Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
chtěla jsme požádat o radu ohledně 4m plně kojeného miminka. Syn dobře prospívá. Má přes 8kg. Kojení mu stačí, ale málo čůrá. Např. Večer mu dám čistou plínku po koupání kolem 19.30 a poslední dny se stává, že nad ránem kolem 2.00 má úplně suchou plínku. V noci se budí na kojení celkem často min. 3×. Přes den sice čůrá, ale nic moc. Je to poslední cca týden. Už mě napadl problém s ledvinama. Na poradnu jdeme v pondělí. Nebo mám dávat čaj? Je možné, že plně kojené dítě má málo tekutin? Pokud s tím někdo máte zkušenost budu ráda za radu.
Děkuji
Ahoj,
no znakem dobře prospívajícího dítěte je 6-8 pročůraných plínek za 24hod. Je tu možnost, že třeba přes ncóc moc nečůrá, stihne teda tohle množství pročůrat přes den?
Jinak bych zkusila zjistit kolik Ti tak asi prcek při kojení vypije. Tzn. zvážit před a po kojení, jestli nemáš váhu doma, domluv se s doktorkou v poradně.
ahoj má dcera 3m měla už dvakrát né po sobě suchou plínku okolo 4 hod ráno ,jen trochu učůrnuto ,vždy mě to vyděsí,ale v osum ráno je zas jak cihla a hodinu na to to samé,takže si myslím ,že to nic není,jestliže se to opakuje a nečůrá ti ve dne nic moc tak bych utíkala k dr.jinak dehydratace se dá poznat podle propadlé fontanelky.přeju hodně štěstíčka a ať to nic není ![]()
Přes den právě taky moc nečůrá, ale propadlou fontanelku nemá. Sucho v pusince taky ne
No asi bude nejlepší poradit se s dr.
Asi bych zašla k doktorce,poradí ti.Já mám tříměsíční holčičku,není teda kojená,ale přes noc máme plíny suché,ale je fakt že přes den je má že by se dali žďímat.
U nás přesně takhle začalo neprospívání, tak uvidíš. Malá začala být i plačtivější, nakonec jsme vážili u doktorky před a po kojení a zjistila jsem, že vytahla za 30 minut asi decku. Takže jsme museli začít s UM a při první dávce pila tak hladově, až jsem to obrečela. Měla prostě hlad.
Ahojky, malá má 3,5M. V noci taky moc nečůrá. Tak od devíti do čtyř vůbec a to se budí na kojení po 3-4 hodinách. Pak tak do desíti má dvě durch počůraný pleny a přes den zase nic moc. Spíš tak jako cmrndnuto. Určitě nemá 6-8 hodně promočných plen. Jako počůraný jsou, ale jen malinko.
Zeptej se dr., ale řekla bych, že pokud jinak prospívá a je mimčo spokojený, pak by to asi nic být nemuselo, ne? ![]()
Ale slyšela jsem, že jsou i kojený děti, kterým kojení stačí pokud jde o jídlo, ale ne pokud jde o tekutiny. ![]()