KAM V LÉTĚ NA HORY??

1293
25.12.08 21:24

KAM V LÉTĚ NA HORY??

Ahoj pardon
prudce NEVÁNOČNÍ dotaz,
ale nemáte tip na letní dovolenou na horách? Je mi jedno jestli Krkonoše, Šumava či cokoli - jenom jsem nikdy na takové dovče nebyla (a vždycky po ní toužila) a letos poprvé hodláme s malou v létě do hor vyrazit - a má sestra mě postrašila, že prý si to musím bloknout už teď, jinak že hezká místa jsou už pak rezervovaná.

Takže:
něco s vlastním sociálním zařízením (sprcha + WC) a jinak bohužel představu nemám, protože jsem nikdy v horské oblasti ubytovaná nebyla (kromě škol v přírodě).

Kamarádka mi říkala, že prý Tyrolsko, ale mně se za hranice zatím ani nechce…
Nepohrdnu ani odkazem na starší diskuze - ale nějak jsem nenašla (možná blbě hledám) - a taky nevím, jestli je to třeba ještě aktuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10054
25.12.08 21:47

My se v létě chystáme do Rakouska, někam kolem Hallstattu. Už jsme tam byli letos v létě a byla to naprostá bomba. Opravdu moc a moc se nám tam líbilo.
V Čechách moc neporadím, tady jsme byli zatím na Lipně a to bylo super a v Tatrách - tady dost dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
25.12.08 21:56

no cožpak o to, Potápko nelákej!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Já totiž Rakousko absolutně miluju, ale nějak se jakoby zdráhám vyrazit s malou za hranice… (vím že je to blbost, protože většina lidí uplně normálně jezdí) - ale Rakousko není zas tak daleko co.....

ách jo! (brnkla jsi na mou citlivou strunu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
25.12.08 23:06

Pitrisku - my byli v Rakousku, když byl R. rok a půl a musím říct, že pobyt zvládla absolutně bez problémů a cestu možná i líp než my :wink:
Jen mě napadlo, tady v Čechách - co Lipno? No úplné hory to nejsou, ale pro začátek by to mohlo být fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
25.12.08 23:09

no my právě máme chatu v lese, takže jakoby o „přírodu“ nouze není, mně jde přímo o horské stráně pláně hřebeny :lol: :lol:
no..... jenom představa Vídně mi nahání husinu, natož to ostatní.
U Halstattu… a byla to jako nějaká ubytovna, chatky nebo jak si to mám představit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
25.12.08 23:44

Slovinsko Julské Alpy........panenská příroda, panoramata, jedním slovem nádhera. My pojedeme určitě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
26.12.08 01:15

My máme prochozené Krkonoše - já mám raději východní, ale s dítětem asi jeďte raději západní - je tam víc lanovek a autobusů a pak se dají jít pohodičkové hřebenovky. Jeli jsme i Jeseníky, ty jsou také nádherné, tam mám i tip na ubytování. A rok před narozením Ely jsme nejeli na hory ale na doly, prochodili jsme si Moravský kras a jeskyně. Ty se tehdy roční Pepině hóódně nelíbily. S Eli jsme ještě nikde nebyli, ona nemá ráda změny režimu a jednodení výlety s ní nám bohatě stačily. Letos v létě bude dvouletá, asi zkusíme začít výletovat i s ní.

Napadají mě ještě Prachovské skály, tam se dá najít hodně výletů :)

Slibujeme si už hodně dlouho Šumavu, ale je od nás hodně daleko a asi si raději počkám až budou holky větší.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
26.12.08 08:47

Ahoj,
nam by se melo v dubnu narodit mimco, ale i tak chceme nekam na hory, muzu se zeptat, jak drahe to v tom Rakousku je, nikdy jsme tam nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
26.12.08 11:18

Pitrisku - v tom Rakousku jsme bydleli přímo u Hallstatského jezera na potápěčské základně - to bylo v sprnu. Tady je foto (výhled z okna):

http://www.veselaci.estranky.cz/…hled/154.jpg

V tom srpnu jsem tam já byla hlavně za potápěním, ale vzhledem k tomu že jsme se potápěli na Attersee a pak na Gossau see, tak si to užil i manžel s Rozárkou.

A pak jsme tam byli jen na den při cestě z Chorvatska - to jsme bydleli v penzinonu kousek od Gossau. Ceny: ubytování na osobu se snídaní kolem 50 euro, jídlo v restauraci drahý jako prase (pro nás), ale jinak jídlo v obchodech bych řekla docela pohoda.

Určitě se tam ještě chceme vrátit, protože spoustu věcí jsme tam ještě nestihli a já tam byla opravdu unešená.

Jestli chceš juknout mám spoustu fotek u nás na www stránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
26.12.08 13:49

díky za všechny tipy!
Tak to různě projedu a docela mě Lesino lákají ty skály… Prachovské… proč bychom se báli dudlajda :lol:

potápko ty stránky bych si ráda zkoukla, kde jsou ty stránky? dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
26.12.08 14:21

Pitrisku - tady: www.veselaci.estranky.cz. Koukni do galerky Rakousko a Chorvatsko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
26.12.08 15:35

Jo Lesino , prosím tě, šup sem s tipem na ubytování v těch Jeseníkách. Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
26.12.08 16:30

Pitrisku my byli v Zell am See a parada,Hallstatt take super a ted se chystame na zimni dovcu do Dolomit.

Kristy zalezi na tom kdy tam chcete jet,leto a zima je sezona takze drahe ale napr v rijnu je tam jeste celkem hezky a ceny velmi priznive.My byli v penzionu a za ubytko se snidani jsme platili na osobu 30euro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
26.12.08 17:55
Potápka píše:
Jo Lesino , prosím tě, šup sem s tipem na ubytování v těch Jeseníkách. Dík

My byli před třemi lety i s pejskem tady:

http://www.pensionureky.jeseniky.com/cz/index.htm

A maximálně spokojení. Docela uvažujeme o opakování, ale už bydlíme v domečku, tak nemáme tak velkou potřebu zmizet z bytu do přírody. :)

Doporučuji Zlaté Hory a cestou poutní místo Panny Marie pomocné, Rejvíz, výšlap údolím Bílé Opavy, a jeden den si vyjeďte na Ovčárnu a projděte se na Praděd a Švýcárnu - tedy pokud jste zdatní, jděte pěšky, my kvůli dětem volili lehčí varianty. Přemýšlím, kde jsme ještě byli a nic mě nenapadá :) Musela bych kouknout na fotky :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
26.12.08 18:42

Tak my v létě jezdíme do Krkonoš už nějakých skoro 20 let :lol: teď jsem našla úžasnou chatu - je to hnedka u autobusu a parkoviště, jídlo i personál ochotný, jsou zařízený na malý děti, mají tam dětské hřiště, židličku a v jídelně dětský koutek s hračkami. No prostě žůžo. Byli jsme tam v září s dvojčaty a perfektně jsme si to užili.

Ještě přidám odkaz: http://sweb.cz/vilaalena/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario