Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Děti dostanou tak do 2000 Kč každý. Manžel 1000-2000 Kč, ještě nevím, co mu koupím. Rodiče, prarodiče, sourozenci, synovci (11 lidí) 500-1000 Kč na jednoho. Dohromady to bude určitě do 15000 Kč, ale minimálně půlku z toho už mám nakoupenou.
Být to na mně, úplně bych dárky mezi dospělými zrušila, respektive nechala bych jen nějakou symbolickou maličkost. Jak píšeš, nikdo nic nechce, všichni mají všechno, co potřebují a mně je hodně proti srsti kupovat něco „jen aby se neřeklo“, když to ten člověk max odloží na poličku. Takže většinou kupuji vouchery nebo vstupenky (dobrá restaurace, wellness, únikovka, zoo…) a jedlé věci (loni měly úspěch vánoční balíčky od Mixitu). Stejně tak takové dárky nejradši dostávám ![]()
Tak my si tedy mezi rodičem a prarodicema dárky nedáváme, dáváme jen dětem a dost to ulehčí
My jsme si dali rozpočet cca 5-6000 celkem 😁 tedy cca 1000kc na každého komu budeme dárek kupovat…výši částky určila vlastně nevědomky tchyne která řekla že letos nechce žádné dárky ale od každého tisícovku že chce v létě letět k moři a tohle by měla na užívání si…děti máme ještě malé a nemají z toho moc rozum (na vánoce jim bude mladšímu rok a staršímu 2 a čtvrt..)..dostanou pár pěkných dřevěných hraček…nemá smysl kupovat toho nějak extra moc…
pak moji rodiče no a já a chlap…jinak se u nás v rodině dárky nedávaji..je nás moc a kdyby si dávali dárky všichni mezi sebou museli bysme si na to asi vzít hypotéku 😂…takže dáváme max nějaké drobné pozornosti typu Homemade…třeba můj taťka a s ním teď i můj manžel včelaři…takže mamka rozdává svicky ze včelího vosku nebo třeba oříšky v medu…do toho ještě vyrábí různé sirupy z bylin co pěstuje na zahradě… taťka kikovku medu, my s manželem jsme se pustili do výroby propolisove masti tinktury a medového likéru…zrovna ted o víkendu jsme lahvovali ten likér a vařili mast…každému uděláme balíček…nějakých takovýhle vcelovyrobku ![]()
Jinak mezi dospělými si dáváme jeden max dva dárky a většinou si řekneme co by kdo chtěl…
Děti jak jsem psala jsou ještě malé takže dostanou nějakou tu hračku…později plánují že si třeba budou psát dopis s přáním co by chtěly a podle našich možností se budeme snažit to přání splnit..nějaký dárek dostanou třeba společný, pak každý něco sveho, jednu dvě veci co si přál a pak nějaké ty praktické věci jako oblečení, penál, apod…
Hele, každá rodina je na tom jinak, v tom středu se pohybujeme samozřejmě v řádech tisíců, ale jsou rodiny, kde jsou dárky jen za pár stovek s vypětím sil.. a pak jsou taky rodiny, kde se jede v desítkách/stovkách tisíc.. já se v tomhle neporovnávám, v mé bublině (přátelé a kolegové) jsme na tom středněpříjmově všichni, takže oceníme třeba i novou hezkou klávesnici za pár stovek nebo parfém za dva litry… dětem se vždy kupovaly hezké kvalitní hračky, takové Lego je třeba taky otázka i tisíců, ale za mne to bylo super období, když holky stavěly a rozvíjely si tím i jemnou motoriku a fantazii, protože všechna Lega stejně nakonec skončila v jedné krabici a nikdo už tu původní sestavu z toho nikdy podruhý nesložil
a přesto - nebo právě proto - si s tím zahrály skvěle a dlouho…
později holt už tablety, mobily, značkové hadry… čas nevrátíš…
někdo si dává i dovolené… pobyty, to je super za mne…
od dětí mne potěší klidně i dobrá svíčka, přání, kvalitní sprcháč s vůní, co mám ráda. knížka… dárky dle mne nejsou úplně o penězích, spíš se trefit…
Za sebe bych dala rozpočet tak do 2000kč za partnera a totéž za dítě. Nikomu dalšímu z rodiny nic nedáváme a víc peněz ani dávat nechci ![]()
Jako dárky co musím ještě koupit jsou tak za 4-5 tisíc. Už mám něco nakoupeno, dost sem brala i z druhé ruky, věci co vypadají jako nové. Syn dostane mobil, ale ten mame už delší dobu doma nevyužitý. Děti dostanou psa, to je největší investice. Dohromady všechno tak 15 tisíc, 3 děti, manžel, sourozenci a prarodiče.
Peníze sice nejsou až tak problém, ale kupujem dětem cca do 2000 Kč, dtto my mezi sebou, babičkám atd. po tisícovce. I tak se to šíleně nasbírá. Víc do toho prostě nedám. Děti dostanou ještě dost peněz zas od babiček a tak, takže jsou všichni spokojeni, málo mi to rozhodně nepřijde. Kupujem ještě něco dražšího rodinného, letos to bude kávovar, to oceníme všichni.
Stejně jako minulý rok jsme všem pořídili stejnou věc. Letos to budou domácí sirupy a pečené čaje, a nejspíš dokoupim vitamíny. Dcera dostane od nás jako rodičů 2 větší dárky pár knížek hodnota do 2000. Nemá smysl to přehánět. Já chci hlavně klid!
![]()
Syn už dostal předem za 3tis, tátovi něco do auta… cca 2tis, beachovi nic, dceři cca do 1 tis a vnucce uvidím. Kupují každému 1,obcas přidám něco malého. J nás se na dárky nijak extra nehraje, jsme radši, že se aspoň někdo z nás spolu sejdeme a koukáme na pohajdy. A cpeme se ![]()
Osmiletý dostane tričko Minecraft, hru Minecraft a knížku(+ ještě další od babičky apod..).
Přítel dostane tričko s oblíbeným motivem, sadu chilli a kazetu(drogerii).
@Dendy26 píše:
Syn už dostal předem za 3tis, tátovi něco do auta… cca 2tis, beachovi nic, dceři cca do 1 tis a vnucce uvidím. Kupují každému 1,obcas přidám něco malého. J nás se na dárky nijak extra nehraje, jsme radši, že se aspoň někdo z nás spolu sejdeme a koukáme na pohajdy. A cpeme se
pěkně! o penězích to přece není ![]()
já bych ani žádné dárky nepotřebovala, mám raději zážitky, takže k tomu směřuju i své dárky!
@Knizka píše:
pěkně! o penězích to přece není
já bych ani žádné dárky nepotřebovala, mám raději zážitky, takže k tomu směřuju i své dárky!
zážitky jsou super věc. U nás se teď nevedou.. babi a táta už mají věk a mladá zase malou,. mladej je introvert ![]()
Já sama. dárky nepotřebuji a všichni to ví, takže maličkost a staci. Nejsem člověk na dárky… ani k narozkam apod.
Bydlíme všichni od sebe daleko, takže setkani, aspoň s někým, je nám největším dárkem.
Mám už vybráno a prakticky nakoupeno za krásných 13 tisíc
Na svoji obhajobu průměr úplně zkazil manžel hodinkama za 4 tisíce ![]()
Tři děti, každé cca 1500 - po krabici Lega, nejstarší už si nehraje, dostane deskovku a plyšového Věce
🙈 🤷♀️ 🤦♀️ ![]()
Prostřední dřevěnou oblékací panenku a interaktivního plyšáka. Malý syn hasičák a vláčkodráhu.
Máma hodinky, babička meteostanici a napůl dálniční známku - 3000.
Ségra dostane taky Lego - 1000 Švagr mlýnek na kafe 900.
Pak nějaký drobnosti pro učitelky, do vánočního kolotoče, to nepočítám.
Syn dostane tak za 30t, rodice za 3t, nikomu jinemu nedavam
Ahoj, jaky mate budget na darky?
Plus budu rada za veskere tipy.
Ja bych se chtela vejit do 10-15 tisic. Ale prijde mi to nerealne.
Syn 9 let cca 5000,– tisic
Pritel, mamka+jeji pritel a tatka+jeho pritelkyne cca 1500/2000,–
Bracha, segra, babicky 500,–/1000,–
Absolutne nevim co?
Nikdo nic nechce a nikdo nema zadne extre prani. Kolik darku davate na osobu?. Je lepsi jeden velky nebo treba tri mensi? U deti je to jasny ale z pohledu dospelaka. U syna to mame tak ze ma 1-2 hlavni darky. Potom treba 3 -5veci co si pral a dalsich cca 5-10 co by dostal i kdyby nebyli vanoce-obleceni, novej penal atd atd.. Ma pak silenou radost ale letos jsem nejaka bez inspirace. Hlavne pro ty dospelaky.