Kamery na pracovišti

1
19.5.22 17:05

Kamery na pracovišti

Ahoj mám dotaz dělám ve firmě která se nedávno dost rozrostla tak nás museli rozdělit my jsme šli na nové pracoviště které má firma v pronájmu majitel pronajimaneho objektu má kamery na společném parkovišti(dvoře) máme z té strany vchod chodíme tam i kouřit nikde po nás není bordel nijak je neomezujeme, ale on volá šéfové kdy jdeme kouřit co děláme a neděláme že nás má natočené. práci a vše zvladame a navíc ani jsme dodnes nevedili že tam ty kamery jsou co stím máme dělat podle mě si to přeci nemůže dovolit..
Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
19.5.22 17:12

Ty kamery nejsou na pracovišti, ale na parkovišti - překvápko, primárně kvůli bezpečí těch aut, že.

To že někdo někam volá tě nemusí zajímat, to je problém tvé šéfové, pokud tedy ona je v pohodě s tím, že chodíte kouřit.

nejjednodušší řešení je chodit kouřit někam jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
19.5.22 17:17

Primárně v práci nejsi od toho, aby si chodila kouřit. V některých pracovištích mají kuřárny. Domluvte se s vedoucí, kam máte chodit. Tedy pokud je natolik benevolentní, že vás pustí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
19.5.22 17:20

V několika posledních zaměsnáních jsem byla a stále jsem pod dohledem kamer. Nemám s tím potíž, dělám to, co bych dělala i kdyby tam kamery nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
19.5.22 18:02

@Wall.777 Fakt ti přijde v pořádku, aby ti zaměstnavatel proplácel čas, který někde prohulíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3803
19.5.22 18:09
@Zumpa píše:
@Wall.777 Fakt ti přijde v pořádku, aby ti zaměstnavatel proplácel čas, který někde prohulíš?

To je neuvěřitelné, co si zaměstanci někde dovolí. Pokuřovat si v pracovní době. Ve většině zaměstnání, alespoň tady v Praze, je kouření v pracovní době úplně zakázáno. Někde je sice povoleno, ale zaměstnanec si musí dobu, kterou ztrávil kouřením nadělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
19.5.22 18:26

@Da12 fakt? V Praze jsme normálně v bance měli pauzy a nikdo neměl problém s tím, že jsme šli na cigáro, ani jsme nemuseli napracovavat, šéfy zajimal výsledek, ne čas. V předchozí praci to samé. Ono to totiž hlavně záleží na domluvě s vedením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
19.5.22 18:27

Tak choďte kouřit někam jinam, když to majiteli objektu vadí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
19.5.22 19:42
@Wall.777 píše:
Ahoj mám dotaz dělám ve firmě která se nedávno dost rozrostla tak nás museli rozdělit my jsme šli na nové pracoviště které má firma v pronájmu majitel pronajimaneho objektu má kamery na společném parkovišti(dvoře) máme z té strany vchod chodíme tam i kouřit nikde po nás není bordel nijak je neomezujeme, ale on volá šéfové kdy jdeme kouřit co děláme a neděláme že nás má natočené. práci a vše zvladame a navíc ani jsme dodnes nevedili že tam ty kamery jsou co stím máme dělat podle mě si to přeci nemůže dovolit..
Děkuji za odpovědi

Nikomu nemůžeš zakázat aby si na svůj pozemek dál kamery a už vůbec nemůžeš zakázat aby informoval vaši šefovou co děláte v práci.
Takže dovolit si to může.
Vůči nám nekuřákům je docela nefér, že mi pracuje 8 hod a vy pracujete třeba 7 hod, protože 1 hod prokouříte venku…
Znám firmu, kde si zaměstnavatel své zaměstnance volá do kanceláře a u každého si vede evidenci. Např. za minulý měsíc jste měl odpracovat 160 hod, ale protože jste 2 hod trávil na záchodě a 8 hod prokouřil, zaplatím vám 150 hod. Nelíbí se Vám to, můžete jít… při nástupu mu tyto podmínky podepsali ve smlouvě.
U nás taky někteří chodí kouřit, ale nebudu dělat dusno, že mi pracujeme a oni se flákají v prac. době venku :mrgreen: No kdybych dusno dělala, udělám blbku jedině ze sebe…oni si normálně pípnou pauzu, sice si krátí pauzu na normální jídlo, ale je to fér vůči všem

• Citovat
  • Upravit
536
19.5.22 22:41

Tak zas na druhou stranu je spousta zaměstnání, kde fakt není celých 8 hodin (nebo jak dlouhá je pracovní doba) co dělat :nevim: Dokonce si myslím, že u těch kancelářských prací je to většinou tak, že se oddělá to, co se musí a pak v podstatě není už co, dokud se zase něco neobjeví a nějak nevidím důvod, proč by se v tu dobu nemohlo na cigáro nebo třeba na kafe. Já teda nekouřím, ale stejně mě překvapuje kolika lidem by tu vyhovoval nějaký přísný režim, kde se vše měří na minuty… Není lepší dělat v kolektivu, kde si jeden třeba jde na cigaretu, druhý vyřídí maily, třetí si dá kafe a všichni jsou tak spokojení, než naopak všechno měřit, ubírat čas z pauz atd.? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
19.5.22 22:56
@Gabiiinka píše:
Tak zas na druhou stranu je spousta zaměstnání, kde fakt není celých 8 hodin (nebo jak dlouhá je pracovní doba) co dělat :nevim: Dokonce si myslím, že u těch kancelářských prací je to většinou tak, že se oddělá to, co se musí a pak v podstatě není už co, dokud se zase něco neobjeví a nějak nevidím důvod, proč by se v tu dobu nemohlo na cigáro nebo třeba na kafe. Já teda nekouřím, ale stejně mě překvapuje kolika lidem by tu vyhovoval nějaký přísný režim, kde se vše měří na minuty… Není lepší dělat v kolektivu, kde si jeden třeba jde na cigaretu, druhý vyřídí maily, třetí si dá kafe a všichni jsou tak spokojení, než naopak všechno měřit, ubírat čas z pauz atd.? :?

a nejspokojenější bude zaměstnavatel, který to všechno platí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
19.5.22 23:04

@dedrichov

Jako, já chápu, co tím myslíš, ale jak říkám, je spousta prací, kde prostě odděláš to svoje a v podstatě už dál nemáš, co dělat. Jistě, je spousta zaměstnání, kde se jede non-stop, tak tam by se dalo pochopit, že by to mohlo být nefér. Ale upřímně, v kolika zaměstnáních má vliv, když si zaměstnanec na 10 minut odskočí na cigaretu nebo na kafe? Když udělá vše, co je potřeba, což jsem pochopila, že je případ zakladatelky. Tak co má dělat, když má hotovo, koukat do zdi? Nemyslím to zle, jen mě opravdu zajímá co konkrétně je na tom cigáru, nebo čemkoliv jiném tak špatného, když v práci nejsou žádné resty a to co má být hotové, hotové je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
20.5.22 08:04
@Gabiiinka píše:
@dedrichovJako, já chápu, co tím myslíš, ale jak říkám, je spousta prací, kde prostě odděláš to svoje a v podstatě už dál nemáš, co dělat. Jistě, je spousta zaměstnání, kde se jede non-stop, tak tam by se dalo pochopit, že by to mohlo být nefér. Ale upřímně, v kolika zaměstnáních má vliv, když si zaměstnanec na 10 minut odskočí na cigaretu nebo na kafe? Když udělá vše, co je potřeba, což jsem pochopila, že je případ zakladatelky. Tak co má dělat, když má hotovo, koukat do zdi? Nemyslím to zle, jen mě opravdu zajímá co konkrétně je na tom cigáru, nebo čemkoliv jiném tak špatného, když v práci nejsou žádné resty a to co má být hotové, hotové je :nevim:

určitě je spousta profesí, kde to odběhnutí na cigaretku je prostě naprosto nereálné. Z mého pohledu až drzé. To by další zaměstnanec mohl jít chtít skočit nakoupit, další se projet na kole atd.
Kouřit si může ve vymezeném volnu. Například pokladní? Tak za ni v tu dobu musí někdo sloužit. I v té kanceláři za kolegyni/kolegu někdo v tu dobu musí brát telefony atd. Nebo při práci ve skladu? Kdo mezitím obslouží zákazníky?
Prostě jsem ještě neslyšela o pracovní smlouvě, kde by byla náplní sjednané práce a platu kouřová pauzička několikrát za den… Je to velice neomalené k ostatním spolupracovníkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42515
20.5.22 08:08
@Wall.777 píše:
Děkuji za odpovědi

Prej to si nemůže dovolit. :mrgreen: Tak za prvé, pracovní doba je na práci. Za druhé šup s tebou do fabriky k lince, kde si čipujou i přestávku na WC. A kamery jsou dnes úplně všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
20.5.22 08:18

Závist je strašná věc. Přijde mi šílené, jak by někteří měřili práci na minuty. Jak za komunistů, klidně dělej prd, ale ty hodiny si musíš přesně odsedět.
Naštěstí už žijeme v době kde u některých pozic to takhle nefunguje. Obzvláště kancelářských. Jak tu psali lidi, někdo jde kouřit, někdo zase na kafe. A ano, zaměstnavatel to platí. Dokonce byly studie, které ukázaly, že to naopak vede k větší produktivitě (kdo by to byl řekl, že spokojený zaměstnanec bude pak pracovat lépe).
Nám dokonce pořídil celou tělocvičnu, wellness, kulečník a normálně tam můžeme chodit v pracovní době. Protože ví, že pak budeme mnohem v lepší náladě a pracovat lépe. Což je naprostá pravda, zavést nějaké pichačky na záchod, tak tam nikdo nezůstane a takovej zaměstnavatel si to pak může odmakat sám.
Jinak kamery na parkovišti, pokud je soukromé, nevidím jako problém. Pokud volá někdo někam, že tam kouříte, tak taky nevidím jako problém (co z toho má?) - teda doufám, že tam neznečišťujete okolí, nedopalky neházíte na zem atd., to už by bylo špatně. Pokud vám to vadí, choďte kouřit jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat