Kanyla při porodu

DianaWonder
25.6.22 09:30

Kanyla při porodu

Ahoj. Teprve až s vlastním těhotenstvím jsem se začala více zajímat o podrobnosti při porodu a narazila jsem na pro mě obrovský problém. Každá kamarádka mi řekla že dostala kanylu, ať už preventivně nebo kvůli streptokoku. Je mi jasné že mi tu většina řekne že je to banalita a hlavně ať myslím na dítě ale kanyla je pro mě fóbie, nemůžu ji ani u nikoho vidět, jinak se rozbrečím, zvedne se mi tlak a skoro nemůžu dýchat. Při představě že mi ji někdo chce strčit do žíly je mi zle… Přemýšlím že se domluvím s doktorem na nějakém psychologovi. Řešila některá taky tento problém?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14596
25.6.22 09:35

Když ji nechceš, tak jim to v porodnici reknes, když bude třeba, tak to zopakuješ :nevim: není to povinné ji mít ;) povinné je jenom porodit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
25.6.22 09:36

A to si myslis, ze se ti to jako nikdy v zivote nestane? U porodu nebo jindy, brala bych to jako jistotu. Jestli jen tak neprehanis, tak to res s psychologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
25.6.22 09:40

No tak těch pár sekund koukej jinam a mysli při tom na toho drobečka bezbranného. Věř tomu, že v průběhu porodu si na nějakou kanylu ani nevzpomenes. A s miminkem v náručí už vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
25.6.22 09:42

Ja ji měla u dvou porodů kdy jsem šla na vyvolání. U porodu který začal mi ji nedávali. Dojela jsem tam a za dvě a půl hodiny bylo dítě na světě tak asi když to jde dobře nedávají nebo nestihnou dát. Ale jo pořeš to s psychologem ať pak nevyšiluješ kdyby byla potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
25.6.22 09:42

Ja jsem dostala kanylu az kvuli tomu, ze neodesla placenta a musela jsem do narkozy..rozhodne ne preventivne a kvuli streptokokovi ho dostane jen ta, ktera bude pozitivni ster…, ale samozrejme se muze stat, ze to bude potreba..pak je fajn to resit dopredu..ja nevim, treba existuje nejaka moznost te nak omamit, nez ti to pichnou, ja nevim, porad se s doktorem urcite, muze to byt dulezite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5422
25.6.22 09:47
@DianaWonder píše:
Ahoj. Teprve až s vlastním těhotenstvím jsem se začala více zajímat o podrobnosti při porodu a narazila jsem na pro mě obrovský problém. Každá kamarádka mi řekla že dostala kanylu, ať už preventivně nebo kvůli streptokoku. Je mi jasné že mi tu většina řekne že je to banalita a hlavně ať myslím na dítě ale kanyla je pro mě fóbie, nemůžu ji ani u nikoho vidět, jinak se rozbrečím, zvedne se mi tlak a skoro nemůžu dýchat. Při představě že mi ji někdo chce strčit do žíly je mi zle… Přemýšlím že se domluvím s doktorem na nějakém psychologovi. Řešila některá taky tento problém?

Rodila jsem dvakrát a ani jednou jsem kanylu nedostala. Ani nenaznačili, že by mi ji chtěli dávat. Ségra rodila dvakrát v jiné porodnici a taky nedostala kanylu. Kamarádka ji dostala jen k porodu, který jí vyvolávali, jinak taky ne. Kde plánuješ rodit?

Jasně, když jsou kvůli streptokokovi potřeba antibiotika, tak se asi dává, ale takové věci jdou odmítnout. Zrovna odmítnutí antibiotik kvůli streptokokovi nebude asi nějak neobvyklé. Dost často je jasné, že se to ani nestihne, když už je porod v pokročilejší fázi, nemá smysl antibiotika dávat, nestihnou dokapat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DianaWonder
25.6.22 09:49

@mroe Já si nemyslím že se mi to nikdy nestane. Ale je rozdíl když jste mimo a nevnímáte, než když je to za plného vědomí. Těžko se to ostatním chápe, protože to většina považuje za banalitu…

• Citovat
  • Upravit
DianaWonder
25.6.22 09:51

@Kelliee Jenže mě nejde o pohled na jehlu samotnou ani krev. Nesnesu pocit té trubičky v žíle. Už jenom to psaní o tom mi vůbec nedělá dobře

• Citovat
  • Upravit
15995
25.6.22 09:53
@Kelliee píše:
No tak těch pár sekund koukej jinam a mysli při tom na toho drobečka bezbranného. Věř tomu, že v průběhu porodu si na nějakou kanylu ani nevzpomenes. A s miminkem v náručí už vůbec ne.

Tak to musim rict, ze neni nutne pravda. Mela jsem kanylu u vyvolavaneho porodu a nechali mi je preventivne jeste asi 24 hodin a z celeho porodu i nasledne pece me to s*alo uplne nejvic :nevim: Hlavne, kdyz jsem ji mela ve sve dominantni ruce, tj vadila pri kazdem pohybu, pak pri zvedani maleho :nevim: Pokazde, kdyz se pak stavila sestra (coz ten prvni den bylo kazde 2-3 hodiny) jsem se ptala, zda mi ji uz konecne muzou vyndat :nevim:

Jinak zakladatelko - poptej se ve vybrane porodnici, rozhodne je ne vsude davaji preventivne, i kdyz jsem o tom slysela. No a holt pokud bude nutna, tak ti nic jineho nezbyde, takze pokud mas vyslovene fobii, je namiste to resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DianaWonder
25.6.22 09:54

Asi to budu řešit s psychologem. Spíše mě zajímalo, zda je tu nějaká co z toho taky měla fóbii a jak se s tím „porvala“ u porodu.

• Citovat
  • Upravit
3682
25.6.22 09:54

@DianaWonder Kanylu dostaneš třeba i při zánětu slepého střeva nebo žlučníku a to jsi taky úplně při vědomí, „jen“ tě bolí břicho. Ale v porodnici klidně předem odmítni, je to čistě tvoje rozhodnutí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.22 09:57

Tvou fobii chapu, mam to velmi podobne. I kdyz jsem jednou v zivote uz kanylu dostala a to pri magneticke rezonanci. Nevedela jsem ze kontrastni latku resi kanylou a mela jsem z toho strasny sok, bylo mi z toho spatne, ale nejak jsem to zvladla. Pomohlo mi rict sestricce ze se toho bojim, kdyz mi rekla ona “nebojte se, to zvladnete”, pomohlo to. Taky me ceka za par mesicu porod a na pripadnou kanylu se opravdu netesim, ale musime to nejak zvladnout. Myslim, ze neni vubec od veci to resit s nejakym psychologem. Moc ti drzim palce.

• Citovat
  • Upravit
7228
25.6.22 10:00

@DianaWonder mela jsem u jednoho ze 3 porodů, když prijedeš na čas, nikdo ti jí davat nebude, ale pri problemu ti napichnou zilu, to ti nevadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
25.6.22 10:00

Kanylu u porodu jsem neměla. Opravdu to banalita je, takže pokud z toho takové pocity máš, určitě jdi k psychologovi.
Jako představ si celý ten porod nebo kdyby Tě museli cévkovat 🙃 😀. Kanyla nebolí a
Opravdu nemáš “trubičku v žíle”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky