Kapsovky - vaše zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
963
1.7.12 16:41

Kapsovky - vase zkusenosti

Prosim o vase zkusenosti s kapsovkama. Mam vicevrstve pleny, kalhotkove pleny a AIO. Laka me vyzkouset nejake kapsovky, ale nevim, jakou znacku. Mate zkusenosti s temito znackami: Charlie Banana, Bum Genius, FuzziBunz a Swadlebees? Kde jste je pripadne koupily? Jake mate zkusenosti s vkladackama? Daji se dokupovat jejich vkladacky? Hodi se k nim i jine vkladacky? Jsou vhodne spis pro lezouci nebo chodici deti? Shanim jen na patentky… Napiste, prosim, co vas napadne. Treba mi pomuzete pri rozhodovani. Moc dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
1.7.12 16:55

Já jsem postupem času přestala mít ráda kapsovky s flísem, nedá se na něj používat žlučové mýdlo, když dostane plný zásah, i tak občas nějaká proteče… Mnohem radši mám s nějakým přírodním povrchem.

Měla jsem fuzzibunz, zpočátku celkem nadšení, ale jakmile byly nacpané něčím jiným jak jejich originál vkládačkou, tak mi často protekly, vnitřní pul zátěr začal celkem brzy trochu šustit. Jejich vkládačky z mikrovlákna byly totálně naprd. Takže nepoužívám.
Pak airhour od baby idea, nemají nepromokavou vrstvu, celkem dost se mi srazili a mají uvnitř flís.
Bumhugger - sice se tváří jako kalhotkovka, ale v podstatě je to kapsovka bez nepromokavé vrstvy, ten byl na noc, hodně dlouho jsem byla spokojená, ale pak začal syn kadit v noci, plína už mu byla na knop, je to úzký mezi nohama a vlňáky dostávali zásah.
Thristies - sice vedená jako aio, ale ten nový typ je zkrátka kapsovka, měla jsem ji na maličké mimino a strašně rychle z toho vyrostl.

Teď mám sijemdetem, celkem dlouho trvalo, než do nich dorostl, ale teď na ročáka je mám moc ráda, pohodlně se zapínají, když dítě stojí, mezi nohama štíhlé, jen je třeba dovycpat, vkládačka je fakt jen vkládačka, dovycpávám vícevrstvou kikko S.
Pak mám jednu blueberry, má klasičtější střih se zapínáním vpředu, myslím, že fajn kapsovka, ale teda drahá jak prase :lol:
Oba zmíněno druhy mají uvnitř bambusový velur, ten já ráda.

Pak mám ještě od totsbots aio, uvnitř taky nějaká bambusová tkanina, sice na malé mimčo stačí ten jejich vkládací chobot, ale na větší dítě dovycpávám, na to má kapsu, moc hezká štíhlá plínka, která sedí spíš od miminka, po nočník nevim, spíš ne. Ale zase, drahá jak prase.
Ještě jsem zapomněla na anyhour, měla jsem tu velikost od 7kg, což bylo období, kdy zrovna začal prvorozený hodně pást na bříšku a naprosto brutálně provlhala, ne že by protekla kolem nožiček, ale protláčela se předem jakákoliv vlhkost, takže to bylo tak na jedno vyčurání a pokud člověk nepoznal, že už dítě čuralo, tak to poznal celkem záhy vlhkýma teplákama na břiše :roll:

Kapsovky vycpávám většinou vícevrstvými, pokud mají originál vkládačky, tak většinou nějaké mikrovlákno a to mi přijde, že houby pojme a zkrátka ho nemám ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.7.12 17:08

Kapsovky jsem měla Mammys Touch, Bum genius, Kisy z Fleru, hahtuvahullu.
Všechny kapsovky maj tu nevýhodu, že pokud tam nemáš opravdu precizně naskládanou vkládačku, tak protékají okolo nožiček. Staršímu hodícímu dítěti se vkládačka snadno zežmoulá vkládačka mezi nohama. Navíc čurá velké dávky a mají tendenci protékat, zvlášť originální mikrovláknové vkládačky.. Měla jsem je ráda tak do roka a něco málo, tak už nic moc.

Nejlepší mi přišly ty finské hahtuvahullu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.7.12 17:16

My jsme měly tyhle http://www.latkovky.cz/…O-pleny/eaf/, a z hlediska protékání mi fakt vadilo, že nemají dvojité gumičky. Já teda látkování nechala, páč malá látkovky nesnesla, ale z toho, co jsem zkusila, byly proti těm druhým co jsme měli - Pop-in - slabší. Jinak mají teda i s patentkama http://www.latkovky.cz/…12-patentky/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
1.7.12 18:42

.Ahoj, tak já mám kapsovky šité od paní z blogu : dítě v látce, mám jich asi 7,vycpavam bambus. vkladackama a protekly jen párkrát a to jsem je používala na prostřední dceru a teď je má synator a malá jen někdy na noc a to vydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
1.7.12 19:16

Já mám z kapsovek Bum Genius (jednovelikostní) a nemůžu si je vynachválit. Od novorozence až doteď (rok a půl) synovi sedí pořád perfektně, jen postupně rozepínám víc a víc zmenšovacích patentků. Kapsa je dost velká, aby se do ní krom originálních vkládaček dalo nacpat navíc i něco jiného. S originálníma plus BI prefoldem u nás ani na noc neprotýká.
Ale asi by chtělo někde zkusit, protože prostě každá plenka je trochu jinak střižená a jednomu dítěti může z jedné pleny lézt zadek a druhému být skvěle. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
14.2.13 09:48

Ahoj,
Pouzivam latkove pleny, mam hlavne ctverce a chtela bych je pouziat dale, ale zacinam mit problem je nacpat na 14-ti mesicniho sviste-prebalujeme za pochodu a se ctvercema je to naprd. Tak jsem dostala napad, ze nakoupim kapsovky, ktere se daji ctvercema vycpat. Konkretne jsem nasla na fleru tyto:
 http://www.fler.cz/…ovka-3483855

Co vy na to? Da se to, mam koupit neco jineho? Mam 4 ks anavy, jsou super, ale za dalsich 20 bych utratila majlant a to se mi nechce. Hledam levnejsi variantu, nejlip na zuzitkovani ctvercu.
 Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
14.2.13 09:55

To vypadá dobře..já mám kapsovky ráda, mám teda jen Bum Genius a Tots bots, ale kromě originálních vkládaček tam cpu kde co, podle potřeby a co mám zrovna suché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
14.2.13 10:19

Ahoj, já měl asi MT, mě vadilo že se vlastně musí kapsa po každém použití vyprat takže je jeich stejně potřeba dost…ale zas jak se to vrství tak rychl eschnou a využije je cokoliv na vycpávání:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
14.2.13 13:41

Holky, diky moc za tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
18.2.13 16:55
@Ter85 píše:
Ahoj,
Pouzivam latkove pleny, mam hlavne ctverce a chtela bych je pouziat dale, ale zacinam mit problem je nacpat na 14-ti mesicniho sviste-prebalujeme za pochodu a se ctvercema je to naprd. Tak jsem dostala napad, ze nakoupim kapsovky, ktere se daji ctvercema vycpat. Konkretne jsem nasla na fleru tyto:
http://www.fler.cz/…ovka-3483855Co vy na to? Da se to, mam koupit neco jineho? Mam 4 ks anavy, jsou super, ale za dalsich 20 bych utratila majlant a to se mi nechce. Hledam levnejsi variantu, nejlip na zuzitkovani ctvercu.
Diky

Ahoj, napadla mě varianta PUL svrchních kalhotek Anavy (nemám je ale vyzkoušené). Mají vpředu a vzadu kapsičku na zastrčení čtvercovky či vícevrstvé narovno, aby tam lépe držela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
19.2.13 00:34

Ahoj, kdybyste chtěly, přidejte se do skupiny na facebooku - Poradna pro látkovačky http://www.facebook.com/…28687357305/ - Je tam už asi 150 maminek a je to prima způsob jak sdílet rady, inspiraci i zkušenosti s jednotlivýma plínkama a značkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí