Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud vím, jde tam hlavně o obsah železa, takže na pokračovací bych přešla až ve chvíli kdy bude baštit nějakou zeleninu s masem.
Ale jinak mu asi neublížíš ani jedním způsobem.
Jinak jsem myslela, že u dětí na UM tohle dost řeší pediatři ![]()
No tak na krabicích většinou bývá od ukončenýho 6. měsíce a my tak i přešli i přes to, že dr. říkala, že můžeme už i dřív, protože jsme na příkrmech byli od 4. měsíce. 3 je pak většinou od roka, vim, že vyjímku dělá Nutrilon 3, který je i od 10m, ale pozor, jsou 2 druhy těch bez příchuti a pak ještě Beba, která je od 10m a 4 je většinou od 2 let.
Mělo by se přecházet opravdu až bude papkat masozeleninový příkrm.
záleží jaké mléko kupuješ,na všech je to napsané od kolikátého měsíce je.Nám to vycházelo.My jsme měli sunar a ten je dělený na 0 pak od 4.měsíců,6,10,a pak od 12.měsíců.
Jo na ten sunar jsem taky koukala, že je už od 4 měsíce, ale nevím, jestli je to ok, když většina mlék je do půl roku a pak se dělí od půl roku. Pročítala jsem stránky kojeni.net a tam právě přecházeli na um 2 s příkrmy, tak jsem netušila ani, že až s masozeleninou, jsem si říkala, že už po zelenině, ale teď mě vrtalo hlavou právě, jestli už třeba po kaši se může přejít na druhou. ![]()
Ono u toho Sunaru je totiž na té krabici napsáno, že je to počáteční mléko. Na té od narození i na té od 4. měsíce. Pokračovací je až od 6. měsíce.
Anabellka píše:
Ono u toho Sunaru je totiž na té krabici napsáno, že je to počáteční mléko. Na té od narození i na té od 4. měsíce. Pokračovací je až od 6. měsíce.
přesně tak pokračovací jsou až od 6.myslím všechna právě že už se počítá s tím že začínají s příkrmy.
My jsme teda začli s příkrmy už od ukončeného 4. měsíce, ale dvojku mlíko dávám až od šestého. My máme ještě navíc problém s tím, že jedničku mlíko pil bez problému a dvojku moc nechce.
Ahoj maminy,
asi jdu s blbým dotazem, ale chtěla jsem se zeptat, kdy přejít na pokračovací mléko?? Vím, že se má s prvními příkrmy, ale počítá se tam i kaše nebo to platí jenom pro zeleninu a ovoce. Malému je 5,5 měsíce a začli jsme s kašema, tak jsem si říkala, jestli už přejít na pokračovací um nebo ještě zůstat u počáteční a přejít až se zeleninou. Nevíte někdo, jak to je??
Dík moc