Kamarádka družička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.2.20 08:28
@klamonožka píše:
Jako ano, též by mě to mrzelo, ale zas na druhou stranu mě napadá hned několik argumentů. Má manžela/přítele? Se kterým jezdí na ty dovolené? Protože to si klidně doma mohla vyslechnout, že místo toho, aby jeli spolu na příjemnou dovolenou, pojede na svatbu nějaké kamarádce, což je pro jejího muže neznámá osoba a tedy akce dosti nezajímavá, kde, pokud je zván, nebude nikoho krom své ženy znát a tedy zkrátka by mnohem raději, kdyby jeli do toho Švédska.

A za druhé, možná si řekla, že když má být „jen“ družička - což je u různých svateb úloha dost různorodá, a když to člověk zažil třeba tak, že je jednou z 10 holek, které pomáhají nevěstě do šatů - tak si řekla, že její účast evidentně není tak nezbytně nutná. Možná netuší, že to máš s družičkami tak do detailu vymyšlené.

A nebo také může udržovat přátelské kontakty se spoustou kamarádek v ČR, takže létat sem kvůli každé jejich svatbě je pro ní těžké.

A pak je ten aspekt, že samozřejmě každá nevěsta vnímá svou vlastní svatbu jako středobod vesmíru (to ber s nadsázkou ;) ), kdežto všichni ostatní jí přikládají daleko nižší důležitost.

To mě jen tak napadlo na její obranu, ačkoliv ve skutečnosti bych taky byla mrzutá a smutná, že nedojede, i kdyby měla být jen normálním hostem, to už mi přijde skoro nastejno. Ale spíš by mě to bylo prostě líto, prohlášení, že se „chová jako smrad a nejradši bys jí profackovala“ mi už přijde kapku mimo, nikdo není povinen se účastnit ničích svateb, nota bene, když kvůli tomu musí cestovat ze země do země.

Partnera nemá, je sama.

Žádná z jejích kamarádek se nevdává, jsem první, jediný, kdo se ženil, byl loni její brácha.

Jasně, že pro nikoho není ta svatba tak důležitá, ale pokud se domluvíme, já s ní počítám (pro mě jsou dvě družičky jako osobní a blízké kamarádky), tak mi pak přijde hloupé si v tom období bookovat dovolenou, když ani neví, jestli dostane volno… :zed:

• Citovat
  • Upravit
596
28.2.20 08:30

Hold niekto svadby nemá rád. Ani ja neznášam svadby a všetky tie ceremónie okolo a do družičkovských šiat by ani mňa nikto nenavliekol a radšej by som šla na dovolenku. je to možno od nej nepekné že sa tak zachovala, ale zase ju trošku chápem. Pre niekoho sú svadby fakt jeden veľký des. Moja dobrá kamarátka sa tiež trošku na mňa urazila, lebo mi sme sa s manželom zobrali tajne o dvoch svedkoch a všetkým to oznámili až po niekoľkých mesiacoch. A to sme si dakedy ešte v detstve sľubili že si navzájom pôjdeme za svedkov na svadbe. Nuž, názory sa menia,, potom sa aj tak odfučala, keď videla, že my sme to tak proste chceli som šťastná a nikto s tým už nič nespraví. A doteraz sme veľmi dobré kamarátky aj keď každá si už vedie svoj vlastný život podľa seba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
28.2.20 08:37
@Anonymní píše:
Ale to mohla přeci říct rovnou. Rovnou se mohla vymluvit, říct, hele nechci, mám to daleko, nedostanu volno, bla bla, cokoliv, kdyby to řekla rovnou pochopila bych to, ale já s ní od podzimu počítám, byla pro mě ako družička důležitá, tohle mě prostě dost mrzí..

No mohla a neudelala to. Takhle se lidi vykrucujou, je to dost typicke. Mrzelo by te to za vsech okolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.20 08:50

Určitě by mě mrzelo méně, kdyby narovinu řekla, že je to pro ní blbé, že nic nemůže slíbit apod. Ne semnou svatbu řešit, říkat, jak se těší, jaká bude skvělá družička, 2× se mě ptala, jeslti je to určitě 100% ten termín, že si vezme dovolenou apod apod. A pak přijde taková ledová sprcha. Mrzí mě to a trochu to beru jako podraz.

• Citovat
  • Upravit
3156
28.2.20 08:53
@Tina69 píše:
Hold niekto svadby nemá rád. Ani ja neznášam svadby a všetky tie ceremónie okolo a do družičkovských šiat by ani mňa nikto nenavliekol a radšej by som šla na dovolenku. je to možno od nej nepekné že sa tak zachovala, ale zase ju trošku chápem. Pre niekoho sú svadby fakt jeden veľký des. Moja dobrá kamarátka sa tiež trošku na mňa urazila, lebo mi sme sa s manželom zobrali tajne o dvoch svedkoch a všetkým to oznámili až po niekoľkých mesiacoch. A to sme si dakedy ešte v detstve sľubili že si navzájom pôjdeme za svedkov na svadbe. Nuž, názory sa menia,, potom sa aj tak odfučala, keď videla, že my sme to tak proste chceli som šťastná a nikto s tým už nič nespraví. A doteraz sme veľmi dobré kamarátky aj keď každá si už vedie svoj vlastný život podľa seba.

Ale jestli je na tom kamarádka stejně, měla to říct rovnou. O to tu jde. Nikdo by jí nic nevyčítal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
28.2.20 09:23

A proto za dospělé družičky jedině neprovdané sestry. :lol: Je to kamarádka, třeba na tu dovolenou jede s vlastní rodinou, a tak je jasné, že rodina (děti, sestra, rodiče, manžel) má přednost. A odpočinek je důležitý, takže bych to nehrotila. Jako zas by bylo blbé, kdyby kvůli tvé svatbě přišla o dovolenou, to není kamarádství, ale spíš sebeobětování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.20 09:30
@listento píše:
A proto za dospělé družičky jedině neprovdané sestry. :lol: Je to kamarádka, třeba na tu dovolenou jede s vlastní rodinou, a tak je jasné, že rodina (děti, sestra, rodiče, manžel) má přednost. A odpočinek je důležitý, takže bych to nehrotila. Jako zas by bylo blbé, kdyby kvůli tvé svatbě přišla o dovolenou, to není kamarádství, ale spíš sebeobětování.

Na dovolenou jede s kamarádkou. A ještě před 14 dny ji neměla ano booknutou. O svatbě ví už od konce září. Prostě si koupila letenky a řekla si, no co, tak místo svatby si to další volno (kterého už nemá tolik díky svým dovoleným a cestování) radši vyberu na tohle, než na svatbu kamarádky, která semnou počítá a které jsem to již potvrdila. Jen letos už byla na třech dovčách, odpočinek je důležitý to ano, ale přislíbit účast na svatbě, psát, jak se těší, být drůžička.
Nechci jí hanit, ale tohle chování nechápu. A nemám pro to omluvu…

• Citovat
  • Upravit
14602
28.2.20 09:50

Hele blbý to je, taky by mi to bylo líto, ale zas to tolik neprožívej, nepíšeš o ní moc hezky, na to, že jste tak super čuper kamarádky :nevim: Zachovala bych dekorum, řekla, že teda je ti to líto, ale když není jisté, že dorazí, tak s ní na post družičky už nepočítáš, ale jako „řadového“ hosta ji tam moc ráda uvidíš. Vyřízeno, místo ní si vezmi jinou kamarádku nebo příbuznou, pokud se toho konceptu dvou dospělých družiček nechceš vzdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.20 09:53
@Michelle_M píše:
Hele blbý to je, taky by mi to bylo líto, ale zas to tolik neprožívej, nepíšeš o ní moc hezky, na to, že jste tak super čuper kamarádky :nevim: Zachovala bych dekorum, řekla, že teda je ti to líto, ale když není jisté, že dorazí, tak s ní na post družičky už nepočítáš, ale jako „řadového“ hosta ji tam moc ráda uvidíš. Vyřízeno, místo ní si vezmi jinou kamarádku nebo příbuznou, pokud se toho konceptu dvou dospělých družiček nechceš vzdát.

Spíš je to čerstvá informace a jsem z toho ještě dost rozmrzelá, než, že bych o ní chtěla mluvit hnusně.
Připadá mi to totiž trochu jako podraz… Jasně, člověk může onemocnět, může se stát cokoliv, ale tohle prostě udělala vědomě a vůbec jí to není blbé… :nevim:
Teď už ji nebudu brát jako takovou kamarádku holt no…

• Citovat
  • Upravit
1671
28.2.20 09:54

Průser by byl kdyby se neobjevil ženich. :lol: na druzickach nezáleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.20 10:00
@rena621 píše:
Průser by byl kdyby se neobjevil ženich. :lol: na druzickach nezáleží.

Tak s trochou nadsázky určitě, ale to není pointa tohohle příspěvku. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
234
28.2.20 10:04

Také by mě to mrzelo. Když ti nedokáže na 100% říct, že přijde, tak bych se na to vykašlala a našla bych si někoho spolehlivého a kdo dá přednost tobě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.20 10:06

Upřímně mám pár dobrých kamarádek, který se v určitých situacích zachovali jinak než bych si představovala. Někdy mě naštvali, ale že bych se o nich na netu vyjadřovala jako ty to ne. A určitě jsem si nezačala hledat náhradu. Známe se už x let. Každá jsme si prošli nějakou fází a každá v té své měli nastavené priority jinak. Ona možná pochopí až na své svatbě, jak to pro tebe bylo důležité. Nebo taky ne. Teď jí to může připadat jen jako další den. Já vás chápu obě. I ty časem pochopíš, že jsou důležitější věci. Že tě to mrzí chápu, ale může mít své důvody o kterých ty nevíš, nebo by ti nepřišli důležité.

• Citovat
  • Upravit
1439
28.2.20 10:07

Tak bohuzel to z jeji strany tak velke kamarádství nebude, kdyz te klidne takhle hodi pres palubu :nevim: Nejblizsi kamaradce bych na svatbu sla, i kdyby cert na koze jezdil.. Asi bych ji rekla, ze me to nastvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
28.2.20 10:10
@Anonymní píše:
Upřímně mám pár dobrých kamarádek, který se v určitých situacích zachovali jinak než bych si představovala. Někdy mě naštvali, ale že bych se o nich na netu vyjadřovala jako ty to ne. A určitě jsem si nezačala hledat náhradu. Známe se už x let. Každá jsme si prošli nějakou fází a každá v té své měli nastavené priority jinak. Ona možná pochopí až na své svatbě, jak to pro tebe bylo důležité. Nebo taky ne. Teď jí to může připadat jen jako další den. Já vás chápu obě. I ty časem pochopíš, že jsou důležitější věci. Že tě to mrzí chápu, ale může mít své důvody o kterých ty nevíš, nebo by ti nepřišli důležité.

S tím souhlasím, ale kamarádka by se měla férově vyjádřit a klidně i říct, že nepřijede, aby nevěsta sehnala náhradu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný