Dát UM při průjmu, nebo ne?

557
9.2.14 21:33

Dát UM při prujmu,nebo ne?

Zdravím, mám dotaz.
Malý dostal v sobotu průjem..nezvrácí, měl jen lehce zvýšenou teplotu..jinak daří se mě ho docela nutit pít, vypije dost čaje, dávám i pro jistotu kulíška..ale chtěla jsem se zeptat, jestli mu mám dát sunar? Je mu 12m a kousek, má zatím dietku, papká jen suchary odvaz z mrkve, nebo rýže. Jinak sunar pije ráno 25Oml ale zase sem četla, že děti spíš zahleňuje, když mají potíže.

Děkuji za rady, hezký večer:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3328
9.2.14 21:41

UM bych nedávala. Klidně bych mu dala i tu rýži, nejen odvar. Pro tyhle případy mám doma Tasectan sáčky, ten zabírá perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
9.2.14 21:42

Když to chytlo malého, tak mi doktorka doporučila na 3-4 dny UM vysadit a koupit UM bez laktozy. Bylo to od Nestlé AL 110 bez laktozy. A dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
9.2.14 21:44

A plus šetřící dietu a brzy se z toho dostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
9.2.14 21:46

@Jajax1 u nás byl průjem před týdnem..bohužel nic jiného než um nechtěl…dala jsem mu ho a do toho drobet smekty..pomohlo to…za dva dny už snědl i rýži s mrkví a krůtou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
9.2.14 21:48

@Jaruše @evulek2 děkuji holky :palec: :hug:

@evullina mě smektu po lžičkách zmákne celou, ale s jídlem je problém no, asi taky skončíme s mlíkem, odvary, vývary jo, ale jak mu dám něco jinýho, tužšího tak je zle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
9.2.14 21:57

Ja mela od doktorky pri prujmu dcery prisny zakaz na veskere mlecne vyrobky vcetne um. Davala jsem nemlecnou ryzovou kasi od hippu, hooodne naredit a do teze lahvicky, ze ktere byla zvykla na um, postupne, kdyz uz byla OK, jsem ji do toho odmerku po odmerce um vracela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
9.2.14 22:00

Já dávám při průjmu nutrilon bez laktozy a kdysi mi někdo poradil ho navíc připravit z rýžového odvaru a u nás to zabírá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
9.2.14 22:04

Pokud nemáš problém do něj nacpat tekutiny a minerály, vybodla bych se na to. Jinak podávat bezlaktózové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
9.2.14 22:23

Nedávej mu ho! mrkev, rýže, banány..a hlavně at pije, nejlépe neslazený čaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
9.2.14 22:31

@Jajax1
Mlíko udělej do rýžového odvaru, netřeba vysazovat. Smecta a Lactobacily k tomu a věřím, že brzo bude dobře.
A mléko nezahleňuje, je to jen pověra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
9.2.14 22:36

Také jsem dávala Nutrilon bez laktózy a zabralo to perfektně - v té době by se ještě bez mléka neobešel, byl závislák :lol:
Já spíš nechápu, jak do dětí dostanete Kulíška?! 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
9.2.14 22:46

Mne dr rekla ze se pri průjmu nesmi vůbec nic mléčného ani UM ze by se mohly poškodit střeva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pupe
9.2.14 23:05

Jestli je Kulíšek rehydratační roztok, tak ten, když se podá správně podle váhy, tak by se po určitých hodinách, myslím čtyřech Sunar podat mohl…Ale jak píšete, že ho má jen ráno, tak si myslím, že to bez něho zvládne a raději bych dávala, něco co pěkně průjem zastaví, jako je suché pečivo, ale ne čerstvé, pak rýže dobře staví, jako i banán a další potraviny…Držím palečky, at se malý brzy uzdraví.

• Citovat
  • Upravit
557
9.2.14 23:16

@terkamo docela jsem byla překvapená, dala jsem mu ho do hrnečku a pije bez námitek :D zatim teda :D..já když jsem to ochutnala, tak nic moc, ale malýmu neva:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí