Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky,
chtěla bych si přečíst vaše zkušenosti.
Mám půlroční holčičku.Její první půlrok jsme trávili hodně doma-kromě procházek ven v kočárku-byla zima,brzo tma a nedalo se venku stejně nic dělat.
Ale blíží se jaro-léto a u nás jsme skoro celý den venku-něco děláme-máme koně a zvířata a velikou zahradu..takže je pořád něco na práci.
Teď tak přemýšlím jak to budu dělat s malou..
Teď má svůj režim doma-vždy si přes den tak po půl hodince zdřímne,papá doma a v kočárku vydrží spát tak hodinu a jinak v kočárku brečí nechce tam být..
Máte to někdo podobné a jak to řešíte?
Napalo mě že asi jednu postýlku dám na terasu a když bude teplo malá bude přes den v ní..Uvidím co tam dělá,bude moc sledovat pohyb okolo..Krmit jí taky můžu na terase..Nebo nějakou ohrádku na trávu a dát jí tam deky..?V těch 8mi měsících kdy už bude teplo asi už bude sedět,tak snad i vydrží sedět v kočárku,když uvidí co se kolem děje..
Ahoj. My to máme taky tak. Přes zimu jsme bývali hodně doma a mimo vycházku mě malej taky v kočárku moc nechce být. S tou postýlkou na terase to může být dobrý nápad. A když bude sedět ve sporťáku, tak si myslím, že to bude taky v pohodě. Já jsem ho zkoušela posadit ve fusaku asi na 10 minut, když jsme před barákem kecaly se sousedkou, ale moc se mu to nelíbilo. Ale to bylo možná tím, že byl nacpanej v tom fusaku a že pořádně ještě nesedí. Myslím, že až nebude ne jaře navlečenej, tak to půjde líp.
Ahojky, ja ti bohuzel neporadim ,ale resim to same, malemu je sice skoro 10 mesicu, ale jeste se neplazi ( jdem ted na neurologii ) no a taky premyslim nad tim az zacne byt vice teplo, jak to budu delat s malym? Toho jako dam na travu a on se bude po ni plazit nebo lozit? Protoze taky mi v kocaru jen tak nevydrzi… Mame zahradu a delat na ni je pro me velky relax, ale co s malym, to nevim ![]()
KLuk mi v kočárku taky jen spí. Po probuzení chce ven. Mě to přijde normáln. Taky by se mi nelíbilo být na jednom místě a zvlášť pokud nesedí musí čučet do nebe.
Já mám kluka zářijového. Na zahradě byl v létě na dece. Mimo deku šel nerad- vadila mu tráva. Pokud bylo chhladněji, měla jsem ho na zádech v šátku, přes rameno viděl, co dělám a bavilo ho to.