Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Chtěla jsem se zeptat, jestli máte podobnou zkušenost: Po dobré zkušenosti s ekoplenkami Babylove jsem koupila v DM i ty jejich normální pleny, na první pohled mi jsou příjemnější než Pampers a tak. Ale když je malá počůrá (i jen trošku), tak se v nich udělají jakoby hrudky (tak třeba 2cm velké) a přijde mi to divné a nepříjemné. Dělají vám to taky?
A pokud jo, poradíte nějaké jiné dobré plenky? Pampers Premium jsou trochu drahé a Huggies nám nevyhovovaly…
@karolina_a_betuska babylove jsem tolikrat nemela, ale na tohle si teda fakt nepamatuju. My mame blizko rosmanna, tak pouzivam ty jejich babydream, jsou snad i ochlup levnejsi a jsem s nimi moc spokojena. Kvalitou jsou hodne podobne babylove, ale hrudky urcite nemaj.
Já tedy kupuju pouze ty eko, ale vím, že tu byla diskuze, že se změnil výrobce u těch obyčejných a zhoršily se.
Babylove a Babydream mi nevyhovovaly kvůli nepružným bokům. Hrudky mi spíš vadily u Pampersek. Nejspokojenější jsem s plínama z Alberta ve světlezeleném obalu. Jak cenově, tak kvalitou. Připadají mi hodně podobné jako ty z Tesca, nebo z Lidlu.
Oni teď změnili „recepturu“ a fakt jsou horší, aspoň jsem to četla, nekupuju.
Zkus Softino z Lidlu nebo i Euroshoper mi přišli fajn, ale nevím, jednorázovky u nás už pár týdnů nikdo neviděl ![]()
Mně nejvíc vyhovují Bella Happy. V akcích se dají sehnat za dobrou cenu. Vydrží celou noc, neprotékají…
Zatím jsme zkoušeli Pemprsky a Babydream (ty tedy vůbec nevyhovovaly ani jedny), Softino z Lidlu, Babylove z DM a Gaga z Tesca. Poslední tři vyhovovaly, ale jednoznačně nejlepší pro nás byly z toho Tesca. U Babylove jsme měli Newborn a trojky a ani u jedněch se hrudky nedělaly, ale možná jsem měla jen štěstí na starého výrobce, protože byly koupené tuším v březnu. ![]()
Horší? Mě přijdou lepší:-) Hrudky nějak nepozoruju, nebyly třeba staršího data?
Někdo to tu už psal, změnili technologii nebo něco tak. Používala jsem se dlouhodobě pro malého, teď je přes den bez plen tak jsem nakupovala minimálně a když jsem koupila před časem 1 balík (na štěstí je jeden) jsou to jiné plenky. Povrch drsnější jak s hrudkama, tvar trochu jiný. Jsou horší a to podstatně. Chci napsat na zákaznickou podporu DM, že už nekoupím ani balík pro další dítě. Ale po pravdě, nevím co místo nich.
Jsou pořád dobré Tesco pleny (ty lepší myslím, ne igelit)?
Babylove pleny se skutečně změnily, ale ani po té změně jsem se s tím já osobně nesetkala.
Je teda pravda, že ty pleny se vyrábí ve dvou zemích - Švédsko a mám dojem, že Polsko, já měla vždycky štěstí zatím jen na to Švédsko, tak že by to bylo tím? ![]()
@Tamaris píše:
Někdo to tu už psal, změnili technologii nebo něco tak. Používala jsem se dlouhodobě pro malého, teď je přes den bez plen tak jsem nakupovala minimálně a když jsem koupila před časem 1 balík (na štěstí je jeden) jsou to jiné plenky. Povrch drsnější jak s hrudkama, tvar trochu jiný. Jsou horší a to podstatně. Chci napsat na zákaznickou podporu DM, že už nekoupím ani balík pro další dítě. Ale po pravdě, nevím co místo nich.
Jsou pořád dobré Tesco pleny (ty lepší myslím, ne igelit)?
Je vidět, že každýmu sedí fakt něco jinýho. Nový BL mi přijdou pružnější, líp sednou, dobře sajou.. Starý taky byly ale dobrý. Zemi původu jsem nezkoumala.. Švédi jsou možná tvrďáci:-)
@Billi píše:
Mně nejvíc vyhovují Bella Happy. V akcích se dají sehnat za dobrou cenu. Vydrží celou noc, neprotékají…
Bella Happy jsme měli a moc neseděly a vůbec mi celkově nevyhovovaly - i když třeba kamarádka na ně taky nedá dopustit. Navíc se moc v okolí nedají koupit: jak to vidím, asi zkusím Tesco - máme ho nejblíž a reference dobrý.
Děkuju za tipy! ![]()
Euroshoper mam u nasich a furt je nemuzu sdelat, jsou sileny! Z nich se mi zase droli ten gel co je uvnitr.
fakt je ten, ze babydream namaji to pruzne na zadech, coz je skoda.
Já měla euroshoper jen v trojkách, tak nevím, jaké jsou větší, je pravda, že na noc se mi asi dvakrát ten gel tam nějak octnul, ale jinak přes den dobré, ale Franta není moc učuraný, možná je to tím, že nezvládají větší zátěž, což jsem ale neměla moc šanci zjistit.
Jinak absence pružných pásků na zádech mi nevadila u těch starých babylove, spíš teď mi přijde, že se ty okraje vtáčeli jakoby dovnitř, jak jsou hodně krátké.
A nemyslím, že by hrudkování bylo způsobené stářím plíny, zas tak dlouho ty nové na trhu nejsou a navíc mám doma rok starý babylove dvojky a neříkejte mi, že mi to nevydrží do listopadu
Si je tu syslím na třetě ![]()
Mám novinky. V Babylove jsem našla normálně TVRDÝ CHUCHVALCE! Skoro v celým balíku! Nenačatej jsem byla vrátit a zjevně s nima končím
Na Gaga v Tescu mají akci, takže je nikde nemají, a ty dražší Tesco mi přijdou skoro stejně drahý jako Pampers, když nejsou v akci, takže asi taky nic… Koupila jsem Rossmanna a pocitově dobrý, tak uvidíme, jak budou vyhovovat Bětušce. No a taky do LIDLu občas jezdíme u babičky, tak to prubnem tam. A já tomu DM tak fandila ![]()