Kam udat psí útulek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2182
10.8.18 20:11
@Anonymní píše:
@maskovak Až budu psát ofiko stížnost tak určitě nebudu anonymní ;-)
Děkuju vám za poznatky, pokusíme se to dotáhnout do konce.. nejsem jediná, komu se útulek nezdá, takže začnu pomaličku dávat dohromady lidi - však víc hlav, víc ví ;)Jde taky o útulek ve středních Čechách, ale Buštěhrad to není:)

urcite obesli prosim co jsem ti poslala-pocitej totiz,ze ne vsechno bude mit efekt,proto cim vic,tim lepe.povedlo se nam takhle zastavit zanedbavani psu v utulku na morave,kde psy ostatne ani nemeli chut nabizet,meli napr.psy osm let v male temne kobce bez oken,vetrani,venceni,ve vlastnich vykalech atd.,jen kasirovali dotace,takze nluvim z praxe,vim od jake instituce co cekat :lol: .rozhodne bych zacala policii,uz jenom to,ze si pani parkrat pozvou,zajedou si tam atd.treba tuhle diskusi najdou v budoucnu i dalsi lide v obdobne situaci.hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
10.8.18 20:32
@maskovak píše:
nesouhlasím,už se povedlo vyřešit špatnou situaci v jednom útulku na moravě atd.když to člověk nechá být,nezmění se nic

Pokud jsou psi viditelně zanedbávaní, tak to stojí za to řešit. Ale tady? To, že pes v útulku zhubne mi nepřijde divné, myslím, že i veterinář by proti tomu nic neměl. Může to být stresem.
Ale co mi divné přijde, že psy nepustí k sobě. To je mají jako po jednom v kotci? A do výběhu je taky pouští jen po jednom?? To jsem ještě neviděla, že by nějaký útulek měl takovou kapacitu nebo tak málo psů :think:
Osobně nevím jak bych takovou stížnost formulovala. Něco jako- nelíbí se mi, že psům nevymýšlí dostatečnou zábavu (krom venčení dobrovolníků), nejlepší výběh slouží jen psům vedoucí a psi jsou lživě označováni za agresivní vůči jiným psům?
Nevim no, snažím se to vidět realisticky.
Na druhou stranu pokud opravdu nemají dost psů, tak z čeho by ten útulek měl fungovat? To by ho rovnou mohli zavřít, protože nebudou peníze na provoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.18 07:47

@zuzikka Ano, pejskové jsou v kotci jednotlivě. Je pouze jedna výjimka u feneček, které byly společně nalezené a jsou na sebe fixované, tak ty jsou v kotci spolu.
A ano, i do výběhu chodí po jednom (cca 20 minut denně) . V každém výběhu je několik kotců, když se ve výběhu vyvenčí jeden pejsek, tak ho nejprve zavřou a potom pouští ven dalšího. Když je jeden ve výběhu a já si chci vzít nějakého na venčení, tak nejprve zavřou toho co je venku ve výběhu a pak teprve vypustí toho, kterého si chci vzít já. Prostě naprostá separace :nevim:

Je to šílený. Byl tam devítiletý pejsek, byl tam sedm let a za těch sedm let neměl přímý kontakt s žádným psem (jen přes drátěnku se můžou ve výběhu očmuchat). Nedávali ho na venčení z důvodu agrese. Když jsme si ho konečně vydupaly na venčení, bylo vidět, že neví jak se má venku chovat. Agresivní byl jen z toho důvodu (ano, ohnal se po mě), že se na něj spěchá, že na něj někdo sahá zezadu (špatně slyšel a viděl, tak se prostě lekal), když ho člověk chtěl hladit po očmuchání a šel na něj zepředu, tak to byl mazel světa, kterýho ani nenapadlo se ohnat po ruce..Jenže tohle se dalo zjistit před X lety a mohl jít do adopce už dávno. Teď až po našich poznatkách z venčení se domova dočkal :srdce: a když vidím ty fotky od současných páníčků, je mi do breku, že strávil tolik let za mřížemi jen proto, že zaměstnanci tohle neviděli. Nejsem odborník na psy, ale čekala jsem, že zam-ci ano..

Ale máš pravdu, ta formulace bude těžká. Jsou zařízení, ve kterých ti psi opravdu trpí a jedná se s nimi ještě hůř.

*„Na druhou stranu pokud opravdu nemají dost psů, tak z čeho by ten útulek měl fungovat?“*****
To je asi pravda (i když teda hodně smutná), ale asi jsem si opravdu naivně myslela, že se útulky snaží ty pejsky udávat a pomáhat jim. Myslela jsem si, že v útulcích prostě dělají lidi se srdíčkem a svým způsobem to berou jako poslání.. možná to takhle funguje v soukromých, ale ně v městských útulkách :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.18 20:15

fungování útulku

@zuzikka

reaguji na předchozí příspěvek, mám podobnou zkušenost-nejedná se o stejný útulek?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný