Kamarádka družička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.2.20 10:12
@Anonymní píše:
Upřímně mám pár dobrých kamarádek, který se v určitých situacích zachovali jinak než bych si představovala. Někdy mě naštvali, ale že bych se o nich na netu vyjadřovala jako ty to ne. A určitě jsem si nezačala hledat náhradu. Známe se už x let. Každá jsme si prošli nějakou fází a každá v té své měli nastavené priority jinak. Ona možná pochopí až na své svatbě, jak to pro tebe bylo důležité. Nebo taky ne. Teď jí to může připadat jen jako další den. Já vás chápu obě. I ty časem pochopíš, že jsou důležitější věci. Že tě to mrzí chápu, ale může mít své důvody o kterých ty nevíš, nebo by ti nepřišli důležité.

Ahoj Anonymní, zřejmě ti unikla malinko podstata. Nejde o to, že by měla třeba jinak nastavené priority. Kdyby mi hned řekla, že nechce, z nějakého důvodu nemůže, nebo je něco jinak, tak bych to brala. Ano, možná by mě to trošku mrzelo, ale rozhodně bych jí nic nezazlívala. Je ot každého svobodné rozhodnutí. Ale tvrdit mi, jak se těší, jaká bude skvělá družička, jak to bude fajn. A pak mi chvíli před svatnou říct tohle? Ještě před 14ti dny tu dovolenou neměla, psaly jsme si o plánech na jaro/léto. Až teď. A že neví, jestli dostane 2× volno? Proč si ji tedy bookovala, když se tak těší na tu svatbu? Proč mi odjekvala, že mi ráda pujde za družíčku ap omůže den předem vše připravit? Tohle vidím jako nečestné chování a trošku mě to i mrzí z pohledu, za co jí stojím. A není to o prioritách, to je o lidské morálce a chování, a to mě bohužel hodně zklamalo… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1671
28.2.20 10:19
@Anonymní píše:
Tak s trochou nadsázky určitě, ale to není pointa tohohle příspěvku. :nevim:

Jak není??? Tak se řeší družička, která je úplně nedůležitá na svatbě? Tak se snažím vysvětlit, autorovi i kdyby ta,,Kamaradka,, nepřišla- svatba by byla. To že někdo nepride na svatbu je zcela jasné i když slíbí. Mě z 200lidy přišlo 150 a upřímně jejich chyba. Někdo to dal vědět jiní ne jedna družička 2 před svatbou napsala že nepride má nemocného psa. Tak ok, Tvoje chyba neřeším ji. To jsem s ní každý den byla v práci 4 roky a neustále mi říkala jak se těší. Ja můžu potvrdit za sebe že i bez družiček je svatba dokonalá. Na nikom nezáleží jen na ženichovi a nevěstě. Je to Váš den. Musíš jsi najít lepší kamarádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
28.2.20 10:39
@Anonymní píše:
Ale to mohla přeci říct rovnou. Rovnou se mohla vymluvit, říct, hele nechci, mám to daleko, nedostanu volno, bla bla, cokoliv, kdyby to řekla rovnou pochopila bych to, ale já s ní od podzimu počítám, byla pro mě ako družička důležitá, tohle mě prostě dost mrzí..

Ale nemohla, opačných diskuzích, jak nakonec nejít na svatbu, je tu mnohem víc a celkem často. Každá strana má svoji pravdu a hlavně verzi. Třeba nechce ty šaty, třeba tam má být bývalý nebo deset dalších věcí, který netušíš. Nepočítala bych s ní a dala jí datum, dokdy potřebuješ nejdéle vědět. Pak bych nechala první krok na ni, něco zatím je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
28.2.20 10:39
@Lennynnel píše:
S tím souhlasím, ale kamarádka by se měla férově vyjádřit a klidně i říct, že nepřijede, aby nevěsta sehnala náhradu

No svatba je za tři měsíce, to mi zase jako vyloženě na poslední chvíli nepřipadá :nevim: Nevím, jestli už zakladatelka měla nějaké výdaje nebo zařizování konkrétně pro její osobu, ale jak jsem pochopila, ani ty šaty zatím rozešité nejsou, takže z tohoto hlediska si myslím, že zas o tolik nejde a ještě klidně může někdo zaskočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hegy
28.2.20 10:42

Já nikde nevidim, ze by se zakladatelka o kamaradce vyjadrovala zle…nastínila situaci a já chápu její rozhořčení…na druhou stranu na tom svatba nestojí..vykašli se na ní a nepocitej s ni…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.20 10:42
@Bubla Bůčková píše:
Ale nemohla, opačných diskuzích, jak nakonec nejít na svatbu, je tu mnohem víc a celkem často. Každá strana má svoji pravdu a hlavně verzi. Třeba nechce ty šaty, třeba tam má být bývalý nebo deset dalších věcí, který netušíš. Nepočítala bych s ní a dala jí datum, dokdy potřebuješ nejdéle vědět. Pak bych nechala první krok na ni, něco zatím je.
Šaty si vybírala sama. Žádný její bývalý tam nebude. Jde o to, že mě mrzí, že kamarádka, kterou mám ráda a brala jsem jí jako dobrou kamarádku ví o mé svatbě už dlouho a prostě teď se rozhodne, že radši pojede někam jinam. Prostě mě to mrzí z lidské stránky, já bych jí tohle neudělala, naopak bych se zajímala s čím bych mohla proaktivně pomoci apod.
Holt nejsem ještě tak umunní vůči všem věcem, jako holky zde a možná si ot moc beru, možná mi moc záleželo na tom ji na své svatbě mít.
  • Citovat
  • Upravit
24786
28.2.20 10:44

Já teda zírám, kolik je zde tolerantních kamarádek, kterých by se de facto nijak nedotklo od své dlouholeté kámošky od školy, se kterou by byly jasně opakovaně domluvené na to, že přiletí na svatbu za družičku a věděla to víc jak půl roku předem, že si místo toho aktuálně objednala další dovolenou a napsala, že neví, jestli už teda pak dostane z práce volno..

Přijde mi to opravdu nekamarádské, nefér, smutné a určitě bych vztah k ní velmi změnila a přehodnotila. Ona to možná pochopí až v době, kdy se sama bude vdávat, jak to pro tebe bylo tehdy důležité…
Po takovéhle předehře bych ji tam už ani nechtěla, protože by mě prostě obrovsky zklamala, že mne bere jen jako náhradní plán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.20 10:44
@Michelle_M píše:
No svatba je za tři měsíce, to mi zase jako vyloženě na poslední chvíli nepřipadá :nevim: Nevím, jestli už zakladatelka měla nějaké výdaje nebo zařizování konkrétně pro její osobu, ale jak jsem pochopila, ani ty šaty zatím rozešité nejsou, takže z tohoto hlediska si myslím, že zas o tolik nejde a ještě klidně může někdo zaskočit.

Jo, to s tebou samosebou souhlasím, ale jde o to, že mě to mrzí z lidské stránky. Beru (brala) jsem jí jako hodně dobrou kamarádku, záleží mi na ní, myslela jsem, že i jí na mě. Ví a několikrát jsem jí řekla, že jsem moc ráda, že na svatbu jde, že jsem jí na svatbě moc chtěla mít. Jak jsem již napsala, já bych tohle asi nikdy neudělala…

• Citovat
  • Upravit
13955
28.2.20 11:14

@Lucy75 to mas pravdu! Ale jako co s tim? Nebudu se vdavat kvuli kamosce? Pro me by to znamelo, ze neprijde, ja bych ji na svatbu taky neprisla a bylo by. Neni treba se v tom nimrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
28.2.20 11:25
@Anonymní píše:
Jo, to s tebou samosebou souhlasím, ale jde o to, že mě to mrzí z lidské stránky. Beru (brala) jsem jí jako hodně dobrou kamarádku, záleží mi na ní, myslela jsem, že i jí na mě. Ví a několikrát jsem jí řekla, že jsem moc ráda, že na svatbu jde, že jsem jí na svatbě moc chtěla mít. Jak jsem již napsala, já bych tohle asi nikdy neudělala…

Já to chápu a jistě máš právo na to, být zklamaná. Ale zase mi připadá, že z toho děláš až moc velkou kovbojku :nevim: Tak v nejhorším nepřijde no, na naši svatbu nepřišla manželova dlouholetá kamarádka, protože tam byl její bývalý zaměstnavatel, se kterým se nerozešla v dobrém - její volba, kterou respektuju, i když se mi důvod může zdát malicherný. Náš vztah k ní to nijak nezměnilo, prožili jsme s ní toho tolik, že bych si nedovolila posuzovat podle toho její morální kvality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24786
28.2.20 11:27

@Šarlota4 jasný… já jen, že bych svatbu už dál plánovala bez ní a pokud možno se snažila si ji tím nenechat otrávit ;)
A možná mnou navrhovaná nějaká milá malá holčička z příbuzenstva by naopak byla šťastnááá, kdyby dostala princeznovské šatičky a házela za nevěstou kytičky :srdce: :kytka: :andel: my to tak měli a bylo to fakt kouzelné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
28.2.20 14:03

Mám podobnou kamarádku, hrozně kecá a slibuje. Za ty roky už jsem ji prokoukla. Mockrát něco slibovala a pak do toho “znenadani” něco vlezlo. Je to její povahový rys. I přesto ji mám ráda a pokud něco dodrží, je to pro mě milé překvapení. Jsou lidi co neumí říkat ne tak radši slibují. Nezbývá ti než hodit to za hlavu a sehnat jinou družičku. A nejhezčí družičky jsou stejně malé holčičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný