočátku jsem pila dva denně.
I když jako prvorodička jsem rodila 3 hodiny, ale nevím jestli za to vděčím maliníku ale rozhodně ho příště budu pít zase. ![]()
Předčasný porod myslím nehrozí… Pila jsem ho taky, je dobrý=), no porod od prvního zabolení 16h, od prasknutí vody 4h, úplně hnusné bolesti byly asi poslední půlhodinku, tlačení pár minut…
Těžko říct, jestli to mělo nějaký vliv…
Ale určitě neuškodí, tak jestli ti bude chutnat, tak si dej ![]()
Doporučuje se pít od 34-35 týdne, není kam s ním pospíchat. Teď můžeš jíst lněné semínko, připravuje porodní cesty aby byly kluzké a taky pomhá se zažívání v těhotenství ![]()
Já maliník pila od 34tt jednou denně a po 36tt dvakrát, teď jsem ve 40tt a předčasný porod mi to nevyvolalo. Měl by uvolnit pánevní dno a ne vyvolat porod.
Já sem taky pila od 34 tt jeden hrnek, od 35 tt dva hrnky a pak už jsem ho pila i na litry
bylo léto a žízeň. A neměla jsem ani poslíčky ![]()
Na porodním kurzu nam porodni asistentka doporucovala pit caj z maliniku az od 36. tydne 2-3 salky denne. ![]()
Nevěřím na něj, taky jsem ho pila a pak jsem rodila 15hod a i tak se nezdařilo, porod byl ukončen císařem a to jsem týde přenášela - a porod byl vyvolán hemiltnovým hmatem.
Tak já jsem v 31tt., začátkem týdne jsem se stavila v bylinkářství a dneska piju první půllitr čaje z maliníku, on porod nevyvolá, může se pít celý třetí trimestr, tak mi bylo řečeno a od 38.tt začnu pít čaj na usnadnění porodu- minule jsem ho pila tři dny a třetí den večer jsem porodila, a to byly takové docela husté bolesti taky poslední půlhodinku
.
Takže uvidíme ![]()
Anka čajík na usnadnění porodu? kdepa si ho sehnala, v bylinkářství nebo v lekárně? ![]()
jsou to nadrcené listy maliníku, žádné jiné bylinky to neobsahuje
Ten čaj na usnadnění porodu, jsem minule kupovala v bylinkářství, ale poslala jsem ho dál, takže složení nevím. Teď jsem ho ještě nekupovala, půjdu pro něj začátkem prosince. Ale určitě jsou v něm jiné bylinky, než jen maliník, měli jsme o tom s paní v bylinkářství debatu.