Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
A kolik jí je, že jste vystridali 3 um? Jaké máte teď a co jste zkoušeli?
Zkoušeli jste všechny doplňky na prdíky vysadit?
Co spánek přes den? Příp. kde nejlépe spí?
Ano, může to být kolika, když v náručí přestane, když chodíte.
Kdy nejvíc brečí(hned po jídle, hodinu po jídle, dvě…), jaké máte probiotika, jak dlouho je máte, jaké jste vystřídali UM a jaké to byly druhy?
No tak pokud je mimčo klidne, když ho nosíte, tak asi potřebuje vaši přítomnost. To není úplně neobvyklé, moje druhé dítě to tak mělo, ještě k tomu teda hodně zvracelo. Zlepšilo se to kolem konce čtvrtého měsíce. Do té doby jsme se s manželem střídali a hlavně v noci ho nosili. Ve dne spal v kocare, tak jsme pro změnu jezdili po venku.
Jak dlouho jsi po porodu, že mas ještě oteklé nohy a není ti dobře?
Ja mela takove dve ze tři dětí, proste byly kontaktni, jak se odložily, nebo sem se zastavila, tak začal řev. Nosila sem v šátku a bylo vyřešeno, mela sem je na sobe navázané většinu dne, v tom satku spaly, kojily se, vsechno.
A nevěnujete se moc? Nemá moc vjemů? Takhle malé mimco se potřebuje i nudit. Pro něj je zábava i jenom ležet a koukat si na ruce. Musi vstřebávat co zažívá všechno je pro něj nové. ![]()
Naše prvorozená v porodnici vůbec neplakala, ale fakt vůbec. I jsem se v obavách ptala sestřičky, jestli je malá v pořádku, protože ostatní mimča řvala dost. No ale pak od 3 týdnů do 6 měsíců ne probrečela, ale provřískala 16 hodin denně (čili mimo jiné měla i dost málo spánku). Měla hrozné bolesti bříška bez ohledu na moji stravu, veškeré Espumisany a Biogaia to jen zhoršovaly, ani změna vitaminu D nepomohla. „Večerní“ uspávání trvalo od 20 do 2 a 4 hodin, skutečně 6 - 8 hodin v kuse kojení a/nebo nošení. Ráno vstávala okolo 7. hodiny, mezitím ještě několik probuzení na kojení. Přes se uklidnila jen na prsu, v kočárku vřískala 2 hodiny v kuse, než se uvřískala. Pak spala třeba 2 hodiny v kuse, ale nesměla jsem zastavit ani kvůli zavázání tkaničky. Manducu nesnášela, šátek jsem bohužel nezkusila.
Nepomáhaly masáže bříška, mastičky, kapky, tygříkování. Odříhávat jsem ji nesměla dávat, protože by okamžitě všechno vyzvracela. Trochu pomáhalo nošení, ale ne že by byla úplně bez pláče. Když jsem si chtěla dát 5minutovou sprchu, musela jsem ji položit do lehátka, a to dát do dveří koupelny (dovnitř se nevešlo), protože hrozilo, že se začne řevem dusit. Jediné, co pomáhalo, byla rektální trubička. Tu jsem používala klidně 4× denně. Za tu půlhodinu klidu to stálo. Sice se doporučuje maximálně párkrát týdně, ale používala jsem ji bezpečně, ale vždy důkladně. A dcera samozřejmě nemá žádné následky.
V 6 měsících jsem na radu pediatra zkusila opět probiotika, tentokrát jinou značku - Biopron. A ze dne na den bylo po řevech. Hrozné zvracení trvalo do 11 měsíců, kdy přešlo také ze dne na den, ale bez vnějšího zásahu.
Nosit, nosit, nosit. Bohuzel, chce pritomnost.
Nas syn byl to same, take plakal porad a chtel nosit. A predstav si, ze jsem ho nosila, i kdyz jsem po cisari.
Drzela jsem ho v ruce a druhou varila.
A je to tak do ted, uz ma tedy 10kg a nosit ho je fakt tezky, boli me pak jizva, ale proste vim, ze chce mou pritomnost.
Vzdyt je to male miminko!
Nošení v šátku je výrazně příjemnější, jednodušší a méně namáhavé než nošení na rukou. A třeba ti tam usne a budeš si moct sednout.
Diky holky. Espumisan davame celou dobu, mimi je 4tydenni, jak jste se ptaly. Od porodnice jsme meli Hipp Combio, po tydnu zacalo boleni briska, zacala brecet v kuse, Dr rekl at zmenime, zkusili jsme Babylove z DM, s ted nas nuti teda do UM HA (hypoalergenni). Tvrdil vydrzet jeste aspon tyden, ale nevim no. Chapu ze se UM nesmi tolikrat menit, ale asi proste nic z toho nesedi. Jo a jeste davsme Biopron. Js uz fakt nevim.
Kámoška měla urvánka, druhé dite, takže nebylo tolik času pořád skákat jen kolem něj. Kapky nepomáhali, občas dali do pusy banycalm, to měl jako kokino. Šátek/nosítko, sluchátka do uší, odpo tatínek přišel z práce, šup mimco s ním ven. Kocar nesnášel, tak taťka ho bral ven v nositku. Večer ho měli u sebe v posteli, vyprdli se na monitor dechu, protože v posteli aspoň spalo. Trvalo to asi do devátého měsíce, pak začal lézt a byl klid, zabavil se. Hodně štěstí
Tak vysaďte Espumisan a Biopron. Asi nejdřív jedno, pak druhé, ať posoudíte efekt. Jak jsem psala, dceři tyto přípravky zhoršovaly bolení bříška.
Aby se poznalo, zda um vyhovuje, musí se vydržet aspoň 2 týdny. Za týden si ty střívka nezvyknou. A jestli jste dávali Hipp combiotik a k tomu probiotika, tak to měla opačný efekt. Ty už probiotika obsahují. Synovi tohle um taky vůbec nesedelo.
Být vámi, přejdu na to z Dm (pokud po tom nebylo zvracení) a všechno ostatní vysadila. A počkejte těch cca 14 dní.
@Locika86 píše: Více
Přesně, je to individuální. První dceři Biogaia nevyhovovala, pomohl Biopron. (Ale tedy s velkou pauzou, možná že v těch 6 měsících by pomohla i Biogaia.) Druhé a třetí naopak nevyhovoval Biopron, ale Biogaia. Čtvrtá probiotika nepotřebovala.
Jsme zoufali. Mame doma nekolikatydenni miminko a v podstste ve vsech bdelych stavech z 80 % breci. Vystridali jsme uz 3 UM na rady Dr. (nemohu kojit), svadelo se to na bolave brisko, coz asi castecne mit bude, obcas po jidle tak divne “tlaci” a sviji se ale bobek neudela (az pozdeji), ale vetsina tech placu je takovych az vzteklych. Davame Espumisan + probiotika samozrejme, misto Vigantolu mame Teresii. Zajimave je, ze kdyz ji vezmeme do naruci a zacnem s ni chodit, prestane - to preci neni kolika. Ale jsme oba s manzelem uz unaveni, nemuzeme prece cele dny a noci nosit a houpat na rukou… jinak kdyz je bdela a nebreci tak se ji snazime venovat, hrat si s ni, cvicit… neni to ze ji hodime do postele at si kouka… z nudy to tedy taky delat nemuze. Manzel se mnou je nesic doma, desim se az pujde v pondeli do prace, ze tady z toho zkolabuju, fakt
Urcite tu nektera doporucite satek - ten kategoricky nechci… stakle mi otekaji nohy a nejsem po porodu jeste ok, nemohu furt stat na nohou a nosit… Dobre spi v kocare, snazime se ji tam davat vicekrat denne a vozit (mame zahradu - vozime ale i mimo ni). Milujem ji, bylo i zdlouhave s slozite ji pocit, je vymodlena, ale takovyhle horor jsem necekala

Poradte prosim, bez hejtu a vycitek, jsem uz uplne v pr….