Kapr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
66
22.12.23 18:45

Kapr

Zdravím
Dneska jsme v práci jako vánoční dárek dostávali kapry.
Nicméně, dostali jsme je živé.
Jelikož ale, u nás jí kapra jen manžel a starší dcera a dostala jsem dva přemýšlím nad dvěma varianty.
Zabít jednoho a toho udělat na vánoce a druhého 27.12 až přijede tchýně jelikož ta ho taky jí ale nevím, zda by kapr přežil do 26.12.
Nebo oba a jednoho dát do mrazáku, ale četla jsem že ryba dlouho v mrazáku nevydrží má někdo zkušenost jak dlouho kapr vydrží živí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2902
22.12.23 18:54

Hele, ta ryba toho má už dost za sebou. Ta by ti chcípla. Dopřej jí rychlou a milosrdnou smrt a dej jí do mrazáku. :lol:, tam ti vydrží určitě dýl než ve vaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
22.12.23 18:56
@Tereza759 píše:
Zdravím
Dneska jsme v práci jako vánoční dárek dostávali kapry.
Nicméně, dostali jsme je živé.
Jelikož ale, u nás jí kapra jen manžel a starší dcera a dostala jsem dva přemýšlím nad dvěma varianty.
Zabít jednoho a toho udělat na vánoce a druhého 27.12 až přijede tchýně jelikož ta ho taky jí ale nevím, zda by kapr přežil do 26.12.
Nebo oba a jednoho dát do mrazáku, ale četla jsem že ryba dlouho v mrazáku nevydrží má někdo zkušenost jak dlouho kapr vydrží živí?

Živý kapr ve vaně trpí, teplota vody je pro něj špatná, má tam menší množství kyslíku a ten chlor ve vodě mu pomalu ale jistě ničí žábra. Radši je zabijte a dejte na mrazák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42178
22.12.23 19:28

Ryba v mrazáku vydrží rozhodně dýl než
ve vaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
22.12.23 19:36
@Betty MacDonald píše:
Ryba v mrazáku vydrží rozhodně dýl než
ve vaně.

Manžel to taký říká, takže půjdou zítra oba :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
22.12.23 19:38
@Tereza759 píše:
Manžel to taký říká, takže půjdou zítra oba :mrgreen:.

Teď jsem chvíli myslela, ze chceš zejtra klepnout kapra i manžela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
22.12.23 19:56
@Tichošlápek píše:
Teď jsem chvíli myslela, ze chceš zejtra klepnout kapra i manžela :lol:
:mrgreen: :P :mrgreen:. Tak manžel se snad do mrazáku nevejde :andel: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
22.12.23 20:09

Ja ho mam na mrazaku stejne. To tak, abych se pro nej hnala nekam mezi ty davy nebo koukala na vyprodany polozky na internetu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
22.12.23 20:09

@Tichošlápek @Atisia DÍKY, to jsem potřebovala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
22.12.23 21:37

Ježiši. To by byl nejhorší možný dárek. Živý kapr 🙈. To by bylo přesně, jak je v tom Kameňáku nebo v Pelíškách. A vyhrál by kapr, kdybych s ním bojovala sama. Kdyby teda musel, tak chlap by ho rychle majznul. Když nemusí, tak si raději tuhle službu a vše k tomu zaplatí. Každopádně rychlá akce (klep), vyčistit a co se nesní, tak dát do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
22.12.23 21:49

Přemýšlím nad “ dvěma varianty”…….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
22.12.23 21:56

To bych chtěl vidět co s tím dělají, když někdo takový dar nechce a prostě si ho nevezme. To je fakt blbý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
22.12.23 23:59

Nas zamestnavatel taky dava kapry, ale nastesti je tam moznost si ho nechat zabit a upravit dle preferenci. Tradice zivych kapru ve vane se mi nelibi - cestou domu se ryba malem udusi v igelitce, pak se pomalu dusi v male vane a nakonec ji ceka mnohdy neprilis zdarily pokus o rychlou smrt. To radsi at chudaka kapra majzne profik a ma to rychle za sebou.

Kazdopadne u nas je problematika kapru vyresena, s manzelem to nejime, takze ryby zamrazime a postupne je dostane pes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
23.12.23 08:04

Pro mě by to byl dar nedar tedy, živého kapra bych neocenila.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24998
23.12.23 08:08

@Tereza759 Terezko, určitě raději co nejdřív kaprovi ukrátit trápení a do mrazáku s ním. Obvykle kupujeme dva velké kapry a dáváme v mrazáku zvlášť od ostatního masa, už naporcovaného a snažíme se sníst během ledna. I když hloubkové zmrazení by rybě uškodit nemělo, přeci jen, pro jistotu ke lépe sníst co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný