Kam se seniory?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2612
11.11.23 18:37

Kam se seniory?

Mám doma dva seniory. Jeden z nich je zdravotně velmi křehký. Velmi špatně chodící, dialýza dvakrát týdně. No a moje otázka zní - KAM S NIMI? Nemám v úmyslu se jich zbavit, jen bych jim chtěla dopřát nějaký smysluplný pobyt nebo zážitek, kde by viděli něco krásného, dobře se najedli, zažili třeba kousek kultury. Klidně budu dělat taxi, takže beru tipy i na blízké zahraničí. Dialyzovaný staroušek se nemůže koupat, takže lázně asi nic. A já ať hledám jak hledám, pokaždé narážím na nějaké ALE (chůze, bariéry, vzdálenost…) nemáte nějaké tipy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
11.11.23 18:40

Porid skladaci elektricky vozik a slusne se vam rozsiri obzory. Nema smysl se trapit, ze nikam nedojdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76049
11.11.23 18:43
@elda píše:
Mám doma dva seniory. Jeden z nich je zdravotně velmi křehký. Velmi špatně chodící, dialýza dvakrát týdně. No a moje otázka zní - KAM S NIMI? Nemám v úmyslu se jich zbavit, jen bych jim chtěla dopřát nějaký smysluplný pobyt nebo zážitek, kde by viděli něco krásného, dobře se najedli, zažili třeba kousek kultury. Klidně budu dělat taxi, takže beru tipy i na blízké zahraničí. Dialyzovaný staroušek se nemůže koupat, takže lázně asi nic. A já ať hledám jak hledám, pokaždé narážím na nějaké ALE (chůze, bariéry, vzdálenost…) nemáte nějaké tipy?

důležitý dotaz - oni sami chtějí na nějaký výlet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
11.11.23 18:59
@stinga píše:
důležitý dotaz - oni sami chtějí na nějaký výlet?

No ano. Oni by aj… jenže si sami netroufají a vlastně neví kam by jako mohli, právě z důvodu malé pohyblivosti.

Skládací vozík- já už bych ho měla dávno, senior ho nechce, stydí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.11.23 19:01
@elda píše:
No ano. Oni by aj… jenže si sami netroufají a vlastně neví kam by jako mohli, právě z důvodu malé pohyblivosti.Skládací vozík- já už bych ho měla dávno, senior ho nechce, stydí se.

Tak k tomu seniora dostrkej. Staci jeden jediny vylet, vyber neco mimoradneho. Dostane do ruky joystick a bude drandit jak drak.
A pak bude litovat, ze to neudelal davno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.11.23 19:01

@elda ono nedají napad, co by je bavilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27577
11.11.23 19:23

@elda co takhle Mariánské lázně, projít po kolonádě kouknout na fontánu, dobře se najíst, určitě se najde nějaký koncert?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
11.11.23 19:26
@g.sandova píše:
@elda ono nedají napad, co by je bavilo?

Příroda, - nějaké to kochání se výhledy, kultura (divadlo, koncert) v rámci výletu by mohla být vítané zpestření. No a moře… o tom sní ten staroušek s dialyzou, jako že ještě jednou…naposled… u tohoto přání vůbec nevím, jak ho organizačně zajistit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76049
11.11.23 19:31
@ka2ka píše:
@elda co takhle Mariánské lázně, projít po kolonádě kouknout na fontánu, dobře se najíst, určitě se najde nějaký koncert?

mně takhle zase napadly Luhačovice, také procházka a dobrá restaurace se tam také najde,
@elda ale pokud špatně chodí, tak to bude také problém, a ten dialyzovaný zase asi ani nemůže všechno jíst a pít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
11.11.23 19:36

Jíst a pít může všechno, ale teda jí jako vrabec. Pití má omezené množství, ale jídlo jako takové není omezující faktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.23 19:41

@elda Napiš alespoŇ kraj, kde jste. Ať to máš v blízké lokaci. Já mohu doporučit Poděbrady hotel Golfi - malý hotel, velmi dobré jídlo, výtah, mají procedury, ale není to bazén. Na prodloužený víkend ideální. Přímo u vody - rovné nehrbolaté cesty a chodníky.

Mám poměrně čerstvou zkušenost také s mladším seniorem, ale špatně se pohybujícím. Anonymní příspěvěk z důvou uedený zdravotního stavu příbuzného.

• Citovat
  • Upravit
14569
11.11.23 19:58

Lázně Poděbrady jsou vcelku bezbariérové, pouze tam raději nejezděte vlakem. Z nádražní budovy vedou asi čtyři schody, a ty výtahy na nástupiště, to je něco totálně priserneho, to svět nevidel :roll: :zed:

Hezka na výlet je mladá Boleslav a zcela bezba muzeum Škoda auto, mají i pekne bezbariérové toalety, hned u nej je i vynikající restaurace, kam se dá zvenku pohodlně vjet.

V Praze je moc pekne zemědělské muzeum a taktéž národní muzeum je zcela bezbariérové a jsou tam propojeny bezbarierovym tunelem obe budovy.

V Brně je přímo v centru bezbariérový zvenku hnusny hotel best western International. Spa má teď zavřené, ale výtahy tam normálně jsou a vevnitř je opravdu krásný. Ihned z jedné strany je náměstí a z druhé spilberk, na který je z lepších pokojů dokonce i výhled.

V Ostravě je v centru s výtahem hotel International, tam se pak můžete podívat do světa techniky nebo na nákupy do Karolíny, je to odtud kousicek. Na druhou stranu hned opět co by kamenem dohodil mate divadlo Antonína Dvořáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.11.23 20:23

@Semtex
Pokud skoro nikam nedojde, tak je zbytecne resit bezbarierovost.
Ujit 50 m z auta ti nestaci nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14569
11.11.23 20:35
@Lucie_Sx píše:
@Semtex
Pokud skoro nikam nedojde, tak je zbytecne resit bezbarierovost.
Ujit 50 m z auta ti nestaci nikde.

Tak psala v závorce, ze řeší i ty bariéry, i vzdálenost. Tak jsem zkusila popřemýšlet, kde je to bez bariér a blízko :lol: babička taky blbě chodila, ale když měla motivaci, tak usla daleko více, než normálně. Ale ty bariéry, to byl problém vždy. Když se člověk špatně pohybuje, asi si nebude vybírat ubytko nebo vylety, kde jsou nějaké schody nebo překážky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.11.23 20:37
@Semtex píše:
Tak psala v závorce, ze řeší i ty bariéry, i vzdálenost. Tak jsem zkusila popřemýšlet, kde je to bez bariér a blízko :lol: babička taky blbě chodila, ale když měla motivaci, tak usla daleko více, než normálně. Ale ty bariéry, to byl problém vždy. Když se člověk špatně pohybuje, asi si nebude vybírat ubytko nebo vylety, kde jsou nějaké schody nebo překážky.

Jo, v pohode, spis jsem chtela rict, ze bezba ubytovani se najde, ale kolik kdo ujde je limit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný