Vojtova metoda - rada

2.3.11 17:01

Vojtova metoda-rada

Prosím o radu. začali jsme cvičit s 3měsíční holčičkou vojtovku a mačkáme bod pod prsem. máme cvičit 4× denně,ale prý se to musí hodinu před a hodinu po jídle. Taky to tak dodržujete nebo cvičíte jak se Vám to hodí? Je to docela těžké to během dne někdy stihnout. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1769
2.3.11 17:04

ahoj, mi tohle taky cvicime ale me nic takovy nerikala :nevim: takze mi mackame jak se nam to hodi :-) a uz to mame dobry, mackame jen na posileni svaliku ktery mame rozestouply, nejdriv jsme to delali kvuli zadickam a ty uz ma dobry, takze bych rekla ze je jedno kdy to mackas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
2.3.11 17:18

Nelli,
tak tak to taky nevím, jak bych to dělala 8-o . Taky cvičíme, 2 cviky, takže ještě větší zátěž a máme výbornou terapeutku, fakt výbornou. Ta nám zase řekla, že nemá cvičit dřív, než 1,5h po jídle (to dodržuju, jinak Emma zvrací :zed: ), ale po cvičení stačí, když cca 15-20min odpočívá v klidu a pak už jí můžeš nakrmit…tak to dělám já, jinak taky nevím, kdy bych cvičila. Takže…cca 40-30min před jídlem jí svlíknu, zacvičíme, odpočineme a hurá na prso :mrgreen: . Tak ať to jde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.11 17:36

Teladradora a kolik Vám je? a jak dlouho cvičíte? My se prohýbáme jako luk a strašně zalamuje hlavu dozadu,ale na rehabilitaci nám řekla že nedává nožičky nahoru, pak že nezvedá ručičky tak jak by ve 3měsících měla, prý je má mít před obličejem a my je máme u bradičky nebo v pusince:-) a jednu teda zvedá blbě to je pravda a pak když jsme na bíšku tak skoro nepoužívá ruce ale všechno drží zádovýma svalama a je to tim jak pořád zaklání tu hlavu. když ležíme na zádech tak hlavu n a pravo otočí v poho ale na levo to bere už s trupem, a my tam šli jen s tou hlavou a pak se dovíme tohle všechno. jo a ještě nám padá na pravou stranu když je na břiše, že prý neví kde má stabilitu. a co máte vy?a kolikrát denně cvičíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.11 17:38

Market tak vy to máte docela v pohodě viď? Vy se máte a kdy jsi viděla že se to zlepšuje? my to trošku vidíme a to cvičíme teprve 3dny a nebo si to spíš myslíme,já nevim teď jí totiž víc pozorujem. a to máš jen ten jeden cvik? nám bude přidávat:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
2.3.11 18:40
NELOUŠEK 1 píše:
Market tak vy to máte docela v pohodě viď? Vy se máte a kdy jsi viděla že se to zlepšuje? my to trošku vidíme a to cvičíme teprve 3dny a nebo si to spíš myslíme,já nevim teď jí totiž víc pozorujem. a to máš jen ten jeden cvik? nám bude přidávat:-(

mi meli na zacatku to same jako ty, taky se prohybal do luku i tu hlavicku mel spatne, neudrzel se na brisku atd. nam pak pridala jeste jeden, takovy jakoby zdimani, ale musim se priznat ze ja to nedelala, bala jsem se ze mu ublizim :oops: matej byl porad takovej nasponovanej a tlacil hlavu dozadu a pak to nak prestal delat, ja bych rekla tak po 3tydnech, vzdy nam na kontrole rekla jak moc se zlepsil, ale ja to nak nepozorovala, ale ja to spis nepoznala, jen jsem poznala ze uz tak nesponuje a netlaci tu hlavu a museli jsme chodit do prviho pretoceni ze zad na brisko, ted uz tam chodi jen na kukacku jestli vse dela dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
2.3.11 19:02

Ahoj my jsme dodržovali tu hodinu po jídle,aby se mi u toho nepozvracel.Někdy jsme to stihli 4× někdy 3krát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.11 19:04

TO JE PŘESNĚ NAŠE NELČA, JE NAŠPONOVANÁ JAK BLÁZEN A CHOVAT JÍ TO JE UMĚNÍ, POŘÁD TLAČÍ TU HLAVU DOZADU A TO SAMÉ KDYŽ CHCE SPINKAT , NĚJAK SE DOSTANE TROŠKU NA BOK A HNED TU HLAVU ZALOMÍ DOZADU POTVŮRKA JEDNA. A KOLIK VÁM VLASTNĚ JE?A JAK DLOUHO JSTE TO CVIČILI?TO JEN TY 3TÝDNY A PAK UŽ JSTE NEMUSELI? A KOLIKRÁT SI TO DENNĚ CVIČILA?ONI PRÝ PAK TY DĚTI STRAŠNĚ POZORUJÍ A HLEDAJÍ NA NICH CHYBY ALE JAK TO DĚLALI DŘÍV KDYŽ TAKOVÍ DR NEBYLI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.11 19:12

A JAK TO DĚLÁŠ KDYŽ TŘEBA JEDETE NA NÁVŠTĚVU? FAKT POCTIVĚ CVIČÍS 3X -4X DENNĚ? A NEBO JÁ KDYŽ JÍ DÁM PO JÍDLE DO KOČÁRKU TAK TŘEBA 3HOD SPÍ A PAK ZASE JÍ, TAKŽE CVIČIT NEMŮŽEM. MY TOTIŽ MÁME PROBLÉM JEŠTĚ S PAPÁNÍM. NECHCE NÁM MOC PAPAT, TAKŽE MY TO NEMÁME JEDNODUCHÝ. ALE TO SE NEDÁ NIC DĚLAT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
2.3.11 20:16

My ten cvik cvičíme taky + ještě jeden. necvičíme po jídle ale většinou vždy to vychází před jídlem, takže nejdříve to mačkání na obě strany 2× 30sekund takže celkem čx to mu nevadí u toho je veselý a vše Ok ale jakmile přejdeme na ten druhý cvik tak u toho řve a pak mu hned dám najíst a pomazlím se s ním u prsu na udobřenou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
2.3.11 20:19
NELOUŠEK 1 píše:
A JAK TO DĚLÁŠ KDYŽ TŘEBA JEDETE NA NÁVŠTĚVU? FAKT POCTIVĚ CVIČÍS 3X -4X DENNĚ? A NEBO JÁ KDYŽ JÍ DÁM PO JÍDLE DO KOČÁRKU TAK TŘEBA 3HOD SPÍ A PAK ZASE JÍ, TAKŽE CVIČIT NEMŮŽEM. MY TOTIŽ MÁME PROBLÉM JEŠTĚ S PAPÁNÍM. NECHCE NÁM MOC PAPAT, TAKŽE MY TO NEMÁME JEDNODUCHÝ. ALE TO SE NEDÁ NIC DĚLAT

podobné u nás, pe´ta taky nic moc jedlík…už dokrmuju málo přibíral…
třeba dnes jsme stihli jen 3× fyzioterapeutka říkala že nevadí pokud nestihneme 4×, ale snažíme se vždy… já vidím obrovské zlepšení..cvičíme necelý měsíc. náš se taky prohýbal do luku + měl zkrácené šlachy na nohou. a moc nepásl.vše se zlepšuje.tak jsem moc ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
2.3.11 20:42

Neli,
naší Emmě je 5měsíců, ale je trošku nedonošená, tak jí počítají jako 4 měsíce. Cvičíme od půlky ledna a zlepšení je vidět hroooozně moc :dance: . Nám řekl dr. i ta cvičitelka, ať cvičíme 3× denně a to se snažím poctivě dodržovat, cviky máme dva, ten první - to je ten dobrej s mačkáním pod prsem - a ten druhej je hnusnej :zed: . Každej cvik cvičíme na každou stranu 1,5min., tzn. celkem 6minut čistého času cvičení, pak mazlení, uklidňování, když je při síle, tak ještě paseme nahatý koníčky. Jo, a jak budete cvičit dlouho, to řekne až terapeutka, nebo dr…nám řekla, že prý jí to jde dobře, ale že pak bude hlídat, jak leze…pak jak chodí…tak to vidím na dlouuuho, chjo 8-o .
Měj se hezky a brzké zlepšení :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
2.3.11 20:49
NELOUŠEK 1 píše:
TO JE PŘESNĚ NAŠE NELČA, JE NAŠPONOVANÁ JAK BLÁZEN A CHOVAT JÍ TO JE UMĚNÍ, POŘÁD TLAČÍ TU HLAVU DOZADU A TO SAMÉ KDYŽ CHCE SPINKAT , NĚJAK SE DOSTANE TROŠKU NA BOK A HNED TU HLAVU ZALOMÍ DOZADU POTVŮRKA JEDNA. A KOLIK VÁM VLASTNĚ JE?A JAK DLOUHO JSTE TO CVIČILI?TO JEN TY 3TÝDNY A PAK UŽ JSTE NEMUSELI? A KOLIKRÁT SI TO DENNĚ CVIČILA?ONI PRÝ PAK TY DĚTI STRAŠNĚ POZORUJÍ A HLEDAJÍ NA NICH CHYBY ALE JAK TO DĚLALI DŘÍV KDYŽ TAKOVÍ DR NEBYLI?hele abych byla uprimna, tak mi to nak nedorzovali, vetsinou jsem cvicila jen vecer po koupani a to je nekdy :oops: tim te nechci navadet aby jste to tak delali. ted jsem koukala a chodi od 1.12 (to mu byli 2a pul mesice) to jsme chodily kazdy tyden jednou a ted protoze se uz otaci tak chodime jen jednou za 3tydny na kontrolu jestli vse dela dobre,takhle tam dochazime tak druhy mesic, ted mackame jen kvuli tomu aby si posilil ty brisni svaliky ale to uz mame delat jen jednou denne a to dodrzuju :-) ale jinak uz se neprohyba, hlavicku taky krasne drzi, pase a celkove je zase ve vsem napred :-) bude mu 6mesicu. ale jak rikam ja tu vojtovku flakala, nechlubym se tim, ale na to jak jsem na to kaslala se mi vzdy na kontrole libilo jak me doktorka chvalila jak poctive cvicime a jak se to moc lepsi. ale jak rikam tim te nenavadim aby jsi to tak delala!! :-) ale myslim ze kdyz ti to ne vzdy vyjde na 3× denne tak se nic moc nedeje
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.11 09:52

No právě že si myslim že oni to pak hrozně prožívaj a nechtěj se pustit pacientů. každý dítě je přeci jiný a leze nebo chodí dřív nebo dýl. a oni to pak podle mě strašně řeší. Já nevim, doufám že uvidim nějaké zlepšení a až se jí to zlepší tak uvidíme co dál,ale nechci aby nás někdo stresoval že leze pomalu nebo blbě a tak. stačí že nás neustále buzeroujou s váhou kvůli jídlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.11 10:01

market to jste měli dobrý když se to zlepšovalo aniž byste moc cvičili.já se bojim toho že nás tam pak budou držet do 2 let, že se jim pořád nebude něco líbit,ale jakpak by to bylo kdyby jsme se tam vůbec nedostali to by nikdo nevěděl že se třeba otáčí druhou nožičkou než má. my hlavně potřebujem aby se přestala prohýbat a zaklánět tu hlavu pak už si myslim že se všechno postupem času naučí sama. my už máme dost doktorů, před týdnem jsme byli v nemocnici s tim že moc nejí a že ubrala 5dkg, byla jsem fakt zoufalá. vypila nám třeba za hodinu 80ml a řvala u toho jak tur, tam se to zlepšilo,ale teď co cvičíme tak se mi zdá že se to vrací do starých kolejí, nevim co budu dělat jestli zas nebude jíst. prý je to tím jak má zakloněnou hlavu tak nevim.stejně nám ve třech měsících víc jak 130ml nevypila a to už by prý měla i 150ml tak to ani náhodou. už jsem z toho fakt unavená a teď ještě to cvičení,takže lítám jen okolo ní:-( dneska zas jdeme k dr na převážení, fakt mě z toho už jebne, teď zjistí že nepřibírá a začne něco povídat o nemocnici a odcházim k jiný dr. stejně mi to každej radí. ale to nepatří k tématu viď? ale aspoň jsem si trošku ulevila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí