Kanárské ostrovy dovolená 2014

1166
12.8.14 18:22

kanarske ostrovy dovolena 2014

Ahoj maminky,

chtela bych ted na konci srpna jet na dovolenou. Mam vysnene kanarske ostrovy, ale ted jsem se docetla, ze voda nic moc tepla :-( Mohli by jste mi poradit, ty ktere tam byly, jaky ostrov je podle Vas nejteplejsi??? Jedeme na dovolenou s malym, bude mit 2 roky. Taky bych se chtela zeptat jak je to s cestovkama? Byli jsme pokazde sami v chorvatsku. Problem je, ze neumime ani jeden dobre anglicky. Zajimalo by me, jestli na letisti bude vice lidi co pojede na ten samy hotel a kde nas bude cekat delegat. Taky by me zajimalo co vsechno si budeme muset zaridit sami. Mozna jsou moje dotazy blby, ale chci byt pripravena. Dekuji za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4239
12.8.14 18:26

Jé, taky by se mi hodily tyhle informace :D Rovněž přemýšlíme o Kanárech. No a co jsem slyšela, tak moře opravdu studené.. Je to i logické, oceán bývá chladnější než středozemí. No a mě osobně se líbí Tenerife, ale cestovky ho moc nenabízejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
12.8.14 18:44

@mapos ja jsem byla v Gran Canaria, primo tady http://hotel.invia.cz/…tour-838969/?…
ale uz je to par let a bohuzel si moc nepamatuju jaka byla voda. Nicmene vim, ze tam byla plaz s bilym piskem a azurovym morem, takze jako z pohadky. (je to umele vytvorena plaz karibskeho typu, takze fakt nadhera).Na letisti byvaji primo stanky dannych cestovek, kde vam daji letenky a urcite vas tam bude vic, takze se neztratite ;) Potom na miste samem je to ruzne. Nekdy ma cestovka pobocku primo nekde pobliz hotelu, takze je mozne kdykoliv tam zajit. Nekdy chodi delegat treba 2 dny v tydnu nebo i denne do hotelu. Ale to vse vam rekne delegat, ktery vas vyzvedne na letisky na Kanarech. Zaridit sami si asi nic nemusite. Mozna jen pojisteni, pokud vam ho nezarizuje cestovka. Coz je ale vase rozhodnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
12.8.14 19:00

Byla jsem v cervnu. ocean studeny. nejteplejsi je v rijnu. Fuenteventura ma jedina bily pisek.ale let cca 4 hodiny.nic moc pro dvouletaka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
12.8.14 19:05

@jkra jj to je pravda, taky jsme chteli s malym na Kanary, ale kdyz jsem videla, ze se leti 4 hodiny, tak jsme to zavrhli. Mame 18m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
12.8.14 19:09

Jinak ano. delegat te na letisti chytne. ukaze ti bus. a navstivi te v hotelu.ja byla jedina z letadla, ktera si pujcila auto:) tak se me 2× ptal, jestli s nimi opravdu nejedeme. Kanary jsou hezke. bezpecna destinace.ale ten let byl tak uz akorat pro meho 5,5 taka.pro dvouletaka budes akorat prudit pulku letu cele letadlo…je to dlouhe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
12.8.14 19:10

Jinak vsude jsou doktori.neni problem s lek.peci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2530
12.8.14 20:44

Ahoj, my byli na Fuerteventuře na jižním konci. Jsou tam pěkné hotely s bazény i pro děti a na tom jihu je i dlouhá pláž s krásným pískem. Jen tam jsou vlny, to nevim jestli by bylo pro dvouleťáka, ale to se dá asi řešit tím bazénem u hotelu. Byli jsme v půlce června a moře mi přišlo akorát. Naopak to bylo fajn schlazení po tom vedru co tam bylo :palec: Při příletu jsme si sami vyzvedli kufry a u výstupu čekal delegát s cedulí a podle toho do kterého hotelu kdo jel nás nasměroval na různé autobusy. Ubytovat jsme se museli sami (taky anglicky moc neumim, ale s použitím rukou a nohou to šlo :) ) a pak se za námi delegát stavil 2× během pobytu. Řekl nám, jak to bude s vyzvednutím autobusem při odletu, zajišťoval výlety a zapůjčení auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
12.8.14 21:00

Ja anglictinu prave vubec neumim, spise nemcinu, ale jak nikam nejezdime tak ji nepouzivam a nejvice umim latinu, ale zase lekarskou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
12.8.14 21:12

A jeste jedna vec, na kanarske ostrovy muzu na obcanku, ze? Patri pod spanelsko tak by mela obcanka stacit ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2530
12.8.14 22:04

Třeba by němčinu zvládli taky :) oni by jí uměli asi na stejné úrovni, takže by jste se třeba domluvili :D Jj, občanka stačí. Já teda jela 14 dní po svatbě ještě na pas s příjmením za svobodna, ale muž jel na občanku. Pokud s teda něco nezměnilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
12.8.14 23:47

Byli jsme v prosinci na jihu Gran Canaria. V oceánu jsme se nekoupali, voda studená a navíc oceán je celkem divoký, vlny apod. pro prcka nevhodné. Písek tmavý, nic moc. Nám to nevadí, my jsme bazéňáci, takže v pohodě. Mě už tenkrát zaujala Fuerteventura, ale prý tam dost fouká, nechtěli jsme riskovat (navíc v prosinci). Srpen bude třeba lepší :) Let na Gran Canarii trval 5,5 hodiny, letěli jsme v business class, takže super. Na letišti buďte v klidu, bude tam někde delegát, nastoupíte do autobusu a šup na hotel :) kdybyste měli nějaký problém a nedomluvili se cizím jazykem, stačí zacolat delegátovi, on vám to vyřídí :) Jinak jsme si tam půjčili auto a objeli ostrov. Žádný provoz, paráda. Zajeli jsme si do nějakého obchoďáku když začalo pršet :) Super :)

Nevím jak s prckem, ale pokud jedete vyloženě kvůli moři, asi bych zavítala někam jinam. Hezká si myslím bude ta Fuerteventura, měla jsem tam vyhlídnutý i hotel, ale co vítr, toť otázka :nevim: v sprnu by to snad mělo být ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2530
13.8.14 21:23

Jak píše @deeni na té Fuerteventuře docela fouká, ale jak píšu výše, v tom vedru je to spíš příjemné ;) Myslím, že od května do října tam budou mít docela teplo, takže zimy bych se nebála. let trval 4 hodiny, a přejezd busem na jižn konec cca 45 minut. Ale jsou tam i hotely asi 5 minut autobusem od letiště. Celkově je to ostrov o ničem - všude jen hory a kamenité pláně, ale na severu je malá „poušť“, uprostřed ostrova je Zoo a na jihu pěkné městečko. Autem jsme objeli ostrov kolem dokola za 3 hodiny, takže na celodenní výlet se zastávkami na různých místech je to tak akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
13.8.14 21:33

Byla jsem na Gran Canaria v Anfi del Mar, zbytečně dráha dovolená a nic moc, spíše pro starší, oceán studený a nic tam není. Raději bych jela na Mallorca nebo Madeira nebo do Itálie je to blíže, zvláště s malým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
13.8.14 23:20

@shagga Fakt jen 4 hodiny letu?? My to měli 5 - 5,5 :-O… Tak kde se stala chyba? :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí