Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny cestovatele,
chtěla bych letět někdy po prázdninách na Kapverdy, ale kolegyně říkala, že je to u rovníku, takže prý je tam celkem na nic počasí
mate nějaké zkušenosti?
Příspěvek upraven 14.06.23 v 10:44
Tak jestli jedeš na dovolenou skrz opálení, tak využij peníze ke koupi permanentky do solárka. Konkrétně na Kapverdách jsem byla 2× a v obou případech do oběda denně zataženo a pak do večera krásně. Ale já na počasí zas tak nebazíruju teda, ideálně teda nemusí pršet, takže mi to bylo jedno.
Teda, a nebylo by levnejsi vyvalit se v srpnu nekde na přehradě, se stejnym efektem?
@Nowuka2 tak nejedu tam samozřejmě jenom kvůli opálení
Příspěvek upraven 12.02.23 v 20:39
@Villanelle to si právě taky říkám, jestli není lepší zůstat tady
Příspěvek upraven 12.02.23 v 20:35
@Nasťa Pecka Byla jsem na Kapverdach a opalila jsem se. Ale víc se mi líbilo ohledně sluníčka a oblohy na severním Kypru. Poradil nám to na Kapverdach jeden pan, že se mu tam děsně líbilo atd. Tak jsme to zkusili. A za mě Kapverdy… Nenadchlo mě to tak. Čekala jsem víc.
Na Kypru tepls moře. Takže z lehatka rozpálena jsem mohla s jsem do moře. Na Kapverdach jsem si to sakra rozmyslela. No tak oceán. Co bych chtěla. ![]()
Jo a docela tam fouká. Ale není to děsný. Ale právě díky tomu se děsně spalis. Myslíš si jak je to ok ok a pak ejhle.
Jako neboj se. Opalis se. My tam tedy zažili asi 3 dny, kdy Bo docela hnusne a seděli jsme tam v mikine. ![]()
Mozna najdu v mobilu fotky. Moment. ![]()
Tak našla jsem, pokud chceš, pošlu do až. Nechci dávat veřejne. ![]()
A uvidíš, že na kapverdach je to i bez mraků. ![]()
Je to o štěstí, jako opalovací dovolenou bych volila jinou destinaci. My měli slunko vždy tak třeba 4 hoďky denně a pak zataženo. To podnebí tam je dost specifický a ty rozměrově malinké ostrovy tomu nepomáhají
Ono asi zalezi na stesti - me sice tahle lokalita nikdy nelakala a rozhodne bych radeji volila Kanary nebo Afriku z druhe strany na urovni Kapverd. Byla teta duchodkyne cestovatelka, meli dopoledne opar a slunce jak za mlhou, odpoledne slunicko a silny vitr, po nich cca mesic byla svagrova s netereme a pocasi stejne (rozmezi lonsky cervenec - srpen). Kazdopadne vsechny jsou fototypy max 2, takze skrz vitr se spalily a domu prijely bezove a oloupane, o opaleni se neda mluvit.
Ted behem jarnaku v breznu byl sef a ten prijel opaleny a opaleni mu vydrzelo do leta, je fakt, ze on je fototyp 3 minimalne a kdyby nebyl prosedively, tak tmavovlasy a tmavooky. Kazdopadne vsichni se nezavisle na sobe shodli, ze uz by tam nejeli, ac ubytko i let vsechno cajk.
Konkretne sef, ktery je akcni typ, rikal, ze to je max na typickou valeci dovolenou a ctvrty den uz malem z nudy okusoval lehatkou. Vypravil se sam bez zeny a deti na trek a mimo hotel ho furt otravovali mistni a hlavne pry tam neni co…a bordel, priroda nijaka…
@Villanelle píše:![]()
Teda, a nebylo by levnejsi vyvalit se v srpnu nekde na přehradě, se stejnym efektem?
A co budeš pak vykládat v práci? Kapverdy, to zní! Tím trumfnes i tu blbou Mařku ze sousedního kanclu, co jezdí každý rok do Egypta.
A i to opálení bylo jiné než z evropských destinací. Jak už tu někdo psal.
Pokud potřebuješ oblohu jak vymetenou, vzal bych určitě jinou destinaci. Já občas tohle počasí vyloženě vyhledávám. Jsem hobby fotograf a horší počasí většinou = lepší fotky. Byl jsem na prodlouženej víkend v Rakousku. Všechny dny slejvák a bylo to top!
A na horách to má vůbec jiný grády. Držím palce, ať ti počasí ale vyjde!