Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím, syn byl včera na operaci s pupeční kýlou a dneska začal trochu kašlat
co s tím, zítra jdeme na kontrolu na chirurgii, dala jsem kapky proti alergii kdyby to bylo alergické, ale netuší někdo, jak moc velký problém to je kdyby se mu ten kašel rozjel? je riziko popraskání stehů nebo tak?
Nemá to z intubace? Jednou sem to po operaci zažila a myslela sem, že se ukašlu. Do pár dnů to přešlo.
Oni ho asi neintubovali, tak to myslím, že ne, včera neměl jediný problém, začal pokašlávat před hodinou a nepřijde mi, že by měl někde prochladnout nebo tak, venku nebyl ![]()
Ja si taky myslim ze mu vyschlo v puse, bud to po intubaci nebo proste mel pri operaci dlouho otevrenou pusu a tou dychal ten kyslik co mu tam vhaneli. Ja mela takto po operaci taky strasne vyschlou sliznici a kaslala jsem jako blazen, po tydnu to preslo.
Holky dík, já fakt nevím, protože měl jen pupeční kýlu, na sále byl jen 15minut, intubaci asi neměl si myslím, měl masku, a nevím, to myslíte, že se to může objevit až den po operaci? ![]()
Já sem měla taky krátkou operaci, ale je pravda, že se mi to objevilo hned po probuzení z narkózy.
Hele, to je úplně normální, je to po intubaci a taky jak leží…měla jsem to 2× (jednou po operaci mimoděložního, podruhý po císaři), určitě to není náhoda. Vůbec se neboj, je to mechanická, ne virová (natož bakteriální) záležitost…teda pravděpodobně, velice. Pravděpodobně.
@elanaa díky moc, mě to právě děsí, aby mu nepopraskaly stehy nebo neměl nějaký problém a nehojilo se mu to
@ima100k ne, to se opravdu bát nemusíš…mě se nestalo nikdy nic. Bylo to nepříjemný, takový suchý dráždění ke kašli a nic z toho…ale stehy nepopraskaly.