Kam v Ostravě a okolí?

332
6.8.12 17:26

Kam v Ostravě a okolí?

Ahojky holky,
přijeli mě sem na návštěvu rodiče z Čech a ráda bych s nima podnikla zítra nějaký výlet i s malou dvouletou dcerkou.Aby se tam dalo trochu schovat do stínu a bavilo to i prcka.Oni nejsou koupací, takže koupaliště ne.
Může to být Ostrava a okolí a i Frýdek Místek..Poradíte?
Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3241
6.8.12 17:29

Napadá mě dětský ranč u Hlučína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
6.8.12 17:33

Co třeba ZOO nebo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
6.8.12 17:51

MiniUni, tam jsme byli předevčírem a prcka (19měs.) zajímaly jezdící vláčky. Nebo IQ Park - ten je teď o prázdninách na výstavišti.
Taky mě napadá ZOO jako @Pettule69 ;-) nebo třeba DinoPark. A nebo nějaký minigolf, kde je třeba i dětské hřiště.
A nebo jen tak „zakotvit“ někde na zahrádce/v cukrárně třeba v Komenského sadech nebo Bělském lese :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
6.8.12 17:54

No mě jediné napadlo to ZOO, tak asi skončíme tam.

IQ park by asi malou ještě nebavil. Dinosaurů by se spíš bála.

ale moc díky za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65201
6.8.12 19:00

Pro MrsDuck: Opravdu je ten IQ park na Výstavišti? Jedná se o Černou louku? Já to jen někde zahlédla, ale když si hledám akce na Černé louce, tak zrovna tohle tam nikde není. Chceme na Šangri-la a ta auta, to je normálně v programu Černé louky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
6.8.12 19:29

@k.a.c.k.a.1 ahoj, jaký je ten dětský ranč u Hlučína? nikdy jsem o tom neslyšela 8o jsem z F-M, je to blízko?
@MrsDuck a miniUni tam je co? mám dvouletého syna co naprosto miluje vláčky, líbilo by se mu tam?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
6.8.12 19:45
@Hesovi píše:
@k.a.c.k.a.1 ahoj, jaký je ten dětský ranč u Hlučína? nikdy jsem o tom neslyšela 8o jsem z F-M, je to blízko?
@MrsDuck a miniUni tam je co? mám dvouletého syna co naprosto miluje vláčky, líbilo by se mu tam?? :)

Ten dětský ranč je kousek od Štěrkovny (přírodní koupaliště), sestřenka tam chodila jezdit na koně, moc si to tam vychvalovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
6.8.12 19:48

@vokishka Jojo, stoprocentně to tam je, v sobotu jsme tam byli ;-) Trvá to až do konce prázdnin. Vkládám leták, snad to půjde :mrgreen: Náš mrňous si tam vyhlídl jednu atrakci a u té trávil snad půlhodinu v kuse :-D
@Hesovi A na MiniUni mrkni sem: http://www.cerna-louka.cz/…fotogalerie/ Jsou tam samé miniatury světových staveb a po celém areálu jsou asi tři vláčkové dráhy, po kterých jezdí mrňavé vláčky (je tam i miniatura Ostravského nádraží :D ) a našeho prcka to docela zaujalo. Vstupné není nijak zničující (tuším, že 70Kč za dospělého) a není to časově omezeno. Pak je v areálu i dětské hřiště, takže jsme se stavili i na klouzačku. Byli jsme tam asi dvě hoďky a myslím, že to bylo příjemně strávené dopoledne. Ale pokud čekáš, že je to přímo zaměřené na vláčky, tak to ne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.8.12 19:48

@MrsDuck Fakt je to miniuni tak zajímavé? zvažujem už delší dobu, ale většina takových věcí je spíš zklamáním :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
6.8.12 20:02

@martina.se Já se tam chystala od školy, takže asi 6 let :-D Na těch stavbách už je vidět, že tam stojí dýl :roll: Ale zase je třeba zajímavé srovnávat, jak vypadá miniatura a jak to vypadá ve skutečnosti. Nebo aspoň nakouknout tam, kam se nikdy nepodívám ;) Já to brala spíš tak, že než sedět doma, tak raději vyrazíme ven a byla jsem docela mile překvapená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.8.12 20:04

@MrsDuck díky.. mi byli minule s děckama v té minizoo, co je kousek a vraceli jsme se právě okolo miniuni. Od té doby to máme v merku, ale zatím nebyla příležitost. Je celé venku, nebo aji v té budově? Jinak díky za info, ono na netu toho moc napsaného není, tak jsem si to neuměla představit.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
6.8.12 20:06

Jsem taky ráda za ty informace, asi se tam vydáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65201
6.8.12 20:12

MrsDuck: díky, vezmeme to vše při jednom, v IQ jsme byli v Liberci, dcera už je velká, ale stejně se jí vše líbilo, zkoušela, možná tím víc, že už má trochu znalosti z fyziky tak ji to tak zaujalo, je to už ale tak 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
6.8.12 20:17

@martina.se Všechno je to venku. Takže v dešti, tam raději nechoďte. Jen uvnitř v takové místnosti je teď ještě nějaká výstava modelů lodí (je jich tam asi 15) - mi to nic neříká, vím jen, že tam byl Titanic :mrgreen:
My jsme si v sobotu právě udělali takový „minivýlet“ do toho IQ Parku a hned potom do toho MiniUni, je to kousek od sebe. Navíc na Výstavišti je další dětské hřiště, takže jsme si udělali takový hezký půldenní výlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.