Ecobec kojenci přes optichamber

3361
20.6.12 08:32

ecobec kojenci přes optichamber

Maminky, nedáváte někdo svému dítěti inhalační spreye přes optichamber? Zajímalo by mě, jak dlouho masku držíte dítěti na obličeji, než se obsah vydýchá. U nás je to stále hrozný boj, tak nevím, jestli ji tam nedržím zbytečně dlouho. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
107
20.6.12 08:42

Ahoj, nám bylo řečeno, že by se dítě mělo nadechnout tak 7×, aby skutečně nadýchalo tu jednu dávku.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
20.6.12 08:44

@Kiky Díky. Jenže malá dýchá tak povrchně a rychle, nikdy se ji nádechy nedají pořádně počítat, hrozně se vzteká. Jak je to u vás? Prostě to nějak držím, do toho mi to ještě třikrát strhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
20.6.12 14:09
@ivodička píše:
@Kiky Díky. Jenže malá dýchá tak povrchně a rychle, nikdy se ji nádechy nedají pořádně počítat, hrozně se vzteká. Jak je to u vás? Prostě to nějak držím, do toho mi to ještě třikrát strhne…

Nam doktor rekl minimalne 6 nadechu. A drzet klidne silou pritisknuty na obliceji, i kdyz se bude vztekat a rvat. Ona si zvykne, neboj. U nas to byl zezacatku taky boj… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
20.6.12 19:43

@Winky a jak dlouho ho užíváte? My ho máme přes měsíc a ne a ne si zvyknout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
20.6.12 20:27

@ivodička uzivame ho od ledna. Melej si zvyknul nastesti celkem rychle, cca po tydnu pouzivani. Ale zezacatku to byl taky boj…kricel, sundaval si to z obliceje, kopal…obcas to dela i ted, kdyz ma spatnou naladu, ale to je nastesti uz jen zridka.
Jinak abych pravdu rekla, tak se mi zda, ze mu Ecobec nijak zvlast nepomaha. Doslal ho kvuli castym zanetum prudusek (dr. ma podezreni na pruduskove astma), ale teda zmena k lepsimu je jen mala…resp. zanety prudusek ma stale, ale s mirnejsim prubehem.
Proc ho mate vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
21.6.12 09:36

@Winky Právě kvůli častému zánětu průdušek. V únoru malá prodělala neštovice(bylo ji 4 měsíce), pak hned zánět průdušek, po týdnu 6.nemoc a zase zánět s horečkama a obstruktivním nálezem, skončili jsme na pohotovosti s hrozným kašlem. A tak to furt šlo…nebyla týden bez horeček. Nakonec dostala ecobec a ventolin a od té doby je v pohodě, ventolin už dávat nemusíme, jen při zhoršeném dýchání. Ale máme i atopický exém a v souvislosti s tímto poslechovým nálezem se to nazývá dermo-respirační syndrom a ona má ještě navíc zvýšenou reaktivitu průdušek.
Takže nám ecobec hodně pomohl, ale v začátku v souvislosti s dechovými rehabilitacemi…musela jsem s ní hodně cvičit, aby ty hleny ze sebe dostala. A taky jsem koupila vysavač vhodný pro alergiky a byl nám nasazen sirup na alergii. Takže to možná nebyl jen ecobec, ale více faktorů, že jsme se z toho konečně vylízali…
Mám strach, co bude, až ho v září vysadíme, malá mi konečně začala prospívat, během 3 měsíců měla neustále horečky a nepřibrala ani gram.
Jak je to u Vás? Kolik ho berete? My dva vdechy ráno a 2 večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
21.6.12 13:12

@ivodička my inhalujem taky dva vdechy rano, dva vecer. Pri zhorseni stavu, tzn. pri zanetu prudusek nasazujeme jeste Ecosal po 4 hodinach. Jinak kazdy rano davam jeste Aerius… Nekdy mi to pripada, ze bych si z fleku mohla doma otevrit lekarnu, kolik mame doma leku… :(
Jinak malymu delali testy na alergii, zadna se neprokazala. Z krve mu ale vysla vysoka hodnota neceho (bohuzel si nepamatuju ceho) - dle dr. to znamena vysoka pravdepodobnost, ze se alergie driv ci pozdeji na neco objevi. Atopicky exem nastesti nema.
Posledni dobou hodne uvazuju o tom, ze si vydupu pro malyho lazne. Se starsi dcerou jsem byla v laznich loni a hodne ji to pomohlo. Od te doby nebyla temer nemocna. Nez jsme jely, mela kazdej mesic antibiotika…
U malyho je vzdy spoustecem ryma… vecer slaby vytok z nosu, v noci laryngitida a druhej den ryma jako tram a dalsi den uz to ma na pruduskach :zed:
Ted uz se konecne naucil jakz takz smrkat, tak aspon ze ho porad nemusim trapit odsavackou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
21.6.12 22:30

@Winky Ten aerius bereme taky. Tak to jste na tom podobně, jako my. Akorát na alergologii nám krev nenabrali, prý by to nemělo žádný smysl, dcerce je teprve 8 měsíců a to se alergen v krvy ještě neprokáže.
Jinak nám hrozně pomohly právě ty dechový rehabilitace. Tím, jak byla pořád zahleněná, tak hned všechno chytla a po spuštění rýmy to měla okamžitě za 3 dny na průduškách a horečka 39. Cvičila jsem s ní třikrát denně, vyklepávala hrudník a ona potom kašlala tak "trhavě, prostě jsem hlenům nedala šanci pořádně v průduškách poležet…a efekt se brzy dostavil…
Nevím, třeba se mohla zlepšit i tím, že reagovala na nějaký pyl, který teď ve vzduchu už není, ale to bůh ví. Jinak při zhoršení dýchání máme ještě ventolin.
Lázně by určitě pomohly, ale nevím, jestli u takhle malých dětí…
Jinak nám doporučili změnu prostředí, hory, moře…drahá to léčba, ale příjemná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MilenaV.
23.6.12 01:24

Ecobec ano či ne?

Ahoj Holky,
Jak tak čtu, tak nejsem jediná, kdo má doma tolik léků, že se v tom málem ani nevyznám. Mám dva syny 9 let a 8 měsíců. U staršího syna se nám před třemi lety potvrdilo Astma Bronchiale, Celoroční alergická rýma s esezoním zhoršením, atopický ekzém a po dvou letech neustálých potíží alerg. reakcí, vyrážek na různých částech těla různě vypadajících i vystouplých nad povrch kůže, otoků různých částí těla a vždy na jiném místě a dýchacích potíží, dušení apod. po několika výjezdech se záchrankou se nám podařilo zjistit, že se jedná o potravinovou alergii-Tzv.:Anafylaxii, tyto příznaky, které se u nás projevovaly jsou nazývány Anafylaktický šok, je to reakce těla na podání alergenu v potravě, může to vyvolat i latex a nebo bodnutí hmyzem, bohužel stále nemůžeme přijít na všechny alergeny, které u syna toto vyvolávají, takže u sebe vždy musí mít Epi-pen injektor-Adrenalinová injekce, kterou si popř. bodne sám do stehenního svalu, hned po té si musí dát 2 xtablety 20mgPrednison,1×tabletu Prednison a ihned volat rychlou a to i v případě, že příznaky vymyzí, pokud injekce nezabere do 15.ti minut musí se píchnout druhá… :,( Což je u 9 let starého dítěte celkem psychicky náročné.
JInak každý den užíváme vždy ráno Xyzal-1Tbl. Ecobec, Ecosal a večer také. Velmi ho to omezuje při všech činostech a hlavně nesmí jíst skoro nic, stále pátráme, co by mohlo tyto stavy vyvolat, ale máme prokázaných jen pár alergenů z krve atd…Do toho jsme zjistili, že malý synek (8.měsíců)Je alergik a astmatik též, pro obstruktivní Bronchitidu(po několikáté) jsme byli hospitalizovámi v nemocnici, kde malý inhaloval Ventolin a nasadili mu Ecobec, ačkoliv je u něj napsáno, že je od dvou let, snad lékaři vědí, co dělají, ale trápí mne to, že oba kluci mají takové potíže, protože obzvlášť starší syn z Ecobecu přibírá na váze, spolužáci ho titulují (tlusťochu, vepři…apod…)Syn tím velice trpí, musel přestat i se sportem, ketrý dělal od malinka a dokonce ho p. učitelka, která je na něho myslím vysazená nevzala ani na školu v přírodě, protože měla strach, co kdyby zrovna otekl..Navíc z těchto důvodů často stonáme a již zmíněná učitelka s tím má velký problém, dokonce jsem byla já i oba kluci hospitalizováni v nemocnici(oba měli obstr. Bronchitidu) a p. učitelka mi volala a histericky na mne ječela do telefonu, že si vymýšlím, že nejsme v žádné nemocnic, přitom jsem jí dala o nemocích syna všechny potvrzené lékařské zprávy k okopírování. Proč to sem celé píši, zajímalo by mne milé maminky, zda mezi Vámi není někdo, kdo by měl podobný problém a nebo zkušenost. Např. ten Ecobec u stračího syna bych ráda vyměnila, když z něho tolik přibírá na váze, ale bojím se, abych ho pak neohrozila. neměl jste někdo podobnou zkušenost. Např. čím by se dal Ecobec nahradit bez těchto vedlejších účinků(ačkoliv si uvědomuji, že je to asi u každého dítka individuální)Děkuji za případnou odpověď a všem maminkám a dětem s podobnými potížemi přeji mnoho zdraví, pevné nervy a ohleduplnné okolí, protože toho se nám nedostává a je to v boji proti Anafylaxii ještě těžší.
S pozdravem M. V.

