Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj rodičové,
prcek bohužel ode mě chytil kašel, má lehce rýmu, ale je bez teplot.
U doktorky jsme byli, kontrolovala poslech, krk, vše se zdálo být ok, dala nám kapky na kaslik a kdyby dorazily teploty, byla jsem poučena co a jak. ![]()
Jenže jsem se zapomněla úplně zeptat:
Jsem matka prvorodička, tak vůbec nevím. ![]()
Diiiik
Tak jasné že když je nemocny tak nemá úplně hlad. Navíc se miminkům s rýmou blbě pije. Zkus před tím než ho budeš krmit vyčistit nosík…strikkout kapky…
Jasně že při nemoci je normální nechutenství. To je normální u všech věkových kategorií, i u dospělých. Ohledně bříška nevím, ale neřešila bych to. Jak mu není dobře, tak se mu třeba na bříško nechce. Jinak bych s tímto ani nechodila k doktorce.
@Janča6 no, my ke všemu máme rozšířenou jednu ledvinovou pánvičku, tak to nechci nějak zanedbat. ![]()
A jak se jí dýchá?
Kdy jste byly u doktorky? U takhle malých miminek to může být jeden den poslechově čisté a další den už ne. Pokud jste byly na kontrole třeba v pátek, šla bych znovu.
Zkontrolovala bych, jestli malá není dušná (to může na bříšku i při kojení vadit). Poznala bys to podle námahy u výdechu, rychlosti dechu a kdyby už bylo zle tak používáním mezižeberních svalů při dýchání (“zatahování”, ale ze zkušenosti - to je na miminkách fakt špatně vidět).
Jinak samozřejmě může nejíst jen z nemoci a být moc utahaná na to si hrát na břiše a nic to není. Jen bych dala pozor na dušnost ![]()