Neutišitelný pláč

Anonymní
2.5.25 17:56

Neutišitelný pláč

Ahoj, zkusím vám sem popsat co teď zažíváme, třeba to měl nebo má někdo stejně a poradí mi..jsem z toho už opravdu psychicky vyčerpaná.
Mám měsíční holčičku. Před cca 2 týdny začla být hodně neklidná, pořád jen pláče, pláče přes den opravdu pořád, v klidu je jen u prsa když papká. Nechávám jí kojit vždy 20-30 minut ve zvýšené poloze. Pak ji dám přes rameno krknout, a i když si krkne třeba 3×, tak stejně vždy blinká. A to ji po kojení držím rovně i půl hodiny. Blinká i klidně 2 hodiny po kojení. Včera v noci to šlo přes rameno až na zem.
V noci se mi na kojeni budí jen jednou, asi je z toho dne vždy dost unavená, přes den mi totiž dokupy spí asi tak hodinu a půl maximálně, občas ani to ne.
Ve stolici občas hlen.
Dáváme biogaiu a vigantol.
Před pár dny jsem vysadila kravskou bílkovinu, den poté byla jako vyměněná, ale další den to bylo zpět.
Před spaním vydrží vkuse brečet klidně 3 hodiny.
Doktorka mi jen řekla, že ji boli bříško, tak jsme na jeji doporučení zkusili espumisan a po něm mi teda třeba 10× blinkala.
Po kojení se vždy kroutí, takže ji to bříško asi fakt bolí, ale z rourky skoro nic nejde většinou, masáže ani cvičení nepomáhá.
Přes den když už usne, tak se prostě pořád budí, jak kdyby ji nešlo pořádně zabrat a usnout.
Je mi ji hrozně líto a vyčítám si, že ji neumim nijak pomoct, vždy to na mě večer padne a pak pláču taky, nechci se dívat na to, jak moje miminko usíná jen kvuli vyčerpání z breku.
Máte prosím někdo podobnou zkušenost a co vám pomohlo?
Děkuji :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4110
2.5.25 18:28

Ahoj, tohle jsem nezazila, ale ani neznam nikoho z okoli(kamaradky, svagrova..),kdo by tohle zazival.
Mne to teda normalni neprijde, a pro jistotu bych se obratila i na jineho doktora.
U mesicniho detatka spanek celkem 1,5 hodiny denne je hrozne malo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2019
2.5.25 19:14

Vysadila bych biogaiu, synovi taky nedělala dobře. Furt se kroutil a ublinkával. Takovéto zvracení jsem zažila jen u nemoci a růstu zoubků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
2.5.25 19:21

Syn byl podobný, spal asi 3×45 minut (od týdne věku).
Pak někdy okolo 1 měsíce proplakal asi 16-20 hodin. Druhý den jsme šli k zastupující doktorce a ta řekla, že jsme měli jet na pohotovost.

U něj to nakonec byla intolerance laktozy, jenže to jsme zjistili až v pěti letech, i kdyžjsem na to upozorňovala od jednoho roku, kdy jsem si to potvrzovala díky dovoleným, kdy jsme používali rozpustný čaj s laktozou a tam se to vždy ještě více zhoršovalo.

Kdysi byla i poradna pro nadměrně plačící děti, ale netuším jestli tomu tak ještě je. Synovi je nyní přes dvacet, takže nevím, jak to je nyní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.25 19:28

@ALIPELI
Právě už druhý den nedávám biogaiu ani vigantol, zkouším jestli to není tím, ale je to pořád stejné.
Byli jsme na pohotovosti v pondělí, tam nám doktorka řekla, že to může být reflux nebo rustový spurt, ale tohle je už přeci extrém. Když jsem ji řekla, že přece takhle malé miminko nemůže spát přes den takhle málo, že usne jen když jedeme někde autem, nebo v kocarku treba jen na 10 minut, a pak znovu brečí, tak nám řekla, ať s ní jezdíme v autě po městě aby spala, že je to zdravý miminko.
Dneska jsem znovu volala na pohotovost, protože jsem ji nakojila, odkrkla si, držela jsem ji pul hodiny rovně, usla mi v ruce, a když jsem ji položila do postýlky, tak 7× blinkala. Na pohotovosti to zvednul jiný doktor a řekl mi, že jim tam teď pořád jezdí maminky co si nevědí rady s miminkama, a že miminka prostě blinkaj.
Mám pocit, že už to nezvládnu..

• Citovat
  • Upravit
4110
2.5.25 19:50
@Anonymní píše: Více

Chapu, ze jsi z toho na prasky. Byla bych taky.
Hned v pondeli obvolej jiny pediatry ve vasem okoli. I kdyby jste si meli vysetreni zaplatit, ale chce to nazor jeste nekoho jineho. Popripade udelat nejake testy atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5594
2.5.25 19:58

Co mě napadá reflux, nejsem ale doktor, pak nějaká potravinová alergie, často je to kombinované, ABKM, lepek, vajíčko.
Nebo i Kiss syndrom.
Mi teda dítě taky málo spalo, rvaci epizodu měl vždy tak úderem šesté do deseti… Ty první tři měsíce denně, nepomáhalo nic.
Přes den usnul jen v kočárku ( musela jsem jezdit).
Vím jak je to vyčerpávající :srdce:
Zkus nějakou fb skupinku, zda tam někdo není z podobného kraje jako ty a neporadí nějakého alergologa, gastro. U těch miminek je to těžký, v rodině máte nějaké alergie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2019
2.5.25 20:04

Moc tě nepotěším, ale ono to tak je.
Můžete zkusit GASTROTUSS Baby sirup. Je to na reflux. Třeba vám to pomůže.
Co se týče spánku, tak v době 3m (u nás byla regrese spánku), tak jsme týden nachodili 30-40tis kroků. Syn v tu dobu jinak přes den nespal a pak nespal ani v noci. Opravdu doporučuji dělat vše, aby spalo jak potřebuje. Fakt to má velký vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.25 21:37

Po vigantolu mi dcera blila obloukem. Neměnila bych ho nebo vysadila. :nevim:
Kamarádce taky dcera taky ječela ter nonstop. Změna nastala až když nasadili UM.
Sestřenice má něco podobného, dítě velice uřvané.
Nemůže. mit nějakou jinou potravinovou alergii?

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
2.5.25 21:46

Můj syn zvracel…no, to je slabý slovo. Blil a blil, to bylo hrozný. Jakékoli držení ve svislé poloze po jídle to zhoršovalo. Nedávala jsem odrihnout. Po každém kojení zvracel. I dvě hodiny po něm. Vysadila jsem Vigantol i všechno ostatní. Přes to všechno pribíral. Přes den spal v kočárku a v hojdavaku. Přes noc skoro nespal. Zlepšilo se to s příkrmy od konce čtvrtého měsíce.

• Citovat
  • Upravit
11
2.5.25 23:16

U nas to bylo refluxem 🤯
Pomohlo az AR mleko, do te doby ukrutny hlasity plac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.25 14:12

@MarkiM ahoj, za jak dlouho po nasazení tohoto UM se to prosím zlepšilo?
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
11
3.5.25 16:16

Hned…prestalo se ji to asi tolik vracet a reflux byl slabsi. To AR mleko je v podstate zahustene a drzi lepe “dole” a nevraci se tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
3.5.25 16:18

Nebo kamaradky zahustovaly sve mleko svatojanským chlebem, ale musis samozrejme odstříkávat.
Reflux je podrazdeni jicnu z toho, jak se to tekute mlicko vraci…a pak to muze škarede miminko palit. Nase mala uplne rvala jakoby ji nekdo rezal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.25 16:27

@MarkiM zkusili jsme to AR mleko dát dneska, a blinká ho taky :(
Ale dali jsme k tomu babycalm kapičky a už tolik nepláče, tak uvidíme jak dál.
Každopádně všem moc děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí