Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte, najde se tu nějaká těhulka z okolí Uherského Brodu. Přistěhovala jsem se sem, nikoho tu neznám a ráda bych vypadla na pokec s nějakou fajn kamarádkou
@ROMA-Z píše:
Ahojte, najde se tu nějaká těhulka z okolí Uherského Brodu. Přistěhovala jsem se sem, nikoho tu neznám a ráda bych vypadla na pokec s nějakou fajn kamarádkou
Ahojky, našla jsem tvůj příspěvek až teď. Taky jsem se sem přistěhovala…našlas nějakou zpřízněnou duši, kámošku a co miminko? Už jsi se asi zabydlela ![]()
Ahoj. Jsem moc rada, ze jsi se ozvala. Nasla jsem jednu mamku, co se taky pristehovala, jinak je to tu takove nekomunikativni
Ano, uz jsem zabydlena a mam trimesicni holcicku. Odkud ses pristehovala Ty a mas nejake deti?
@ROMA-Z že to tady moc nekomunikuje?
Když jsem bydlela v Brně, našla jsem si tímto způsobem kamarádky, který mám do dneška, hodně to tam na emiminu žilo, tady je to teda mrtvý ![]()
Tak veliká gratulace k dcerušce!!
Já mám syna 4,5 roku a dceru 3 roky a teď jsem těhotná ve 28. týdnu, takže v červnu nás čeká další přírůstek ![]()
My jsme se sem nastěhovali v listopadu, tak to zabydlování ještě probíhá, i když už si zvykám..ten začátek byl dost těžký ![]()
A kde vlastně bydlíš?
To moje ségra v Olomouci taky, proto jsem se od ní inspirovala, ale fakt se mi ozvala jen jedna mamka a teď ty. Taky moc gratuluju, tři děti to už by na mě bylo moc, dává mi dost zabrat ta jedna
Nechali jste si prozradit co to bude nebo překvapení? Chápu, že se zabydlet je náročné, ještě s dětičkama a těhotná, manžel předělával koupelnu před porodem a nebyla jsem z toho nadšená
Jsem ze Záhorovic 10 km od Brodu a vy bydlíte kde?
Tak asi místní maminky využívají jiné metody k seznámení. Nebo nejsou tak komunikativní. Už jsem si toho všimla na cvičení…chodím na těhotenské cvičení do Brodu, je to úplně super, ale fakt ty holky nejsou moc sdílný, každá si hledí svého, nezájem o okolí. To v Brně mi přišlo, že na cvičeních se holky vzájemně bavily, seznamovaly, i tam jsem si našla kamarádky..no, možná to chce čas a jsem snad jen příliš podezíravá ![]()
My bydlíme v Suché Lozi, asi taky těch 10 km od Brodu
No chápu tě, já byla u prvního taky zcela zaneprázdněná miminkem, prostě je to krásný, jak to první miminko člověk prožívá a má čas jen na něj. Já se už s těma dvouma nezastavím. Ani si to už moc nemůžu vychutnávat, ale snažím se…je to už naposledy!!! Druhé dítě jsme měli jako překvápko…teď jsem to chtěla vědět, abych se na to připravila
Ale pro okolí to překvápko bude ![]()
A odkud pocházíš původem? Taky jsi se sem přivdala za manželem? ![]()
Spíš je to tím, že se všichni znají a ne, jak ve velkých městech, kde je polovina přistěhovaná a chtějí se seznámit. Jé, Suchá Loz není od nás tak daleko. No, já si spíš připadám naprosto neschopně, že nic nestíhám i když se snažím. Počkej, jak pro okolí to bude překvápko? Ještě to na Tobě není vidět? Jsem původně ze Šumperka a jak píšeš, taky jsem sem šla za manželem. Nechtěl manžel za Tebou do Brna? Nebo proč jste v Suché Lozi?
No jo, na tom něco je, co říkáš…je fakt, že ve velkých městech je to víc anonymní a lidi se prostě nebrání takovým způsobům k seznámení.
Překvápko to bude jen ve smyslu, že nikdo neví, co čekáme, jinak to na mě samozřejmě vidět je
to bych do porodu neschovala…já vždycky měla a mám opět mega velký břicho ![]()
A myslím, že je to úplně normální, že člověk nic nestíhá…s dítětem už je i obyčejný vaření a uklízení prostě o časovém managementu, je to všechno náročnější…ale jak bude mít miminko režim, bude to lepší. Na to ještě máte čas, takže se tím vůbec netrap. Při prvním dítěti jsem taky měla takový pocit. A když mu byl rok, tak jsem se začala nudit a šla jsem dálkově studovat…jenže jsem hned otěhotněla a to byl teprve masakr…najednou tu bylo i druhé dítě, škola, praxe, první dítě, domácnost, manžel…někdy nechápu, jak jsem to dala…???
Ale už je to naštěstí úspěšně za mnou..
Já pocházím původem jižních Čech, od Jindřichova Hradce. V Brně jsem studovala, pracovala, potkala manžela, založili jsme tam rodinu, koupili si byt…jenže jsme tam neměli ani jednoho příbuznýho. Takže za hlídání dětí jsem dala majlant, když jsem chodila do školy…po 5ti letech nás to tam fakt začalo ničit. nemohli jsme si zajít ani do kina, na večeři, aniž bysme nemuseli shánět nějakou chůvu…a některý ty holky byly nespolehlivý. Tak jsme se rozhodli, že si postavíme domeček poblíž jedné babičky, takže nakonec tady v Lozi, protože u nás „chcípl pes“
tady se aspoň pořád něco děje, hlavně pro děti, takže tak jsme se tu ocitli. Brno mi sice chybí, ale ten rodinný život bez prarodičů je náročný…
A jezdíš často za vašima do Šumperka? Já byla u našich v Čechách zatím jen jednou, co jsme tady…je to prostě dálka. Ale je to snad tím těhotenstvím, že se mi nechce…snad to bude po porodu lepší.. ![]()
Ty jo, tak to jsi tedy hodně šikovná, to klobouk dolů, děti, domácnost, škola, fakt paráda, gratulace. Taky řešíme hlídání do budoucna, já tu nemám nikoho a manžel jen sestru, která mal dva kluky a chce se znovu začít bavit, protože si hlídání užívala doteď, takže tam máme smůlu. K našim jezdíme tak každej třetí víkend, teď jsem tam s malou byla i na celý týden. Mamka je skvělá babička. Ale ta cesta je náročná, máme to dvě a půl hodiny. Takže chápu, že se Ti do cestování za vašima moc nechce, i když jim to musí být líto, vlastně i Tobě. To já se vždycky na sever moc těším i za známýma. A určitě se to po porodu zlepší, i když to si pak dělám starosti o malou, jak tu cestu snese, ale ona je tak hodňoučká, spí nebo jen kouká. Ale je mi už teď jasné, proč jste v Lozi
a tiše závidím
A už bydlíte ve vlastním nebo stavíte?