Kalkulačka růstu díěte

14535
2.3.11 21:37

Kalkulačka růstu

Ahoj maminky,
neznáte některá nějaké stránky s kalkulačkou růstu dítěte. Nedávno jsem na jednu narazila, ale zapomněla jsem si stránky uložit a teď je marně hledám. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10568
2.3.11 21:39

To by me take zajimalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
2.3.11 21:43

Zkuste tyhle stránky, růstové grafy tam jsou taky: http://www.rustovyhormon.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.3.11 21:43

myslíš něco takového ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.3.11 21:50

Tak ja ti taky jednu pridavam. http://tehotenstvi.academy.sk/index.php?… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
2.3.11 21:53

Já používám prográmek ze stránek Státního zdravotního ústavu. (Omlouvám se, trochu jsem ho předtím přejmenovala)

http://www.szu.cz/…y-ke-stazeni?…stový+graf

Příspěvek upraven 02.03.11 v 22:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
2.3.11 21:54

No není to přesně ono, ale díky :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.3.11 21:57

Jeeeee, no me az ted doslo, ze uz nejsi tehula, ale mas mimco. no beru vsechno zpatky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
2.3.11 21:59

Moje chyba,mám si to ukládat, ale já si byla jistá že to najdu hned :zed: :roll: .
Bylo to hezky udělaný, zadal se tam věk dítěte, porodní váha, nynější váha, délka při porodu a nynější délka a vyjelo to graf a psalo to jestli přibralo mimčo hodně nebo málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
2.3.11 22:15

Hm .. tak podle toho http://www.rustovyhormon.cz/rg/grafy.php?…, má jára váhu normální v pohodě, ale výšku mám prý sledovat a v případě zpomalení kontaktovat lékaře :-O
Já tedy nechci do nikoho rýpat, ale k čemu tohle je?? Jára mě už přerostl .. já měl v 6tiletech rovný metr :D on má v 5tiletech 106cm.
Mi přijde že je to všechnomoc sledovaný .. můj táta nebyl o nic vyšší než mamka, a ta je o 2 cm nižžší než já … holt někteří mají 185 někteří sotva 160cm … akurát se tím nervují maminky nějakýma grafama :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2.3.11 23:28

Doporučuji sledovat!

Budu reagovat na poslední příspěvek-nenervovat se zbytečně, ale já si kupříkladu kolem roku věku své dcery povšimla, že se nějak výškově vzdaluje svým vrstevníkům-a ejhle…od 3 let pícháme růstový hormon. Takže nepanikařit, ale nepodceňovat. A ještě-kluci rostou jinak než děvčata. Holky to mají pozvolné, kdežto kluci rostou „ve skocích“. To je i jedním z důvodů, proč se dříve říkalo např.:„vyrostl až na vojně“. Holky rostou jen do jakési růstové dospělosti, což, jak nám sdělili na endokrinologii je kolem 13ti let. Kolem začátku menzes. Zdravím Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
2.3.11 23:38
Karamelka z Kolína píše:
Budu reagovat na poslední příspěvek-nenervovat se zbytečně, ale já si kupříkladu kolem roku věku své dcery povšimla, že se nějak výškově vzdaluje svým vrstevníkům-a ejhle…od 3 let pícháme růstový hormon. Takže nepanikařit, ale nepodceňovat. A ještě-kluci rostou jinak než děvčata. Holky to mají pozvolné, kdežto kluci rostou „ve skocích“. To je i jedním z důvodů, proč se dříve říkalo např.:„vyrostl až na vojně“. Holky rostou jen do jakési růstové dospělosti, což, jak nám sdělili na endokrinologii je kolem 13ti let. Kolem začátku menzes. Zdravím Katka

tak já tomu až tolikonerozumím :) mě stčí že už teď vím že moje dítě nebude prcek jakojá. ono mít v 1 třídě 100cm není nicmoc ;). od té doby jsem to dotáhla na celých 158 …
tak nevím kdy je to vážný že měří málo a kdy ne … chápeš jak to myslím.

zakladatelce se omlouvám za kecání mimo téma.

• Citovat
  • Upravit
486
3.3.11 08:51

no já bych se tím moc nestresovala,když jsem tam zadalada udaje tak mě napsali ,že dcera je taky malá,je jí 2,5m má 58cm(49při porodu),když sem na to koukla pořádně tak ne ,aby jí v grafu dali na 2,5m ,ale rovnou na 3m…to jako ,že za ten pul měsic už nevyroste???? :lol: asi to nemají tak uplně vychytaný… :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.11 14:06

Já to také uvedu na pravou míru. Eliška měla v roce 68 cm, což je opravdu hodně málo (takže 58 v příspěvku výš ve věku 2,5 měsíce je slušné. Navíc ta „správná“ výška se zjišťuje i podle údajů rodičů. Můj manžel má 198 cm a já 168 cm-takže chápete, že bych nemusela být v tomto směru odborník, ale Elišce budou v dubnu 4 roky, měří 90 cm a má pořád o nějakých 15 cm méně, než by měla. A to je opravdu poznat od oka. A jěště něco-my jsme problémy očekávali, takže proto jsem si toho všimla už dávno, ale do tří let stejně hormon atd. nedávají. U takhle malého miminka bych to vůbec neřešila-počkala bych si až do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí