Venkovní kočka v posteli s minimem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
4.5.25 08:22

Venkovní kočka v posteli s miminem

Zdravím, jsem teď v 9 měsíci a po porodu bych chtěla mít dítě u sebe v posteli. Máme kocoura, velmi kontaktního, který byl 8 let domácí, teď po přestěhování je i venkovní(větší část dne spí doma) a na staré roky začal lovit myši kolem domu. Dá si říct, aby spal v nohách a nechodil na polštář, můj muž je ale vystrašený, že kočka lovící myši je zdravotním rizikem pro všechny, natož pro dítě. Je tady někdo, komu spi venkovní kočka v posteli? Mám dělat nějaká opatření?

Prosím, pokud se jen bojíte koček apod., nepište pocity, jak byste to nedovolili, spíš mě zajímají reálné zkušenosti, ideálně takové, kdy ta kočka s Vámi v posteli spí taky, jestli to byl někdy problém…

Příspěvek upraven 04.05.25 v 08:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
4.5.25 08:31

Měla jsem kočku co taky chodila ven, byla normálně očkovaná, pravidelně odčervená a k miminu jsem ji normálně pouštěla, byla s námi i v posteli. Pak umřela na stáří a dítě žije dodnes.

• Citovat
  • Upravit
23921
4.5.25 08:33

Nikdy bych do postele nepustil žádný zvíře… :roll: :roll: :roll: 8)
Kočka, která běhá venku a loví, může dotáhnout kdejakej humus, pochybuju, že si po sežrání např. potkana vyčistí zuby, vypláchne tlamu a umeje packy… :nevim: :nevim: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
4.5.25 08:36

Mám sousedy, mají kočár pod schodama, tam pravidelně přes den spává jejich venkovní kocour. Přijde ráno z potulky a lehne tam jak do pelechu. Když berou kočár na mimino, prostě jen shodí kocoura, dají tam děcko a jede se. Děti mají zdravé.
Není to návod, spíš pro odlehčení. Kočku v nohách postele bych ale klidně nechala.

• Citovat
  • Upravit
8916
4.5.25 08:41

Už máš starší kočku. Může se stát, že ani za dítětem nepůjde, protože bude žárlit. Těžko říct.
My jsme měli vždy domácí kočky/kocoura. Spí s námi. Teda většinou vyhledávají společnost dětí. První kocour Briťák. Ten se pořídil, když nejmladší dítě mělo 8 měsíců. Takže mimina rostla a žila přirozeně spolu. Bez sebe ani kousek pohybu. Vše spolu. V postýlce spali o sebe opření zády. Kocour si šel lehnout do umyvadla vedle vany, když jsem měla děcka ve vaně. Kontroloval je. Byl závislák na dětských kamarádech. Ale každý byl čistě domácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21522
4.5.25 08:53

Pokud máte kocoura očkovaného a pravidelně odčerveného, tak bych se soužití nebála. Až se dítě začne hýbat a ochutnávat svět, tak ta kočka lovící myši bude v podstatě hygienicky čistá :mrgreen: taková hlína, vajgly nebo kolečka od kočárku, to je jiná mňamka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
4.5.25 08:59

Ja mam dva kocoury bytove a do loznice teda maji zakaz, je to bezchlupova zona. Nejsem prehnane uzkostliva, ale venkovni kocku bych do postele nechtela. Na druhou stranu, je asi úplně jedno, jestli ta kocka jde do postele nebo jsi s ni v kontaktu jinak, ma-li byt potencionalni zdroj nejake nakazy, proste na tu kocku sahas a asi si nejdes po kazdym pohlazeni umyt ruce. Nejlepsi bude zavolat na veterinu a zeptat se na pripadny prenos cehosi od kocky lovici mysi. Ono taky nejde jen o mysi, neco prenasi na kocku i blechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
4.5.25 09:15

Naše kočka, ačkoliv mazlivá k dospělým, k dětem nechtěla. Nicméně když přišla, nijak jsem to neřešila (mimo běžné hygieny, kocka samozrejme odcervovana a odblechovana), je prokázané, že děti vyrůstající se zvířaty (a extra s hospodářskými, ne jen bytovými samponky) mají statisticky lepší imunitu a nižší šanci na alergii (v rámci rozumných mezi samozrejme).

Příspěvek upraven 04.05.25 v 09:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35617
4.5.25 09:18

Naše kočka do ložnice nesmí. Zavíráme všude dveře kam nechceme aby šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
821
4.5.25 09:20

Pokud budeš tu kočku pravidelně koupat a očkovat +odčervovat nevidím v tom problém stejně je u vás doma a to že ji zabránis přístup do postele nic neřeší, protože bude na gauči, židlích…..
Jsou horší věci s kterými dítě přijde do styku než samotná kočka. Já bych se bála akorát blech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
4.5.25 09:33

Odčervit, odblešit, naočkovat, potom se nic nemůže stát. Stejně kontaktu nezabráníš, bude se s ní muchlovat ( pokud se teda kočka nechá), pak si strcí prsty do pusy, možná i ochutná kočičí žrádlo. Tak jestli to to nevadí, tak jí v posteli nech. Naše holka s kočkou takhle vyrůstala od miminka, máme fotku jak leží „ruku v ruce“ když jí byly snad dva měsíce. Nikdy se nic nestalo. A já taky vyrůstala s kočkami a tak v pohodě. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
4.5.25 09:35

My máme domácího kocoura, šlechtěného, odčerveného, očkovaného… k dětem ho pouštíme od miminka, ale nikdy ne k nim do postele a na jejich věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25113
4.5.25 10:04

Měli jsme a máme, děti jsou v pořádku. Když byla postýlka volná, hned tam byla kočka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.5.25 10:19

Všem moc děkuji za reakce, muž si to přečetl a uklidnil se :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23921
4.5.25 10:57
  • načítám...