Malé mimi

478
3.3.11 07:52

Malé mimi

Ahojky maminky a těhulky, chtěla bych se vás zeptat a zároveň by mě zajímalo kolik nás tu je co, se nám narodili v termínu(nebo i před) malá miminka pod cca 3kg? mám chlapečka dva roky byl o týden dříve a měl 2520g a 47cm a teď čekáme druhé také chlapečka(za měsíc mám termín) a vůbec nevím kolik váží a docela by mě to zajímalo, ale asi nebude většínež první syn, to většinou bývají dítka velikostně skoro stejně, že??ale jelikož mám ještě měsíc do porodu tam mě spíše zajímá, zda když jsem ve 36tt kolik by tak malej mohl vážit, kdybych náhodou šla rodit, protože už bych to aj chtěla mít za sebou. konec těhotenství je snad to nejhorší, když už doma jeden prcek je.ale mám strach, aby zase nebyl moc malinkatý a neměl nějaké problémy,kdyby náhodou šel dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
cher
3.3.11 08:07
zanulinek píše:
Ahojky maminky a těhulky, chtěla bych se vás zeptat a zároveň by mě zajímalo kolik nás tu je co, se nám narodili v termínu(nebo i před) malá miminka pod cca 3kg? mám chlapečka dva roky byl o týden dříve a měl 2520g a 47cm a teď čekáme druhé také chlapečka(za měsíc mám termín) a vůbec nevím kolik váží a docela by mě to zajímalo, ale asi nebude většínež první syn, to většinou bývají dítka velikostně skoro stejně, že??ale jelikož mám ještě měsíc do porodu tam mě spíše zajímá, zda když jsem ve 36tt kolik by tak malej mohl vážit, kdybych náhodou šla rodit, protože už bych to aj chtěla mít za sebou. konec těhotenství je snad to nejhorší, když už doma jeden prcek je.ale mám strach, aby zase nebyl moc malinkatý a neměl nějaké problémy,kdyby náhodou šel dřív.

Obě děti mám ve 38.tt- první kluk- 3.330 g 48 cm, druhá holčička 2.850g 49cm.

• Citovat
  • Upravit
4515
3.3.11 08:10

Já rodila 10 dní před termínem a malá měla 3250g a 51cm.Kamarádka rodila týden po termínu a holčička měĺa 2810g 48cm. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
3.3.11 08:14

normální porodní váha viz.
https://www.emimino.cz/…ust-kojence/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
3.3.11 08:16

První dítě bylo malé a dr říkal, že druhé může být tabulkové.

Příspěvek upraven 03.03.11 v 10:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
3.3.11 08:17

Ahoj,já měla prvního den pře tp plánovaný sc a měl 4,75 kg :potlesk: a druhý byl 3 dny po tp akutní sc a měl 3,20 a 48 cm.a to mě po prvním porodu říkali,že pokud druhý bude stejného pohlaví, bývá větší.Naětěstí se to nesplnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
3.3.11 08:23

Aha řeší se sourozenci,tak to jsem napsala kravinu,omlouvám se :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
3.3.11 08:24

no já když byla na ultrazvuku ve 32tt tak můj dr. tam nebyl, tak jsem musela jít k tomu co mě zastupoval a když jsem se ptala na váhu, tak mě jen řekl, že v tomhle týdnů to bývá kolem 2kg a nic víc a když jsem mu řekla, že by mě zajímalo, jestli nebude druhé miminko tak malé jako první syn že měl 2520g a tak jen řekl, kdyby se opoždovalo v růstu, tak by to naskočilo na ultrazvuku a nic víc, takže nic nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
3.3.11 08:28

to nevadí,mě prostě zajímá, kdyby se druhý syn narodil už teď, tak kolik vůbec může mít atd… jsem 36tt a od 33týdne mám poslíčky bolíjou mě strašně žebra, špatně se mě dýchá, jsem hodně unavená, pořád v jednom kole, nemám čas si se synem odpočinout, do toh je manžílek nemocný, tak jak dojde z práce, tak leží, at je brzo fit, takže raději jdu s malým ven, aby měl manžílek klid… tak o šetření a odpočinku nelze ani uvažovat a ono prý když člověk je takhle v jednom kole, tak se narodí mimi dřív, tak jen mám starch, aby se nenarodilo třeba moc malinké a my museli být v porodnici kdoví jak dlouho, protože už tak bude problém těch pár dní, když budu v porodnici a s prvním synkem, bezemě ještě tak dlouho enbyl a nevím co a jak bude.tak mám ztoho trošku strach. zatím jsem ok, ale u prvního jsem byla také ok, neotvírala jsem se nic, a na druhý den po prohlídce na gyndě se malej narodil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
3.3.11 09:06

Ahoj tak já měla první dítě chlapečka 41+0 s mírami 4200g 52cm. Za 16 měsíců se mi narodila holčička 39+6 2500g a 45cm. Taky jsem se nemohla šetřit jako ty…pořád v jednom kole. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
478
3.3.11 09:16

tak to je pěknej rozdíl váhovej.škoda že nejde nějak jinak zjistit, kolik mimiško váží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
3.3.11 09:58

Ahojky!

Já mám první dceru nar. 38+2 s váhou 2550g a druhorozený syn 38+6 měl 3150g. V 37tt u syna v porodnici odhadovaná hmotnost 2900g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
3.3.11 13:30

Ahoj, malá se narodila 38+6 a měla 47cm a 2.850 gramů. Pět dní před porodem byl odhad dr. dle UTZ 3,5 kila a 24 hodin před porodem byl odhad 3,3 kg. Chci tím říct, že váhový odhad je většinou na nic.

Říká se, že druhý dítě je většinou větší než to první, ale myslím si, že je to pověra. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
3.3.11 13:36

Mám dceru 37+6 a vážila 2300g a 47cm, až do 32.týdne propívala tabulkově, ale pak mi začala předčasně stárnout placenta, proto byla ve finále tak malinká.Ale dohnala to zdárně a dokonce předhonila i porodně těžší mimča :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59475
3.3.11 13:37

Co vim tak se říká že v 36tt mají cca 2,5kg. Já rodila v 35+3tt takže 36tt a malej měl 4140gr a 50 cm :mrgreen: , ale mylsim že je to strašně individulní an hodně hraje roli genetika a i na UTZ dělají odhad váhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí