Kašel a lehká rýma u miminka (4,5 měsíce)

110
5.5.25 15:03

Kašel, lehká rýma, 4,5 měsíců

Ahoj rodičové,
prcek bohužel ode mě chytil kašel, má lehce rýmu, ale je bez teplot.
U doktorky jsme byli, kontrolovala poslech, krk, vše se zdálo být ok, dala nám kapky na kaslik a kdyby dorazily teploty, byla jsem poučena co a jak. :lol:
Jenže jsem se zapomněla úplně zeptat:

1. nechutenství - je to normální? Jak dlouho to trvá? Vypije toho docela málo, snažím se nabízet, ale stejně když nechce, tak nechce. :think:
  2. nechce se otáčet na bok, na břichu být nechce - souvisí to s tím? Může se prostě cítit blbě stejně jak já? 8o

Jsem matka prvorodička, tak vůbec nevím. :D
 Diiiik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11840
5.5.25 15:07

Tak jasné že když je nemocny tak nemá úplně hlad. Navíc se miminkům s rýmou blbě pije. Zkus před tím než ho budeš krmit vyčistit nosík…strikkout kapky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
5.5.25 15:27

Jasně že při nemoci je normální nechutenství. To je normální u všech věkových kategorií, i u dospělých. Ohledně bříška nevím, ale neřešila bych to. Jak mu není dobře, tak se mu třeba na bříško nechce. Jinak bych s tímto ani nechodila k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
5.5.25 15:37

@Janča6 no, my ke všemu máme rozšířenou jednu ledvinovou pánvičku, tak to nechci nějak zanedbat. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
5.5.25 16:30
@Karinananka píše: Více

Aha. Tak beru zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
5.5.25 16:36

A jak se jí dýchá?
Kdy jste byly u doktorky? U takhle malých miminek to může být jeden den poslechově čisté a další den už ne. Pokud jste byly na kontrole třeba v pátek, šla bych znovu.

Zkontrolovala bych, jestli malá není dušná (to může na bříšku i při kojení vadit). Poznala bys to podle námahy u výdechu, rychlosti dechu a kdyby už bylo zle tak používáním mezižeberních svalů při dýchání (“zatahování”, ale ze zkušenosti - to je na miminkách fakt špatně vidět).
Jinak samozřejmě může nejíst jen z nemoci a být moc utahaná na to si hrát na břiše a nic to není. Jen bych dala pozor na dušnost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
5.5.25 17:12

@Tallinn byla jsem s ním dneska ráno, tak snad to nenastane. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie