Vbočené valgozní paty

5394
20.6.12 16:15

vbočené (valgozní) paty

Ahoj maminky,

náš syn (tři a půl) roku má výše uvedený problém. Nemá to zatím ve velké míře, ale byly mu naordinovány vložky do bot na míru.
Má některá z vás zkušenost s tímto ortopedickým problémem? A pomohly vašim dětem vložky? Vždycky jsem byla přesvědčena, že kupuji správné botky a asi ne..nebo tedy nechápu :think:.
Ráda si vyslechnu zkušenosti a postupy léčby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5527
20.6.12 23:18

A to jste na to přišli až teď? 8o Nám je diagnostikovali v 10 měících a už tehdy řkli že je pozdě. Cvičili jsme vojtovku i bobatha, jezdili po všemožných lékařích, utráceli za doktory tisíce, rehabilitovali… Hlavně ale chodili bosí po nerovném povrchu a naopak SPRÁVNĚ obutí po rovných podlahách. Obuv dcera neměla nikdy jinou než kotníčkovou a vložky nosí od prvního dne, kdy se postavila na nohy.
Nevím, jak moc je to u vás vážné, ale pokud se na to přišlo až te´d (což je mi divné - protože takové věci si nejde nevšimnout 8o ), tak to asi nebude žádná tragedie a vložky budou stačit. Hlavně je nosit furt a kupovat jen certifikované pevné boty s co nejvyšším kotníkem a nejtvrdším opatkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
21.6.12 18:23

On má právě ten problém zatím jen v počátku. Přišel na to až ortoped, když jsme šli kvůli plochým nožičkám. Viděla jsem fotky nožiček v pokročilejším stádiu a opravdu se to nedá přehlédnout, takže tak…
Děkuju za rady.
Můžu ještě otázku? Po pravdě je léto a nevím jaké pořídit sandále. Samozřejmě nejdřív počkám na výrobu vložek a pak s nima půjdu pořídit botky, ale nejsem si jistá jaké. Měly by mít uzavřenou patu??? a Co se týče plných bot (tenisky…atd.). Měl by je mít nad kotník nebo ke kotníku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
21.6.12 22:56

Tak pokud jste si toho nevšimli do teď, tak to máte fakt v pohodě a bude mít nanejvý trochu ploché nohy. Věř, že kdyby to bylo kritické, pozanla bys to sama hned tehdy, když by si poprvé stoupnul na nožičky. My jsme to teda měli šílené. Moje obě děti v létě noí sandálky od ESSI. Jsou opravdu nejpevnější s vysokým kotníkem a pevným opatkem. Do nich vkládám ještě ty vložky. BOty jsou celokožené a moc pohodlné. Noí je na lítání venku, na kolo apod. Vůbec je nešetříme a můžu s klidným svědomím říct, že vydrží opravdu všechno. Nám se zadaří je většinou koupit v zimě, kdy je tahají doma jako přezůvky, a jakmile se venku oteplí, vytáhnem je ven, takže u nás jsou opravdu maximálně využité. Kupujeme ty s krytou špičkou - máme s nimi lepší zkušenosti. Zkoumala jsem všemožné výrobce, ale Essi zatím fakt vede. Jasně, že obzvlášť pro holčičku to nejsou žádné super modely, ale zdraví nadě vše! Tak ať dobře vyberete a plochá nožka se vám vyklene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
21.6.12 23:03

A co se týče plných bot, tak platí to stejné jako pro sandále. PLNÁ PEVNÁ PATA CO NEJVÝŠ NAD KOTNÍK. Moje 4letá dcera ještě nikdy neměla normální tenisky právě z toho důvodu, že žádné nemají pevný opatek nad kotník. Nakupujem jen „zdravé“ boty :) NIkdy neměla baleríny, o žabkách na léto ani nemluvím… nidky obyč holčičí sandály ani tenisky… Pořád jen boty s pevnou a vysokou patou.
Jo, a v létě je nejlepší běhat bosky po trávě písku, kamení…prostě vude po nnrovném povrchu, který stimuluje svaly na chodidle. Doma po plovoučce nebo dlažbě jedině pevné boty s vložkou. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
22.6.12 12:08

Děkuju moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
22.6.12 14:14

Není zač :hug: