Kapky do nosu v těhotenství

574
17.12.07 09:59

kapky do nosu v těhotenství

Ahoj holky,

potřebuju poradit. Nemám rýmu, ale vždycky večer když lehnu do postele tak mám zalepený nos. Vždycky si tam kápnu jednu kapku dětských kapek Nasivin. Jsou to dětské kapky od 1 roku do 8let. Stačí kápnout jednou a do rána je klid.

Myslíte, že to vadí a může to nějak ublížit miminku?

Vím, že tu nebo na Baby-cafe proběhla diskuse o kapkách do nosu v těhotenství, ale nemohu to najít, prosím kdyby měl někdo odkaz dejte mi ho.

Děkuji Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
17.12.07 10:14

Ahojky,

já když jsem takhle nad něčím někdy hloubala tak jsem si z letáčku v léku našla výrobce a obrátila jsem se s dotazem na něho…nebo si zavolej na gyndu nebo obvoďákovi…? Každopádně když jsem se v těhotenství ptala v lékárně, co si můžu kapat do ucpaného nosu tak mi bylo tenkrát řečeno, že jedině Pinosol. Ten je z nějakých bylinek nebo co… jenže mi tedy tenkrát vůbec nezabíral.
 Gina

• Citovat
  • Upravit
15326
17.12.07 10:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.12.07 10:26

Verunka,
ja mam ten isty problem, ale bolo mmi povedane, ze len nejaky solny roztok mozem uzivat na plny nos. Lekar mi nedal nic ani, ked som mala silnu nadchu. jediny liek som mohla Panadol…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1782
17.12.07 11:03

Nebo vyzkoušej kapky Vincentky, nebo kapky z rostoku mořské vody - např. Marplus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
17.12.07 12:26

Měla jsem to samé a používala jsem normálně Olynth pro dospělé (střídmě). Roztok s mořskou solí mi vůbec nezabíral.
Skoro na všech lécích je, že je nesmí těhotné a kojící, ale od dob thalidomidu se tak výrobci prostě jistí, než aby to byla u všeho pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
17.12.07 12:27

Tak mě nějaká vincentka nebo mořská voda od ucpaného nosu nepomohla :roll: . Přes den jsem to vydržela nebo vylezla na chvíli ven, bo studený vzduch mi noc vždycky uvolnil, a večer jsem kapala normální kapky. Tuším že nasivin ve spreji. Já mám problém že s ucpaným nosem neusnu .. mi nejde protě dýchat pusou. Pak když spím tak už mi to je fuk :wink: . A myslím že pokud si nekapeš stokrát denně tak to nevadí. Ty ještě k tomu máš dětský kapky …

• Citovat
  • Upravit
321
17.12.07 12:37

Kapky do nosu, Nasivin, Otrivin atd. v tehotenstvni nijak nevadi, mimcu uz vubec ne… Pokud si je nekapes 3× za hodinu, tak v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
17.12.07 13:05

Když jsem byla těhotná a přišla jsem do poradny s šílenou rýmou mudra doporučila BIOPAROX, který je vhodný pro těhotné. Vypadá to jako sprej pro astmatiky. Docela mi to smrdělo, ale co bylo hlavní, že mi to pomohlo!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
17.12.07 13:08

Holky, tak si to tu pročítám, protože mám rýmu jako trám a bez kapance do nosu prostě neusnu. Doteď jsem kapala Otrivin, vůbec mě nenapadlo, že by jedna kapička před spaním mohla nějak uškodit malému, tak mě to tu docela vyděsilo, ale poslední 2 příspěvky mě zase hodily do klidu :) Já si taky myslím, že pokud se to s kapáním nepřehání, normální kapky nemůžou vadit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
17.12.07 13:30

V klidu, nosní kapky by fakt neměly uškodit. Já používám Nasivin pro novorozence.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
18.12.07 10:52

Ahoj

Bioparox se muze v tehu a je to jak do nosu tak do krku a nebo Vincentka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
4.3.10 13:23
tulen píše:
Kapky do nosu, Nasivin, Otrivin atd. v tehotenstvni nijak nevadi, mimcu uz vubec ne… Pokud si je nekapes 3× za hodinu, tak v klidu…

Díky za uklidnění, já si nakapala Nasivin pro dospělý, jednou, ale stejně…

Teď mám Vincentku, tak zkusím kapat tu, díky za tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
4.3.10 14:23

Ahoj,takhel malé množství určitě nevadí.Mívám také stejný problém občas,prostě to neřeším a jednou si kápnu…to množství je minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
24.10.15 11:35

Ahojte holky! Taky me ted trapi ryma :( zkusila jsem snad vsechny tehotenske kapky co doporucujou a nic :,( ted mam morskou sul ve spreji ta je nic moc ale umim si sem tam kapnout i mucconassal pry se dvakrat az trikrat denne muze.Ale i tak mam strach aby to mimcu neublizilo jenze kdyz nic jineho nezabira…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí