Karviná - tipy na výlet

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11.11.23 13:57

Karviná - tipy na výlet

Holky a kluci, prosím, budeme s chlapem příští víkend na Karvinsku. Vůbec to tam neznáme, na internetu mě nic zajímavého „nebřinklo“.
Doporučíte na sobotu nějaký fajn výlet, ideálně tak do hodiny autem? ČR nebo Polsko? Pro dva dospěláky? Klidně spojené s nějakým lehčím výšlapem, procházkou atd.
Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.11.23 14:09
@TerezaVoříšková píše:
Holky a kluci, prosím, budeme s chlapem příští víkend na Karvinsku. Vůbec to tam neznáme, na internetu mě nic zajímavého „nebřinklo“.
Doporučíte na sobotu nějaký fajn výlet, ideálně tak do hodiny autem? ČR nebo Polsko? Pro dva dospěláky? Klidně spojené s nějakým lehčím výšlapem, procházkou atd.
Děkuji. :kytka:

Ono zalezi i na pocasi, orientovala bych se na Ostravu, Zoo je moc pekna, halda Ema je pry pekna prochazka, pokud bude skarede tak dolni oblast Vitkovic.

• Citovat
  • Upravit
1908
11.11.23 14:17

Záleží, co vás baví. Klidně se dá projít jen park v Karviné a procházka kolem moře. Pak Šikmý kostel a okolí staré Karviné. Jinak polský Cieszyn je moc hezký. Pokud je třeba partner nadšenec, tak do hodiny je Kolejkovo v Gliwicich (modely vláčku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.23 18:24
@Sue2008 píše:
Záleží, co vás baví. Klidně se dá projít jen park v Karviné a procházka kolem moře. Pak Šikmý kostel a okolí staré Karviné. Jinak polský Cieszyn je moc hezký. Pokud je třeba partner nadšenec, tak do hodiny je Kolejkovo v Gliwicich (modely vláčku).

Kolem jakého moře? 8o Šikmý kostel jsem četla. Co tam je k vidění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.23 18:25
@Anonymní píše:
Ono zalezi i na pocasi, orientovala bych se na Ostravu, Zoo je moc pekna, halda Ema je pry pekna prochazka, pokud bude skarede tak dolni oblast Vitkovic.

A ve Vítkovicích je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.23 20:28
@TerezaVoříšková píše:
A ve Vítkovicích je co?

Ten velky a maly svet je fajn
https://www.dolnivitkovice.cz/

• Citovat
  • Upravit
11.11.23 20:40
@Anonymní píše:
Ten velky a maly svet je fajn
https://www.dolnivitkovice.cz/

Děkuji. A není to spíš zaměřeno pro děti? Já na to koukám a připadá mi to spíš pro děti a školy.
Chtěla jsem spíš něco pro dva dospělé. Právě něco, kde těch dětí až tolik nebude. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.23 20:58
@TerezaVoříšková píše:
Děkuji. A není to spíš zaměřeno pro děti? Já na to koukám a připadá mi to spíš pro děti a školy.
Chtěla jsem spíš něco pro dva dospělé. Právě něco, kde těch dětí až tolik nebude. :mrgreen:

Ja si neuvedomila, ze jen dospelaci, promin.

• Citovat
  • Upravit
12.11.23 20:10

Ještě někdo nějaký tip? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.23 20:26
@TerezaVoříšková píše:
Ještě někdo nějaký tip? :kytka:

proč tam vlastně jedete (pokud nechceš, nepiš), tam chcípl pes :lol:

• Citovat
  • Upravit
32865
12.11.23 20:32

Zámek a Park v Karviné, šikmý kostel sv. Petra z Alcantary ( já jsem tam vůbec nedokázala vlézt, nezvládla jsem tu šikmost). Ostrava Bolt tower s vyhlídkou ( v Dolní oblasti Vítkovic) klidně bych prošla prohlídkovou trasu. Velký svět techniky mám ráda i jako dospělá, Malý je taky fajn. Vedle je kavárna v tramvaji. V Gongu je tuším výstavní síň. Slezskoostravský hrad, procházka kolem řeky, Komenského sady, náměstí, vyhlídková věž Nové radnice, Muzeum..
Karvinské moře je teď odpočinkové místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
12.11.23 23:58

V Karviné je fryštátský zámek - i mimo sezonu jsou možné prohlídky o víkendech v 11 a ve 13 hodin. Dále se v Karviné nachází nově zrekonstruovaný krytý bazén. Také je možné projít si park u Rehabilitačního sanatoria Lázně Darkov. Uvnitř je k dispozici krytý bazén s vířivkou a saunami. V lázních je k dispozici i kavárna a restaurace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.23 21:05

@andelka83 @Jana Martinková
Holky, děkuji. A něco v přírodě? Nějaká zajímavá rozhledna, lehký výšlap, procházka odněkud někam, s nějakým cílem, trasa klidně tak do 10 km, nebo něco na polské straně v dojezdové vzdálenosti? Nemusí to být přímo Karviná, klidně i do hodiny autem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
14.11.23 13:13

@TerezaVoříšková V Havířově je hezká procházka kolem meandrů řeky Lučiny. V Karviné můžete navštívit park Boženy Němcové nebo lázeňský park ve starých lázních Darkov. Můžete jít na procházku kolem řeky Olzy. Hezký je i polský Těšín, má historické náměstí, můžete navštívit Piastovskou věž, ze které je krásný výhled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.23 20:05
@Jana Martinková píše:
@TerezaVoříšková V Havířově je hezká procházka kolem meandrů řeky Lučiny. V Karviné můžete navštívit park Boženy Němcové nebo lázeňský park ve starých lázních Darkov. Můžete jít na procházku kolem řeky Olzy. Hezký je i polský Těšín, má historické náměstí, můžete navštívit Piastovskou věž, ze které je krásný výhled.

Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario