Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zajímalo by mě co dávat na mokrý kašel u dvouletýho. Již podruhé během 14 dní dostal z ničeho nic (vždy po vyspinkání) ostrý, mokrý kašel. Druhý den rýma. Dávám mu stodal, tymiánový sirup dělaný a na imunitu diochi. Už to má třetí den a zdá se mi že furt se to nelepší. Nevím jak mám dlouho ještě čekat, dr. píše atb na každou nemoc a já nejsem typ co by hned letěl k dr. s každou blbostí, ale teď už se mi to moc nepozdává. V noci tedy spí krásně, nekašle, nos v noci plný nemá. Smrkat umí, tak o to máme rýmu lehčí. Přes den si krásně vykašlává na povel. Tak nevím zda čekat jako minule, kdy do týdne byl kašel pryč nebo si jít pro ty atb, vím že mi je jistě napíše ![]()
Nevidím důvod ho někam vodit. Sama píšeš, že mu krom třídenního odkašlávání přes den nic není - v noci spí, nekašle, nemá plný nos. Prostě dostal kašel, no, takových ještě bude.
Tymián, jitrocel, čaj na kašel, česnek… nic dalšího není pro takové maličkosti potřeba.
Přestalo mrznout, začínají holt lítat virózy ![]()
K doktorovi bych taky nechodila. Pokud nemá teploty, nebo jen trošku, je to zbytečné. Já nedám dopustit na cibulovou štávu. Máš přípravu na šolku
. Někdy byla moje malá jen 2 dny ve školce a zase začala kašlat. A to ji nechávám doma docela dlouho(jsem doma s mladším, tak je to fuk).