• Citovat
  • Upravit
MilenaV.
23.6.12 01:32

Nám napsala lékařka Ecobec pro osmiměsíčního syna a ráno +večer 1 vstřik do Optichamberu a cca6 nádechů, bohužel ale jak jsem zde četla, malý se taky vzpírá a nechce Optichamber ani vidět..Psala jsem již jeden dlouhý příspěvek o zkušenosti s Ecobecem u staršího syna. Mnoho štěstí, snad se to Ti naši broučci naučí…:)

• Citovat
  • Upravit
3361
25.6.12 10:49
@MilenaV. píše:
Ahoj Holky,
Jak tak čtu, tak nejsem jediná, kdo má doma tolik léků, že se v tom málem ani nevyznám. Mám dva syny 9 let a 8 měsíců. U staršího syna se nám před třemi lety potvrdilo Astma Bronchiale, Celoroční alergická rýma s esezoním zhoršením, atopický ekzém a po dvou letech neustálých potíží alerg. reakcí, vyrážek na různých částech těla různě vypadajících i vystouplých nad povrch kůže, otoků různých částí těla a vždy na jiném místě a dýchacích potíží, dušení apod. po několika výjezdech se záchrankou se nám podařilo zjistit, že se jedná o potravinovou alergii-Tzv.:Anafylaxii, tyto příznaky, které se u nás projevovaly jsou nazývány Anafylaktický šok, je to reakce těla na podání alergenu v potravě, může to vyvolat i latex a nebo bodnutí hmyzem, bohužel stále nemůžeme přijít na všechny alergeny, které u syna toto vyvolávají, takže u sebe vždy musí mít Epi-pen injektor-Adrenalinová injekce, kterou si popř. bodne sám do stehenního svalu, hned po té si musí dát 2 xtablety 20mgPrednison,1×tabletu Prednison a ihned volat rychlou a to i v případě, že příznaky vymyzí, pokud injekce nezabere do 15.ti minut musí se píchnout druhá… :,( Což je u 9 let starého dítěte celkem psychicky náročné.
JInak každý den užíváme vždy ráno Xyzal-1Tbl. Ecobec, Ecosal a večer také. Velmi ho to omezuje při všech činostech a hlavně nesmí jíst skoro nic, stále pátráme, co by mohlo tyto stavy vyvolat, ale máme prokázaných jen pár alergenů z krve atd…Do toho jsme zjistili, že malý synek (8.měsíců)Je alergik a astmatik též, pro obstruktivní Bronchitidu(po několikáté) jsme byli hospitalizovámi v nemocnici, kde malý inhaloval Ventolin a nasadili mu Ecobec, ačkoliv je u něj napsáno, že je od dvou let, snad lékaři vědí, co dělají, ale trápí mne to, že oba kluci mají takové potíže, protože obzvlášť starší syn z Ecobecu přibírá na váze, spolužáci ho titulují (tlusťochu, vepři…apod…)Syn tím velice trpí, musel přestat i se sportem, ketrý dělal od malinka a dokonce ho p. učitelka, která je na něho myslím vysazená nevzala ani na školu v přírodě, protože měla strach, co kdyby zrovna otekl..Navíc z těchto důvodů často stonáme a již zmíněná učitelka s tím má velký problém, dokonce jsem byla já i oba kluci hospitalizováni v nemocnici(oba měli obstr. Bronchitidu) a p. učitelka mi volala a histericky na mne ječela do telefonu, že si vymýšlím, že nejsme v žádné nemocnic, přitom jsem jí dala o nemocích syna všechny potvrzené lékařské zprávy k okopírování. Proč to sem celé píši, zajímalo by mne milé maminky, zda mezi Vámi není někdo, kdo by měl podobný problém a nebo zkušenost. Např. ten Ecobec u stračího syna bych ráda vyměnila, když z něho tolik přibírá na váze, ale bojím se, abych ho pak neohrozila. neměl jste někdo podobnou zkušenost. Např. čím by se dal Ecobec nahradit bez těchto vedlejších účinků(ačkoliv si uvědomuji, že je to asi u každého dítka individuální)Děkuji za případnou odpověď a všem maminkám a dětem s podobnými potížemi přeji mnoho zdraví, pevné nervy a ohleduplnné okolí, protože toho se nám nedostává a je to v boji proti Anafylaxii ještě těžší.
S pozdravem M. V.

Tak to je mi moc líto. To musím říct, že my jsme na tom ještě dobře. Anafylaxii a epo-pen injekci má moje sestra, ale ta už má přes 30 let, tak jen píši, že vím, o co jde. Jednou ji odvezla záchranka kvůli vosímu bodnutí, podruhé to měla bůh ví na co. A vosa ji od té doby píchla ještě kolikrát a nic…je to záhada a najít opravdu ten konkrétní alergen je velká detektivka.
Jinak mě ten ecobek dýchá moje 8měsíční dcerka 2ráno, 2večer, také se bojím vedlejších příznaků, jsou to kortikoidy a ty způsobují právě to, co píšeš, ale nevím, jestli by to šlo bez nich. Bojím se, až je vysadíme, že se obstruktivní záněty vrátí…
A okolí a zvláště děti umí být teda opravdu ošklivý… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Milena V.
25.6.12 13:43

Poděkování za názor

Děkuji za názor-odpověď. Je to smutné a pro maminky zároveň těžké, když takto malá mimča musí používat tyto dýcháky a inhalovat, vdechovat kortikoidy.
Přejeme Tobě i malé prinecezně mnoho zdraví aštěstí.
S pozdravem M. V.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí