Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, nevím, jestli se to zdá jen mě, ale mám pocit, že co jsem na mateřské, nemám už žádné kamarádky.
Buď jsou bezdětné a nemají tedy semnou asi o čem mluvit, nebo jsem jich neměla moc ani dříve, každopádně jsem si uvědomila, že krom pár známých, se kterými se vidím pár krát do roka jsem jen se svou rodinou-což je samozřejmě nejdůležitější, ALE…Už mám dokonce pocit, že začínám trpět nějakou sociofóbií a neumím komunikovat s novými lidmi…
Bylo by fajn, kdyby se tu našli nějaké holky, co mají chuť pokecat, nebo i případně zajít třeba na kafe, či do dětského koutku… ![]()
@xxLeninka píše:
Ahoj všem, nevím, jestli se to zdá jen mě, ale mám pocit, že co jsem na mateřské, nemám už žádné kamarádky.Buď jsou bezdětné a nemají tedy semnou asi o čem mluvit, nebo jsem jich neměla moc ani dříve, každopádně jsem si uvědomila, že krom pár známých, se kterými se vidím pár krát do roka jsem jen se svou rodinou-což je samozřejmě nejdůležitější, ALE…Už mám dokonce pocit, že začínám trpět nějakou sociofóbií a neumím komunikovat s novými lidmi…
Bylo by fajn, kdyby se tu našli nějaké holky, co mají chuť pokecat, nebo i případně zajít třeba na kafe, či do dětského koutku…
Ahoj, já se nejvíc pohybuju na jedničce… ale ještě mimčo nemám, teprve v lednu čekám. Ale moc nemám s kým věci okolo dětí probírat… ačkoli kamarádek dost, tak žádná ještě ani děti neplánuje :-/
Ahoj, to jsem ráda, že se někdo ozval-) Já také měla kamarádek víc, než jsem porodila první dceru, ale tak nějak postupem času nikdo neměl čas a ve finále i má nejbližší kamarádka se mnou přestala ze dne na den komunikovat a já do dnes vlastně nevím proč, ale přisuzuju to tomu, že ona hodně pracuje, a já mám zas starosti s dítětem, takže jsem se asi odcizili…
Já nejsem typ, který vyhledává nějaké nové přátele, asi to neumím, ale už mi tak nějak začalo být smutno…Sice je fajn, že držíme jako rodina pohromadě, ale tlachání s kamarádkou o hadříkách a starostech všedního i nevšedního dne je přeci jen také důležitá… ![]()
Tak to gratuluju k těhotenství!
Bude ledňátko-) v kolikátem tt jsi? My snad budeme mít v březnu druhé-doufám, že se nic nestane a vše bude v pořádku, proto píšu snad…Já jsem teď 7+0tt-)A jak se cítíš? Všechno v pořádku? Jak se na mimi těšíte?
@xxLeninka píše:
Koukám, že jsme na tom stejně
Já jsem ve 14+4tt, už je to dobré… pozvracela jsem si, ale už jsem relativně v pohodě. Jen bych pořád spala ![]()
Právě, potřebovala bych si popovídat s někým jiným o něčem jiném, než jen o práci, kde je jaká párty atd.
![]()
Juu, tak to taky moc gratuluju
A kolik je prvnímu dítku? ![]()
Sofince jsou dva a půl, takže s ní už šijou všichni čerti-))Ale jinak musím říct, že je hodná, šikovná…sice pěkný vztekloun, ale hezky v noci i po obědě spí, takže až na občasné výlevy je to fajn-)
No vidíš, to já jsem v půlce (oproti Tvým týdnům)-zvracení se obávám-v prvním těhotenství jsem zvracela jen 2× a jinak dobrý, tak pevně doufám, že mě to nepotká…Kdy Ti to začalo? A pomohlo Ti na to něco-lízátka a tak? A dnes už je Ti zase dobře?
Já bych zase naopak klidně kecala o práci, kdybych nějakou měla-))) Ta doba na mateřské člověku trochu pootočí mozek
ale nestěžuju si, to ne! ![]()
@xxLeninka To věřím
Já moc dlouho doma zůstat nemůžu, jen mateřskou, při rodičáku už musím zpátky do práce aspoň na dva dny. Ale naštěstí se to dá skloubit s tatínkem a babičkou
Moc dlouho z práce nemůžu vypadnout, navíc potřebuju dojet svoje zakázky.
Juu, tak to už je to velká slečna
To věřím, že musí být sranda ![]()
No, přiznám se, že mi v lékárně v Harfě doporučili Emesin - s pyridoxinem a zázvorovou silicí a zobla jsem si ho každé ráno - je jeden na den - a bylo mi mnohem líp. Ne pokaždé, hlavně ne v tom nejhorším období okolo 8-11tt, ale pak už to šlo. Teď už mám za sebou prvotrimestrální screening, všechno je ok jak u mě, tak i u mimča ![]()
Co ty? Na nějaké prohlídce už jsi byla, ne? Všechno ok? ![]()