Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, chodíte s dětmi na karneval? Mají Vaše děti nějakou masku, nebo chodí bez masky? A za co Vaše děti chodí převlečené? Masku kupujete nebo si vyrábíte doma?
Chci jít letos poprvé s malým na dětský karneval, je mu 21.měsíců a nemá žádnou masku, tak se pokouším nějakou pěknou, levnou sehnat, ale zatím marně..obešla jsem net, u nás sekáč a většinou je to až na větší děti. Tak nevím zda jít bez masky nebo raději vůbec..
Syn byl poprvé v 20 měsících, koupila jsem přes net masku klauna ![]()
Taky se chystáme. Vždy měsíc do předu hledám masky. (kupuju přes internet) chci pro malou 3 roky karkulku a druhou 7 měsíců berušku. Seženeš, pokud nejsi nějak extra náročná. mě to taky dýl trvá než najdu to, s čím jsem spokojená. jednou za tři dny koukám na bazárky a hledám. (zatím nic, mám představu, ale ještě jsem nenašla co by se tomu nejvíc podobalo) Jakou máš představu? Nějaký zvířátko?
@LLenule111, kluci mívají maškarní ve školce, ale byli jsme už i na normální. Masky půjčujeme v půjčovně, stojí to tak kolem 150,– za jednu. Loni byl jeden za policajta a druhý za vojáka, letos to vidím na tankisty
(ale kde takovou masku seženu, to netuším)
Máš malého kloučka, to se dá něco vymyslet i doma. Jako děti jsme chodily třeba za muchomůrku. Z velké čtvrtky uděláš klobouk pomocí krepáku, oblékneš ho do bílého, například. Bořka stavitele bys taky dala dohromady podomácku, i toho vojáčka třeba. Anebo rocker, kočička, motýl, cokoli, to jde vyrobit ![]()
@LLenule111 nechodíme, nebaví mě to. Loni m, ěli karneval v mš a kostým jsem jí půjčila. Pak mě přemluvila, že pujdeme na bál, tak jsem jí půjčila další. Nakonec z bálu sešlo, neb děti omarodily
Příspěvek upraven 14.01.16 v 13:17
Konkrétně tento http://detske-karnevalove-kostymy.heureka.cz/…-klaun-maly/
@LLenule111 jdeme s klukama,3,5 a 1 rok…masky máme z půjčovny. Zkus u vás nějakou pohledat…
Pujdeme. jednou byl za vodníka pak za dělníka a letos budou čert a anděl. Jsou jim 3 a čtvrť a rok. masky vyrabim.
@LLenule111 se starším povinně na školkové, ale pokaždé to omarodil - velká frekvence dětí, lítání atd.. půjčovala jsem nebo kupovala masky.. osobně mi to fakt nudí, sama s malým rozhodně nepůjdu. Až zase pokud bude mít cos ve školce či škole..
Jo, chodíme, kdysi jsem je i pořádala. Bývá sranda a někdy mívám masku i já ![]()
Masky sháním buď v sekáči nebo nějakou vyrobím, hele ono stačí fakt málo. Když byly děti malé, tak kluka jsem stříhala dohola a holka byla plešaté mimino, tak šli za Pata a Mata - to stačilo uháčkovat jim čepice, navléct do svetru a džínů a bylo ![]()
Klukovi třeba můžeš udělat masku zajíčka - navlečeš mu šedé/hnědé/bílé oblečení, jako uši poslouží punčocháče, na kterých uděláš uzel u hlavy a ty nohavice jsou právě ty uši a na zadek vyrobíš velkou bambuli jako ocásek a můžeš mu namalovat obličej - čumáček a fousky. Tohle jsem viděla na jednom děcku a bylo to roztomilé. ![]()
S dětma chodíme každý rok. Mladší byla poprvé, když měla 11 měsíců. Kostým kupuju v bazarech. Vyjde mi to někdy i levněji než v půjčovně. Tato paní má hodně kostýmů: http://www.mimibazar.cz/bazar.php?… Má toho spousty na prodejně, na webu má zlomek, tak jí zkuste napsat svou představu, třeba vám něco vyštrachá. A kupovala jsem tam šatky pro dvouletou, takže se dají sehnat i menší věci.
Tak malej by šel nejradši za berušku nebo za myckeho mouse, ale nesnese nic na hlavě..jako jsou tykadla nebo uši..tak nevím, zatím sháním vhodný kostým, ale nenašla jsem, nebo jsou, ale drahé.. půjčovny masek u nás nejsou. Tak stále sháním..
Ještě mě napadl námořník, má doma bílé triko, kde je natisknutý medvídek jako námořník, ještě k tomu sehnat bílé kalhoty. Ale čepička u něj neprojde. ![]()
Chodíme, kvůli dětem, mají tam kamarády, baví je to. Masky jak kdy, něco jsme vyráběli doma - vodník, něco bylo koupené - princezna, víla, beruška. Letos bude princezna se zlatou hvězdou na čele a baletka. Myslím, že takhle malému dítěti stačí třeba namalovat obličej zvířátka, zvolit k tomu vhodné oblečení, co nosí normálně doma.
Chodíme každoročně, malej byl za zajíce, kravičku, slona, malá za pejska. Letos půjdou za maxipsa Fíka a Áju. Vyrábím sama. Nakoupím v sekáči a pak se z toho snžím čarovat, ale šít neumím.