Zimovat v Dominikánský republice?

618
18.10.23 17:03

Zimovat v Dominikánský republice?

Byl tady někdo od listopadu do dubna? Už dlouho přemýšlím kam se vydat zimovat a utéct na 5-6 měsíců z chladné ČR k teplému moři. Teprve dnes jsem zjistil, že v Dominikánský republice člověk nemusí řešit žádnou byrokracii jako turista a může taty žít kolik chce, aniž by řešil dokumenty. Jen při odletu se platí pokuta 90$ na rok, což si představit třeba v Egyptě nebo JV Asii je nemožné bez následků.

Dlouho jsem přemýšlel nad Egyptem a musím říct, že v Egyptě není možný žít půl roku bez jakékoliv byrokracie a chození po úřadech na rozdíl DR. Dále DR je mnohem teplejší v zimě jak Egypt což je velký plus. Co se týče pláží a přírody, tak je Egypt jako pouštní stát velmi umělí, což v porovnání s velmi zelenou DR je nesrovnatelný. Takže jsem vyhodil z hlavy zimování v Africe/Egyptě a ted' čtu něco pro Karibské ostrovy v zimě.

Jaký je váš názor na Dominikánskou republiku v zimě? Je to dobrá země na zimování? Vím že to není forum pro cestovatelé ale každý názor se hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
618
18.10.23 17:12

Plus Egypta vidím jen v tom že bude asi tak o 30% levnější a 3× je menší vzdálenost letu. Ještě k těm mínusům Egypa bych přidal těžký jazyk na rozdíl jednoduché španělštiny. Myslím že není lepší místo pro Evropana na zimu jak Karibik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15798
18.10.23 18:03

Kamarád bydlel pracovně v Egyptě a říkal, že to je jedno z nejhorších míst na Zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
18.10.23 18:56
@Zumpa píše:
Kamarád bydlel pracovně v Egyptě a říkal, že to je jedno z nejhorších míst na Zemi.

Pracovat a žít půl roku jako turista na pláži jsou různý zkušenosti. Ale jestli hovořit pro práci a život jako rezident, tak nevím jaký normální člověk jede za prací v DM nebo Egypt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
18.10.23 19:25

Já chci do těchto tropických chudých zemí jen za teplem. Budu se půl roků válet u pláže abych přečkal zimu v ČR a to je vše co potřebuji, takže DR je pro mě ideální, ale zase ceny jsou tam jako v ČR a dokonce můžou být i vyšší.
Takže doprava, zdravotnictví, kriminalita, architektura, práce atd. vůbec neřeším, protože tam nejedu žít jako rezident a nikdy nepojedu.

ČR je skvělá země a patří mezi top 50 zemí na světě po kvalitě života a jedině co jí chybí je tak čtyři měsíce slunce a tepla v zimě, moře s palmami a bílím pískem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35759
18.10.23 19:43
@minimalismo píše:
Pracovat a žít půl roku jako turista na pláži jsou různý zkušenosti. Ale jestli hovořit pro práci a život jako rezident, tak nevím jaký normální člověk jede za prací v DM nebo Egypt.

A to budeš bydlet půl roku v hotelu? Nebo jak si to představuješ jako turista :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
18.10.23 20:23
@pikola píše:
A to budeš bydlet půl roku v hotelu? Nebo jak si to představuješ jako turista :think:

V bytě budu žít, který si najdu na bookingu. Ceny jsou rozhodně levnější jak přes cestovku nebo v hotelu. Takový byt u moře se dá sehnat za $700 se vším. Já bych radši Maledivy, protože jsou hezčí a hlavně tam je větší klid bez prostitutek co tě pořád osahávají a velkého davu lidí ale tam je nemožný se nacházet více jak měsíc bez víza, což DR vyhráva na plný čáře se svojí svobodou pro turisty a to je pro mě rozhodujicí faktor při výběru, protože fakt nechci někám jezdit po úřadech a řešit legalizaci.

Příspěvek upraven 18.10.23 v 20:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
18.10.23 20:27

Jo a ještě jsem zapomněl přidat aby tam byl dobrý internet a ne jako na Kubě, Egyptě, Haiti atd. DR co jsem koukal tak nemá špatný připojení k internetu, takže je to dobrý místo na zimovku. Internet je pro mě jako jídlo bez kterého se neobejdu, takže při výběru destinace je to rozhodujicí faktor jako počet dní které se mohu nacházet v zemi bez víza neohraničeně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
18.10.23 20:34

Máš našetřeno? A co ten pravopis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
18.10.23 20:45
@Sadman píše:
Máš našetřeno? A co ten pravopis?

Jsem cizinec a za druhý jsem Rentier co žije z odprodeje svého akciového majetku. Myslím že můj pasivní příjem bude stačit kolem $2000 měsíčně na pět-šest měsíců života v DK, popřípadě mohu si dovolit jít na $3000 za měsíc ale jsem moc šetrný a nerad rozhazuji penězi ikdyž si to mohu dovolit. Sám jsem zvědavý na kolik mi výjde život na Karibiku na půl roku.

Příspěvek upraven 18.10.23 v 20:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
18.10.23 20:56

Latinska Amerika je ještě dobrá tím, že je tam Španělština, která se dá naučit do půl roka a to je další velký plus proč si vybrat DR na zimu, oproti Africe a Asii kde místní mluví absolutně jinnými jazyky, který nepatří ani do indoevropské rodiny. Dále bych dodal že je to bývala Španělská kolonie, což znamená že tam je kultura podobná jako v Evropě a pro mě jako Evropana bude jednoduší adaptace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
18.10.23 21:01

@minimalismo dle tvych predeslych diskuzi nam tu stejne vypravis jen pohadku pred spanim. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
18.10.23 21:23
@DandátkoP píše:
@minimalismo dle tvych predeslych diskuzi nam tu stejne vypravis jen pohadku pred spanim. :mavam:

Protože jsem tehdy byl nerozhodný, tak to i působilo. Ale ted' už vím co zkutečně chci. Vyhodil jsem z hlavy myšlenku odstěhovat se z ČR napořád. Chci žít v ČR jako rezident kvůli civilizaci je to jedná z nejlepších zemí EU a budu tady mít domov číslo jedna jako základnu do doby pokud tady nebude válka nebo úroven života neklesne jako na Ukrajině nebo Africe. Jako host zimovat 5 měsíců někde v tropech Karibiku a potom se vrátit do jarního-letního tepla domova ČR mi příjde nejoptimálnější řešení, který jsem vymislel a hlavně je to promyšlený. :palec:

Nápad Egypt, Řecko, Kypr byla moje chyba z nedostatku informovanosti a neznalosti co já chci. Kypr a Řecko v zimě je studený ikdyž tam můžu žít půl roku bez víza a v Egyptě je potřeba vízum a další papirování na prodloužení pobytu a zima je na Rudém moři chladnější jak v Karibiku a internet jeden z nejhorších na světě.
Takže Karibik jasně vyhráva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
18.10.23 22:19

Víte kdo ještě odletěl do DR s 20 miliony dolarů? František Procházka, takže ten chlápek měl na výběr ze 193 zemí světa a vybral jsi zrovna Dominikánskou Republiku ze všech zemí světaa to je otázka na zamyšlení proč zrovna tuto zemi. Ten chlap je určitě chytrý, protože to co uděl dokáže jen opravdu málo lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
18.10.23 22:23

Ale chytrý moc nebude že si koupil jachtu při tom ne moc velkém majetku když ty ceny jachet se pohybují kolem milionů dolarů a ještě několik set tisíc na roční udržbu :lol:
Jachta je úplná zbytečnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario