Na Vánoce sama a bez rodiny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
885
25.10.23 20:58

Na Vánoce sama a bez rodiny

Ahoj všem,

ráda bych se zeptala, jestli jste někdy trávili Vánoce úplně o samotě a pokud ano, tak co jste dělali, aby místo Ježíška nepřišla depka :)
O samotě myslím úplně - bez partnera, bez rodiny, bez přátel. Dá se to přežít ve zdraví? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21089
25.10.23 21:02

Co nekomu pomoct, kdoje na tom hur? Dětské domovy, psi utulky, domovy senioru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5205
25.10.23 21:08

Odletela bych do nejake arabske zeme mimo rezort. Tam si pomalu ani nevsimnes, ze nejake Vanoce jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223

Některé restaurace mají otevřeno i na Štědrý den. Dětský domov je hezký nápad. Možná předčítání v dětské nemocnici jako dobrovolník?
Možná vytvořit nějakou skupinu na sociálních sítích s lidmi co jsou taky sami a udělat společnou akcí? Nemusí jít o klasickou večeři. Třeba jen setkání, pouštění lampionů místo dárků. Setkání s novými lidmi. Třeba by to mělo úspěch a už bys nemusela být sama :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219

Úplně sama posledních 15 let ne. Máme 3 děti. Ty jsou naštěstí doma vždy. Jen se může stát situace, že může být manžel v práci. Dělá směny. Takže někdy to vycházet nemusí. Ale přizpůsobíme to. Jeden rok byl program normálně 24. jen já a děti a 27. se vrátil po turnusu, tak druhé kolo s ním. Loni to bylo skvělé. Téměř celý prosinec měl volno a do práce odjížděl 2. 1. Moc bych si přála, aby to bylo letos stejné. Nebo alespoň přes svátky mu vycházelo volno. Ať jsme pohromadě. Nevím. Zatím nevím, jak to letos má v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
25.10.23 21:12

Da, dva nebo tri roky jsem byla na Vanoce sama - jak na Stedry den, tak i oba svatky. Neskutecna pohoda a klid, nikam jsem nemusela, takze jsem se jenom prosla se psem, sla si zabehat, pak jsem snedla, co jsem chtela. Mela jsem rybu, i rybi polevku i trochu salatu, nejake orisky, pochutiny, bublinky a trosku cukrovi. K tomu filmy, knizky, svicky a hlavne klid. Par vecernich telefonatu s rodinou. Ale je pravda, ze takto jsem se rozhodla sama a dobrovolne. Ted, s partnerem a ditetem, mi to chybi, ten klid :D Ikdyz to ma zase jine kouzlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
25.10.23 21:18

Párkrát se mi to poštěstilo a bylo to super. Žádný stres, žádný spěch. Bylo to teda dobrovolný a právě proto jsem si to užila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
25.10.23 21:27
@Monikap3 píše:
Ahoj všem,ráda bych se zeptala, jestli jste někdy trávili Vánoce úplně o samotě a pokud ano, tak co jste dělali, aby místo Ježíška nepřišla depka :)
O samotě myslím úplně - bez partnera, bez rodiny, bez přátel. Dá se to přežít ve zdraví? :think:

Já jsem byla sama. Bylo to super. Nedělala jsem žádný přípravy, opekla jsem si špekáčky na zahradě, koukala na detektivky, pila kafe…už sama nejsem, ale na tyhle Vánoce vzpomínám ráda🙂.

• Citovat
  • Upravit
250
25.10.23 21:38

Já teda reálně vidím tuto možnost jako reálnou pro letošek… Už jsem taky uvažovala, co dělat, jaké jsou mé možnosti. Napadlo mě:
A) válet se doma, se spoustou čokolády, popcornu a udělat si s domácími mazlíčky filmový maraton nebo binge watch nějaký seriál / knihomolský maraton
B) dlouhé procházky / výlety po okolí, když to zdraví dovolí (klidně třeba někam vlakem aj)
C) jet někam na tři dny na vánoční trhy, toulání se a objevování nového místa - budou-li finance
D) nemocnice (potřebuji totiž další hospitalizaci na psychiatrii.. načasování zatím nejisté, řeším to s psycholožkou, ale je šance, že Vánoce teda strávím tam)
Nevím, zda jsem moc pomohla xD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.23 21:40

Já bych toho využila a udělala si super den pro sebe… Můžeš se válet do oběda v posteli, zobat u filmů cukroví (nebo cokoli jiného), zajít se projít… Nebo si dopoledne zajít něco koupit pro radost… Později třeba doma si udělat takové „domácí“ wellness… Pečovat o sebe. Horkou vanu, masku na obličej… Večer film a dobré jídlo… Vínko. Další rok to může být jiné. Využij toho, že teď budeš mít klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
25.10.23 21:45

Díky všem za tipy :palec: Nechci být ta „na všechno mám výmluvu“, ale zrovna ty fajn náměty den plny filmu, postele, jidla, prochazky, klidu a užívání samoty mám vlastně pořád :jazyk: Já si single život poměrně užívám, ale s rodinou je to na prd a ikdyz jsem zvyklá a spokojená být hodně sama, Vánoc se bojím. A buď je strávím s jistým členem rodiny, který mi je totálně zkazí, nebo budu sama. Ta nemocnice nebo dobročinnost mi nezní úplně zle :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22563
25.10.23 21:46
@Monikap3 píše:
Ahoj všem,ráda bych se zeptala, jestli jste někdy trávili Vánoce úplně o samotě a pokud ano, tak co jste dělali, aby místo Ježíška nepřišla depka :)
O samotě myslím úplně - bez partnera, bez rodiny, bez přátel. Dá se to přežít ve zdraví? :think:

Loni jsem byla poprve v zivote v 46 sama. Nepredstavitelne do te doby :pankac:
Mela jsem kam jit, k mame nebo k nevlastni sestre. Deti byly u otce.
A bylo to uzasny, zadnej stres, jen pohadky, gaucink, cukrovi, svarak. A to vsechno cele svatky :pankac:
Ale letos uz se zase tesim na vanoce s partnerem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
25.10.23 21:46
@Monikap3 píše:

Já to milovala…Štedrý den byl fajn, ale (ať sama nebo s rodinou) tak mám depky 25.a 26. ty dny jsou pro mě vždy depresivní, hlavně proto, že je vše zavřené, není kam jít. Ale to je asi zakořeněné z dětství - rozbalíš dárky a zjistíš, že je po celém tom velikém těšení :lol:
Nakoupila jsem si dobroty, atmosfera, hudba, filmy, vaření, pohoda, teplé ponožky a vánoční film s dobrotama :srdce: mě bylo vždycky fajn.
Ty další dny jsem se dokopala na běhací procházku, nic jiného mě teda nikdy nenapadlo, čím zabít den.
P. S.: samozřejmě co mám muže a děti jsem tu fajn samotu nezažila, ale i když jsem byla sama a mohla jíst a kukat na filmy denně, tak ty Vánoce mě bavily tak nějak jinak, kouzelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
25.10.23 22:01

Ano, úplně v pohodě. Vezmi si třeba knížku, koukej na film, upeč si něco dobrého, prostě dělej co tě baví. Třeba jako když máš volný víkend, kdy jen relaxuješ.

• Citovat
  • Upravit
1334
25.10.23 22:06

Ano, byla. V pronájmu bez nábytku. Na zemi v koutě ozdobenou ve váze větvičku, byla jsem na půlnoční, obě děti měly štědrý den s novými partnery. Dala jsem si pod větvičku pár dárečků, a měla v sobě klid, jako dlouho ne. Nejsem pro vynucené vánoční rodinné sešlosti. Vždycky někdo musí ustoupit a podřídit se. Proto se s dětmi vidím krátce a nadílka se řídí podle nich. Někdy 24., jindy 25. nebo 26. S přihlédnutím ke kondici a věku vnoučete, ke zdravotnímu stavu všech, k zaměstnání, které jsme měli každý jinak…já bych se toho nebála. Kritická doba je o Štědrý den 18-20. Jinak…jsou to sice rodinné svátky, ale víš, kolik lidí je tráví jinak, než by chtělo? Na tom, že jsem zdravá v pohodlí a bezpečí domova, že mám co jíst a po svátcích se kam vrátit do práce, je přece plno pozitiv. Plno lidí je samotných, plno lidí to musí zvládnout. Je potřeba přistupovat k tomu s kuráží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný