Kam studovat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Gympl. Nic ve zlym, treba u toho fakt zustanes, ale taky si to muzes jeste rozmyslet, z gymplu mas cestu otevrenou obema smery, nebo kamkoliv jinam. Z vlastni zkusenosti, v 8. tride jsem chtela studovat astrofyziku a nakonec z toho byl Mezinarodni obchod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ideální je gympl nebo to lyceum ať se rozhodne pro medicínu či psychologii. Dcera chce být také psycholožka, tak jsem zvědavá, jestli ji to vydrží a zda se tomu bude také věnovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych doporučil gympl. V osmé třídě málokdy člověk opravdu ví, co chce dělat. Navíc pokud bys chtěla jít na psychiatra, tak to je hlavně o naprosto enormním množství učiva na medicíně, která tě připravuje na univerzální doktořinu a psychiatrie je jen jedna ze vzdálených odnoží.
Lepší bys podle mě měla tu psychologii, je to mnohem schůdnější a s tou prací to taky není špatný, člověk nemusí dělat přímo nějakou psychoterapii, může se uplatnit i třeba jako výchovný poradce na škole ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No hlavne psychiatr a psycholog jsou dve odlisne profese. Pokud psychiatr tak lyceum a VS a pokud psycholog, tak gympl a VS. Kazdopadne pri obojim musis na sobe tvrde makat, jelikoz se na to hlasi spousty lidi. A psychologie u socialnich cinnosti je tak na praci ve statni sprave.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fryderyk Chopin psychiatrie není vzdálena odnož, je to prostě obor medicíny.
A uplatněn i psychiatr určitě má. Je jich dost málo.
@TaBlonďatá jsi ještě hodně mladá, jdi na gymplu nebo lyceum, ty tě připrav i pro studium na VS všeobecně, potom si vybereš.
I z jiných středních škol chodí lidí na VS, tyhle tě ale připrav i nejvíce.
Co se týče tě psychologie, jsou tam dost náročné prijimacky. Vicekolove, předpokládá se, že člověk. a dost nucenou teorii. To už je jen na tobě, jak to budeš chtít a jak se to. u budeš věnovat vs svém volném čase.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit