Měli jste taky opožděné dítě?

Anonymní
2.3.11 20:12

Měli jste taky opožděné dítě?

Dobrý večer, omlouvám se za anonym, ale nechci tento příspěvek psát pod svým nickem.

Mám 4 a půl měsíční dceru, začala jsem s ní chodit cvičit vojtovku, protože preferovala hodně jednu stranu a celkově byla stuhlá. Vojtovku cvičíme skoro měsíc, vidím velké zlepšení, krásně chytá hračky když ji je podávám vše strká do pusy, než jsme začali cvičit měla ruce v pěstičkách (ve 3 a půl měsících) hlavičku má dost sleženou :-? hodně mě to trápí. v noci spává na pravém nebo levém boku podepřená polštáři, ve dne v kočáru na zádech a během dne si hraje taky na zádech. pasení ji nikdy nijak moc nešlo. a řvala od malinka na břiše. :-( teď je to lepší, nevydrží dlouho a jde vidět že je to pro ní dost velká námaha, a dokonce levou rukou už natahuje pro hračky :palec: z každého malého úspěchu mám velkou radost. Jenže trápí mě když kolem mě kamarádky nebo rodina probírají jak je možné že naše mimčo pořád leží na zádech a ať s tím něco dělám, že má placatou hlavu, že chudák holka mi jednou poděkuje :cry: . Potom začnou debaty ..moje dcera už se ve 4 měsících sama přetáčela na bříško . u té naší není ani náznak že by to chtěla udělat.pak když mě chytne za palce u rukou nechce se přitahovat a kamarádky stejně staré dvojčata se obě chtějí přitahovat do sedu :cry: ..je mi z toho smutno. Taky je hubená a má proti tělíčku velkou hlavičku a ještě ji nedrží :think: jako trošku jo ale občas ji zvrátí, řekli nám na neurologii aby jsme ji nenosili ve vzpřímené poloze, jen na říhnutí. nosíme v klubíčku … Jinak je strašně pohodová a hodná, povídá řehtá se nahlas, krásně spí i usíná sama v postýlce, nebrečívá a je bezproblémová. jen se bojím aby nebyla nějaká „divná“ začínám ji pozorovat čím dál víc a užírám se tím, že nedělá už to a ono… myslíte že to dožene? měli jste to někdo taky prosím? děkuji a hezký večer :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10178
2.3.11 20:24

Klid, každé dítko má svůj čas, důležité je, že cvičíte, to jí hodně pomůže a hlavička se srovná, takových už bylo, nenech se nikým stresovat, tvoje holčička tě potřebuje v pohodě, neboj všechno dožene…jo, a na otáčení má ještě dost času :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
2.3.11 20:25

A ještě, rozhodně to neznamená, že je opožděná!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
2.3.11 20:27

ahoj,
s konkrétním problémem ti asi neporadím, to ví asi nejlíp tvoje dr.
ALE, moje kamarádka má holčičku, která preferovala záda, vůbec nepobývala na bříšku, měla jí jen v autosedačce (což nechápu), byla dost zvídavá, všude chtěla vidět.
Na bříšku stále jen brečela a hrála si zásadně na zádech.
Co se týče dalšího vývoje, sedět začala v normě, stát a chodit taky.. Prostě tohle období nějak přešla a ted už je to pěkná čipera…
Co se týče slehlé halvičky, to mě trápí taky. Náš malý spal od mala s hlavou rovně, ne na boku, vždycky si našel cestu jak se spaní na boku vyhnout… ted se mu hlavinka trochu srovnala, co sedí, ale stejně čekám na vlásky…taky se tím furt užírám, že jsem něco pokazila…
Držím palce, at je vše v pořádku a at tě těší každý sebemenší pokrok!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
lulushka píše:

děkuji ty máš děti 5 a půl měsíců co umí?? otáčí se a co ještě?

• Citovat
  • Upravit
mag
12874

Klid, to víš, že to dožene, každé dítě je úplně jiné a na přetáčení má ještě moře času :kytka: A ostatní ať si trhnou, že jim to není blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela

Jéé anonymní neplaš :) Na rádobykamrádky kašli ať si škubnou a koukaj na své děti.
Ve 4,5 měs má malá ještě času dost … dožene všechno neboj nic. Cvič s ní ať posiluje, n bříško dávat si myslím je taky dobrý klidně po chvilkách … Každý dítě není superman. :wink:
Mmch já ti třeba závidím že máš malou lenošku :)

A těm chytrým kamarádkám řekni, že znáš jednu, jejíž dítě ve 4měs lezlo po 4, v 5ti se postavilo a v půlroce chodilo kolem nábytku .. že by to ty jejich měli taky umět :twisted: (a fakt nekecám, proto jsem psala že lenošku závidím :) )

• Citovat
  • Upravit
1853

Pokud má od ležení na zádach spláclou hlavičku udělej jí "věneček " na kterém bude ležet ,aby se jí hlavička neplacatěla .Jinak říkáš ,že cvičíš Vojtovku chodíš s malou k lékaři tzn.děláš vše co je v tvých silách ,aby jsi dceři pomohla.Vím že je to těžký ,ale nesrovnávej a blbý kecy ignoruj debat se nezúčastnuj .
Skvělé je že se dcera směje a reaguje na podměty.
Chápu,že je to stresující ,ale prostě cvičte dál a radujte se z každého úspěchu.
Sami jsme měli ve zprávě retardaci=zpomalení Vojtovkou jsme to zkorigovali -ted by to na malým nikdo nepoznal.Takže držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
2.3.11 20:28

jo a taky si myslím, že na přetáčení má ještě čas…jeden známé chlapeček se přetočil až v půl roce a rozhodně nikdo neřekl, že je opožděný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
2.3.11 20:32
KatkaZ píše:
jo a taky si myslím, že na přetáčení má ještě čas…jeden známé chlapeček se přetočil až v půl roce a rozhodně nikdo neřekl, že je opožděný…

jj ségry malá pučmelda byla taky lenoch líná a přetáčela se v půl roce a to ještě jen občas. Přece nebude dělat zbytečné pohyby navíc když nemusí :lol:
teď jí je 18 měs čiperná je dost, běhá po bytě, skáče, leze po vejškách .. šikovná je taky :)

• Citovat
  • Upravit
29730
2.3.11 20:32

Prostrednacka se pretocila az v 8mi mesicich, to uz jsme s ni nejakou chvili cvicili. Do pul roku se jim na to dava cas. Jinak byla hypotonicka, ale ted uz by to na ni nikdo nepoznal. A sedla si az ve 13 a zacla chodit v 19ti mesicich. Ted uz nikoho nenapadne se na to ptat, tohle srovnavani brzo skonci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
2.3.11 20:33

Obe moje deti se pretocily ze zad na bricho presne na den v 6 mesicich. Do te doby jen lezely na zadech, maximalne ve starsim veku se pretocily na bok :wink: kdyz se blizil ten sestej mesic 8-)
Myslim si, kdyz je ted tak pozoruju, ze jsou naprosto normalni a nekdy se modlim, aby se ten starsi konecne zastavil a prestal skakat/behat/litat/mluvit/rvat a podobne veci :lol: :lol:
Neboj se, pokud cvicis, tak poctive cvic, vsechno prijde..
Ale co se tyce hlavicky, tak to jsem u starsiho taky zanedbala, sice jsem ho polohovala, ale asi jsem zapominala ty strany, takze ma na jednu stranu placku :oops: Ale jak ma dlouhe vlasy, tak to neni videt, jen na omak… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
2.3.11 20:33
Anonymní píše:
lulushka píše:
děkuji ty máš děti 5 a půl měsíců co umí?? otáčí se a co ještě?

5 měsíců a 2 dny :mrgreen: No, malá se otáčí na bříško(asi 14dní) i na záda(to asi tak 2dny, do té doby to bylo spíš přepadávání), na bříšku se točí kolem své osy a snaží se plazit, malý se otočil včera poprvé na bříško, ale dneska to neopakoval, tak na to asi zase dlabe, jemu stačí ležet, on je takový línější :lol: , ale fakt to neřeším, má čas, to jen malá je taková aktivistka…a berou hračky do rukou, žužlají je, hrozně slintají, žerou si ruce i navzájem atd. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.11 20:37

holky děkuju pomohlo mi to moooc… a ten věneček udělat z čeho? a jako by položit ji a zadek hlavičky bude ve vzduchu jako by že?

• Citovat
  • Upravit
9909
2.3.11 20:40

Rozumím ti,já jsem se cítila podobně.Taky jsme cvičili vojtovku a pomohla nám.Na bříšku pořádně začal být okolo 5 měsíce.Po čtyřech začal až ve 13 měsících.A chodit začal na začátku 17 měsíce.V jeho prvním roce jsem to taky hodně řešila,byla jsem nešťastná z toho jak je pomalej a všichni okolo měli tak šikovný děti.Určitě to dožene,buď ráda že máš veselý miminko a nemáte problém ze spaním apod.To my měli i tohle.Všechno dohnal a nikdo už neví jestli chodil v roce nebo 1,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí